ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: آمریکا به تعهدات خود عمل نکند عواقب وخیمی خواهد داشت

روحانی در تبریز از مردم خواست که نسبت به توافق هسته‌ای و آینده نگران نباشند. او گفت برای مسائل برنامه‌ریزی شده و مشکلی پیش رو نخواهد بود، امنیت برقرار است و دریاچه ارومیه هم احیا می‌شود.

حسن روحانی در سفرش به تبریز اعلام کرد که در صورت عدم پایبندی آمریکا به توافق هسته‌ای، جمهوری اسلامی برنامه‌ریزی‌های خود را کرده و به همین سبب جای نگرانی نسبت به آینده بی‌جاست. رئیس جمهوری اسلامی گفت ایران با قاطعیت جلوی آمریکا خواهد ایستاد. او همچنین از وفاداری خود به وعده‌هایش سخن گفت و برای مثال از پیشرفت احیای دریاچه ارومیه خبر داد.

حسن روحانی در تبریز

رئیس جمهوری اسلامی سه‌شنبه ۴ اردیبهشت در سخنانی که در سفرش به تبریز ایراد کرد به موضوع توافق هسته‌ای هم پرداخت. روحانی گفت «آن‌هایی که در کاخ سفید نشسته‌اند به تعهدات خود پایبند باشند یا نباشند (...) ایران با هرگونه توطئه آن‌ها مقابله کرده و در برابر آن‌ها با قدرت ایستادگی می‌کند».

او افزود: «ما از هر زمان دیگر مقتدرتر هستیم و پای تعهدات خود ایستاده‌ایم و اگر کسی خیانت کند بداند که عواقب وخیمی در پی خواهد داشت.»

— خبرگزاری تسنیم 🇮🇷 (@Tasnimnews_Fa) 24. April 2018

توافق هسته‌ای یا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) در وین بین ایران و گروه ۵+۱، شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان منعقد شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برجام را «بدترین توافق همه دوران‌ها» نامیده بود. دولت آمریکا گفته است که اگر توافق هسته‌ای با ایران تا ۱۲ ماه مه (۲۲ اردیبهشت) توسط آلمان، فرانسه و بریتانیا تکمیل و تشدید نشود از این توافق خارج و تحریم‌ها علیه ایران بار دیگر از سر گرفته خواهد شد.

یکی از انتقادهای ترامپ به برجام این است که محدودیت برنامه هسته‌ای ایران در آن ناکافی است و با تکمیل آن می‌بایست تأسیسات نظامی ایران نیز تحت نظارت جامعه جهانی درآید و در پایان مدت توافق محدودیت غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات هسته‌ای ایران هم تجدید نظر شود.

حسن روحانی در تبریز با بیان این‌که «دولت ایران برای تمام مراحل مختلف در برابر آن‌ها برنامه‌ریزی کرده»، افزود: «ما مشکلاتی را پیش رو نخواهیم داشت و اگر مشکلی هم داریم به دست با کفایت ملت ایران حل و فصل خواهیم کرد.»

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز یکشنبه ۲۲ آوریل / دوم اردیبهشت در گفت‌و‌گو با شبکه خبری «سی‌بی‌اس» هشدار داد که در صورت خروج آمریکا از برجام‌ تهران برای از سرگیری فعالیت هسته‌ای با سرعتی بیش از پیش آماده است. او گفت: «ما چندین گزینه برای خودمان تعیین کرده‌ایم که همه آماده‌اند؛ از جمله گزینه‌هایی که بر اساس آن فعالیت‌های هسته‌ای خودمان را با سرعتی به مراتب بیشتر از قبل ادامه خواهیم داد.»

در حال حاضر امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه به واشنگتن سفر کرده تا ترامپ را متقاعد کند که از توافق هسته‌ای با ایران خارج نشود.

روز گذشته (دوشنبه) سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که در پکن به سر می‌برد اعلام کرد که به همراه وانگ یی، همتای چینی‌اش توافق کرده‌اند که مانع از هرگونه تلاش آمریکا برای خروج از برجام شوند.

وعده افزایش یک متری ارتفاع دریاچه ارومیه تا پایان کار دولت

حسن روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به وعده‌های انتخاباتی‌اش اشاره کرد و گفت همچنان به آن‌ها پایبند است.

او با بیان این‌که «کسی نگران واردات و صادرات و تأمین کالای مورد نیاز کشور نباشد» گفت: «تصمیمات قاطع و محکمی برای ارز کشور گرفته‌ایم (...) و همه نیازمندی‌ها و کالاهای اساسی کشور با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود.»

دولت در پی بحران ارزی اخیر قیمت دلار را ۴۲۰۰ تومان کرد. قیمت دلار از ۱۸ فروردین به‌طور ناگهانی افزایش یافت و در کمتر از سه روز ۹۰۰ تومان گران شد و به ۶ هزار تومان رسید. در این مدت دولت روحانی متهم به کم‌کاری در کنترل بