ظریف: میخواستیم قویترین کشور خاورمیانه باشیم، منطقه را نابود کردیم
وزیر خارجه ایران در سخنانی در شورای روابط خارجی آمریکا از آمادگی جمهوری اسلامی برای گفتوگو با عربستان سعودی و متحدانش خبر داد و دو شرط هم تعیین کرد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در سخنانی که در شورای روابط خارجی آمریکا ایراد کرد، خواهان آغاز گفتوگوهایی بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس شد. ظریف گفت، نه ایران و نه عربستان سعودی هیچکدام نمیتوانند قدرت برتر در منطقه خاورمیانه باشند. وزیر خارجه ایران از آمادگی جمهوری اسلامی برای گفتوگو با عربستان سعودی و متحدانش خبر داد و دو شرط هم تعیین کرد: احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی و عدم دخالت در امورد داخلی یکدیگر.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در بخشی از سخنانش در شورای روابط خارجی آمریکا با اشاره به پیامدهای ویرانگر رقابت ایران و عربستان سعودی در خاورمیانه، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای آغاز گفتوگوها با عربستان سعودی خبر داد:
«ما نیاز به یک خاورمیانه قوی داریم نه اینکه قویترین [کشور] خاورمیانه باشیم. ما میخواستیم در خاورمیانه قویترین [کشور] باشیم و یکدیگر را از منطقه حذف کنیم، اما نهایتاً منطقه را نابود کردهایم. حالا زمان تغییر این رویه فرارسیده. من به شما میگویم که ایران آماده [گفتوگو]ست. ما آنقدر عظمت و قدمت و درایت داریم که این واقعیت را بپذیریم.»
وزیر خارجه ایران اظهار امیدواری کرد که همسایگان جنوبی ایران نیز آماده از سرگیری گفتوگو با جمهوری اسلامی ایران باشند. ظریف پیشنهاد داد که این گفتوگوها در انجمنی با عضویت ایران، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، عراق و یمن انجام گردد با این هدف که تغییراتی بنیادین در مناسبات کشورها در خاورمیانه به وجود آید:
«در منطقه خلیج فارس هشت کشور هستند به علاوه ایران و عراق و احتمالا یمن. چطور اینها را وارد کنیم؟ ساده است. ما باید یک سری اصول را بپذیریم تا بتوانیم وارد این فرایند شویم. اولین اصل احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی است و سپس عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر.»
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به سه قدرت اروپایی تا ۱۲ مه فرصت داده که با افزودن مکملهایی به توافق هستهای با ایران، زمینههای نظارت بر برنامه موشکی سپاه و کاستن نفوذ ایران در خاورمیانه، به ویژه در سوریه و یمن را فراهم بیاورند. امانوئل مکرون، سهشنبه ۲۴ آوریل/ ۴ اردیبهشت در دیدار و گفتوگو با ترامپ در کاخ سفید، توافق هستهای با ایران را به بحث میگذارد. قرار است آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان هم برای گفتوگو درباره برجام به آمریکا سفر کند. محمد جواد ظریف در چنین شرایطی به نیویورک رفته است.
وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه، عربستان سعودی را متهم کرد که به «ایرانهراسی» در منطقه دامن میزند و بازار خرید سلاح از آمریکا را گرم میکنند. ظریف گفت علاوه بر «ایرانهراسی»، بیاعتمادی به یکدیگر هم یکی از موانع آغاز گفتوگوها در خاورمیانه است. وزیر خارجه ایران پیشبینی کرد که به زودی در خاورمیانه تعداد زیادی نیروگاه هستهای ایجاد شود. او «امنیت هستهای» و همچنین گردشگری و تبادل فرهنگی بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس را به عنوان موضوعاتی برای همکاری مشترک پیشنهاد داد.
وزیر خارجه ایران اعلام کرده که چنانچه ایالات متحده آمریکا از برجام خارج شود، ایران برنامه هستهای خود را با سرعت بیشتری از سر میگیرد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
برادر م پاسدار ایرانی ست
آدرسش بیت رهبری ست، بیوت روحانیون و مداحان است و مساجد است که در احتیار داعشیعه است. سپاهیان زاوپیه دار با بیت رهبری و روحانیت در سیاهچالها قرون وسطایی هستند. مردم باید بدانند. برادر من یکی از آنها ست.
Dear Dictator
توصیه دیدن فیلم کمدی Dear Dictator 2018 برای آقیا ظریف وب قیه بروبچ نوچه مقام معظم نظام / هر که حرف های اعضای این دولت ها نظام باور کند در عقلش شک باید کرد/ سخن و مهتر عملکرد را جناب مقاهم معظم نظامر-ربهری و سران میلیتاری نظام نشاندهنده رویکرد انهاست. ظاهرا ا ترامپ باز دنیا را بازیچه قرا داد و میخواهد مثل بقیه روئسای جمهور امریکا، مناشت را ادامهعدهد و به تحرمی هیا بی اثر، زجرکشی مردمان ایران را اد امه یابد! بیشتر این قوم ظالمین نظام ولایی ایرانویرانتر و مردم ایران را بیچاره کنند! این نعمت نفت، چه بلایی شده برای مردم ایران !
فرزاد
این سخنان آقای ظریف کاملاً صحیح و قابل تأمل است. اما یک نکته مغفول در این میان همانا احترام به حق حاکمیت مردم ایران است. تا زمانی که آقای ظریف در بیرون شعارهای توخالی می دهد و وجود زندانی سیاسی را منکر می شود، چگونه خواهد توانست اعتماد دیگران را جلب کند! اگر شما حسن نیتی دارید، که من فکر می کنم بدلیل مشکلات عدیده داخلی و خارجی به این نقطه رسیده اید که حداقل با همسایگان به توافق برسید، باید ابتدائاً از داخل شروع کنید. بسیاری زندانیان سیاسی بدلیل گفتن و نوشتن همین حرفهای شما سالها قبل زندانی و یا اعدام شدند. بهتر است آنها که زنده اند آزاد شوند و از بازماندگان اعدامیان دلجویی شود. شما باید در عمل "عظمت و قدمت و درایت تان" را نشان دهید، وگرنه با فقط حرف که محقق نخواهد شد! دولت شما در مرحله نخست باید به سوی مردم خود بازگردد. به شخصه معتقدم روحانی بدلیل همدستی با بسیاری جنایتها و داشتن نقطه ضعفهای فراوان هرگز جرأت چنین کاری را ندارد. اما ایشان بخوبی می دانند که ادامه این وضعیت به جنگی ختم می شود که از آسمان و زمین از شمال و جنوب و غرب و شرق بر سرمان گلوله ببارد. یک عده سردار مغز فندقیِ شکم گندۀِ گروهبان گارسیا در نهایت با پاهایی لرزان به دامان روس پناه می برند و کشور را به باد حوادث می سپارند و سپس تا پایان عمر در گوشه ای به زندگی سراسر نکبت خود ادامه می دهند (همانند امثال شعبان بی مخ)، و یکعده شان هم که در روسیه تحویل گرفته نشوند در نهایت همانند مشاور صدام، عضو گروههای تروریستی می شوند، و اجساد متعفن شان همچون حیوانات در زباله ها پیدا و تعیین هویت می شوند. این عاقبت سپردن کشور بدست امثال نظامیان (همچون صدام و قزافی) است.
فرزاد
به نظرم دولتی که آقای ظریف سکان وزارت خارجه اش است (نه الزاماً سکان دار) همانند تمامی نظامهای دیکتاتوری نگاه به بیرون دارند، به چین، روسیه، خریدهای چرب و نرم از اروپا، معامله با روپیه، و در کل باج دادن به بیرون. در حالیکه با خرج کردن یک دهم این مقدار در داخل خواهند توانست کشور را به ساحل امن برسانند. با این تفاوت که مردم از همه این آقایان گذشته اند، و باید کل ساختار و آدمهاعوض شوند. این راه حل دوم برای کشور و آدمهای نظام ولایت فقیه چند منفعت دارد: 1. کشور را حداقل می توان حفظ کرد و دست بیگانگان بر مقدرات کشور کوتاه خواهد شد. 2. سران نظام از وکیل الدوله تا سردار و گروهبانش که به کشور خیانت کرده اند، به گوشه ای بروند و تا پایان عمر زندگیشان را داشته باشند. این برایشان بهتر است تا عاقبتی که در بالا بدان اشاره شد. شاید کسانی که با این نظام غیر مردمی همراهند واز صدقه سری محجوریت وولایت فقیه، معاش چرب و نرمی دارند، با خواندن این سطور از نگارنده ناراحت شوند، اما این واقعیتی است که در آینده ای نه چندان دور اتفاق خواهد افتاد - البته در صورت تداوم این وضعیت - و کسی را از آن گریزی نیست. بهرحال اینها که خود را به پول و مقام فروخته اند باید حساب کار خود را بکنند.
احمد
مگر راہ دیگری ھم برای خودتان ھست جز گفتگو با ھمسایہ ھا افسار چہ با برجام چہ بی برجام خیلی تنگ شدہ اینطور نیست اقا ی وزیر ، این ھم نتیجہ تو سر زدن ملت و ھار ھار کردنھای بیہودہ ،امیدوارم کہ ملت از شماھا نگذرند
amin
آقای ظریف بی شک و تردید آدمی معقول و فهمیده و کاربلد هست و دیپلماتی کارکشته ، اما انصافا دقت کنید که حتی آدمی با مشخصات ایشان هم از ادبیات غیر دیپلماتیکی که فقط در حد تعارفات و دلجوئی های بین دولتها و کشورها استفاده می شود ، دست برنمی دارد و در بحثی دیپلماتیک که به عنوان پیغام مستقیم به دیگر کشورها گفته می شود باز هم از این جملات استفاده می کند ، بخوانید : ما آنقدر عظمت!! قدمت!!! درایت!! داریم که این موضوع را بفهمیم . این همان ادبیاتی هست که دیپلماتهای 5+1 با آن در زمان احمدی نژاد مواجه می شدند و از آنها نقل شده که تیم مذاکرات هسته ای ایران در زمان احمدی نژاد، مدت زمان زیادی از مذاکرات را در شرح قدمت و عظمت تاریخی ایران و فرهنگ و.... می گذارندند .ما تا دست از این خودبزرگ بینی ها برنداریم کارمان دست شدنی نیست.
شهروند گرامی مخاطب در دسترس نیست !
در همین سایت با کنار گذاشتن تیتر چند خبری اش، می توام من نوعی - که دو دهه وبگرد کامنت نویس بودم- تحلیل بدهم، کلیت چیزی که ما اکنون شاهدش هستیم و در آینده نزدیک خواهیم بود، تکرار رنج های بشری اکثریت ایرانی ( دور باطل) 40 سال اخیر است!: 1- ترامپ: با از سر گیری برنامه هستهای، مشکلات بزرگتری در انتظار ایران است / 2 - روحانی: آمریکا به تعهدات خود عمل نکند عواقب وخیمی خواهد داشت / 3- در بازار آزاد دلار ۵۵۰۰ و یورو ۶۸۰۰ تومان فروش رفت / 4- امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در کاخ سفید: در کنار برجام به توافق تازهای با ایران نیاز است / 5- محسن نامجو: مویه بر غرقشدگان، در دفاع از حق زندگی / 6- حقوق بشر و چپ. سوء تفاهم یا تناقض؟ / 7- خروج سرمایه از ایران شتاب کمسابقهای گرفته است / 8- خشونت گشت ارشاد، دروغهای مقامات / 9- جنبش مطالباتی و اعتراضی – پرونده روزانه / ... پاسخ: شهروند گرامی مخاطب در دسترس نیست !
پایان بدون پایندگی!
احتمالا خیلی ها با ظرایف به ظاهر متناقض زبان فارسی مواجه شده اند. تیتر معروف سینمایی "همیشه پای یک زن در میان است!" را بخاطر بیاورید. اسم و شهرت و کار امثال محمدجواد ظریف در این نظام، مانند ردیف کلمات بالاست که در می تواند در یک تیتر سنیمایی بکار رود! در یک رژیم دیکتاتوری که توسط اقلیتی دزد ایران ستیز اداره می شود، تمام ارزش وجودی امثال محمدجواد ظریف در همان یک تیتر و تعدادی دیالوگ سینمایی گونه است.امثال او، هنرپیشه هایی هستند که بدون انکه در جهان حقیقی چنی شخصیت داشته باشندف نقش بازی می کنند. دولتی حسن رواحنی، عصاره ائتلاف بزرگی از جنایتکارن مافیایی است که سی سال حکومت مجموعه ای است که با اسم رمز نظام یاد می شود،ابزرا نخ نمای همیشگی اینها مانند دروغ، تزویر، ظلم و فساد... به قدری تکراری شدهف که به قول الیور استون سینمای ایران، خسته کننده است! فیلمهایی که نظام در صحنه های سیاست داخلی و خارجی دائم نمایش میدهد به قدری تکراری شده که بدون دینشان هم میتوان حدس زد آخر داستا ن بد و تهوع آورشان چیست! من از خودم بسیار شرمگین هستم!مثلا روزی چنان دچار حماقت شدم که گمان کردم چند کلمه بی اثر از رفسنجانی (از عاملین اساسی تاسیس و ادامه ننگین ضد بشری این نظام) در مزمت رنج هایی که نظام ولایی بر مردم روا داشته (سوپاپ برای عقده های رنج های مثالهم)، بعد از وقوع مرگش تسلیت گفتم به خانواده او! حماقت ما در همین است، ما آن قدر بیچاره شده ایم و چنان از شدت ظلم به گروگان گرفته شدن 40ساله توسط اقلیتی دزد جنایتکار، که انگاری دچار سندروم استکهلم شده ایم!
پایان بدون پایندگی!
دست کم به ارزش صدها ملیارد ذلار ثروت عمومی به غارت می رود، و شرکتهای ملی را به اسم خصوصی ساز ی از دسترس سهم بردن رایگان عموم خارج میکنند، تا برای همیشه تا آخرین شانسهایشان از دست برود برای رهایی از فقر و کاهش عظیم شکاف طبقاتی! من پایان کشور-ملت ایران ار می بینم و نه پایندگی اش را ! اینکه امسال توسط انقلاب یا بمباران نابود شود یا دو سال دیگر برا ثر جنگ داخلی جدایی طلبان و یا بیست سال دیگر بر اثر خشکسالی و برهوت شدن. حتی یک درصد هم امیدی ندارم برای نجات! برای نجات این کشور اراده و جربزه عمومی میخواهد یا یا اراده قوی از سوی ابرقدرت هایی توانستند عراق یا افغانستان از شر صدام و طالبان نجات بدهند. هیچ کدام نیست! چرا؟ چون اکثریت ایرانیتی در این کشور نیست برای ایران / نمونه اش مردم عوام و خواص را که به دولتی رای می دهند که با تسعیر ارز جیب مردم می زند طی 5 سال، و اسمش را درامد میگذارد ! ،و در عین حال دادن درامد هدفمندی یارانه (که همان بخش کوچکی سهم از ثروت همگانی مردمان ایران است) را گداپروری می گویند، و این مردم این قدر بی ... شده اند دوباره به اینها رای میدهند! به کسانی که از آنها می دزدند و اما مطالبه بخش کوچکی از حقشان را از ثروت خویش را گداپروری می گویند!! ازطرفی ابرقدرتها اساسی وجود ای کشور منشا شر می بینند و نه فقط حکومتش را ! نکته: چون اشاهر کردند به حاکمیت مردم، میان اعمال حاکمیت مردم برسرنوشت خویش، رابطه مستقیمی است در داشتن قدرت و ثروت، لااقل بایست یکی را داشته باشند، اکثریت مردمان ایران فاقد هیچکدام هستند ، در نتیجه نخواهند توانست بر سرنوشت خویش حاکم شوند. **** (سندرم استکهلم پدیده ایست روانی که در آن گروگان حس یکدلی و همدردی و احساس مثبت نسبت به گروگان گیر پیدا کرده، و در مواقعی این حس وفاداری تا حدیست که از کسی که جان/مال/آزادیش را تهدید میکند، دفاع نموده و به صورت اختیاری و با علاقه خود را تسلیمش میکند. علت این عارضه روانی، عموماً یک نوع مکانیزم دفاعی دانسته میشود. / ویکی پدیا)
میر ز ا رضا
نقل قول از جواد ظریف: « ً ما ً نیاز به یک خاورمیانه قوی داریم نه اینکه قویترین [کشور] خاورمیانه باشیم. ًماً میخواستیم در خاورمیانه قویترین [کشور] باشیم و یکدیگر را از منطقه حذف کنیم، اما نهایتاً منطقه را نابود کردهایم. حالا زمان تغییر این رویه فرارسیده. ًمنً به شما میگویم که ایران آماده [گفتوگو]ست. ً ما ً آنقدر عظمت !؟! و قدمت !؟! و درایت !؟! داریم که این واقعیت !؟! را بپذیریم.»!! اگر این ُ ما ً واقعأ آنقدر (چه قدر!؟) «عظمت» و «قدمت» و «درایت» دارد پس چگونه نه فقط ایران را به نابودی کشانده بلکه خود معترف است به نابود سازی خاورمیانه؟!؟ البته و ۱۰۰ البته بدون اظهار هیچ ندامت و پشیمانی از اعمال جنایتکارانه خود!
سندرم استکهلم
آقای میر ز ا رضا و دیگر کاربارن مختلفی نظرهایی مختلفی میدهند، اما یک حس عدم اعتماد همگانی است. حقیقت این است تا زمانی خود خامنه ای وسران سپاه وآن تعداد انگشت شمار اغلب اخوند اعضای اصلی نظام که گاهی هئت حاکیمت بهشان می گویند، رسما بیان نکنند مواضع را بهه صورت هماهنگ و یکصدا و در عمل کرای نکنند، هرگز اهل اگاهی دنیا حرف یک مههر درجه چندم مثل محمدجواتد ظریف را باور نمیکند. این حرفهای به ظاهر مسالمت امیز، ممکن است از همان دست شعارهای دولتی ها باشد. دیگر همه اگاهان و دولتمردان جهان میدانند، سیاست خارجی و داخلی حکومت در ایران توسط دولتیها تعیین و انجام نمی شود. اینها حتی سخنگوی نظام هم دیگر نیستند! من حرفهای روزنامه کیهان بیشتر رباور میکنم. مثلا وقتی می یگود مامور انظامی که کتک زننده آن خانم را، باید تشویق شود! من به احتمال 99% فرض میگرم نظر هئیت حاکمیت است، و اما حرف آقای ظریف، حتی یک درصد هم قابل اعتنا نیست! سالهاست این پیشنهاد شده خامنه ای مثل یک مرد بیاید و خودش کابینه و دولت تشکیل دهد و یا مثل یک انسان شجاع تمام اختیاراتش رسما به دولت تفویض کند حتی فرماندهی کل قوا. این جوری تکلیف دنیا روشن میشود و مجبور نباشند دائم ازمون و خطا کنند تا بفهمند نظر آقا چیه و آقا از چی خوشش میاد؟!! مسخره بازی حدی دارد. واقعا کار دنیا به مضحکه کشیده با این حکومت ایران!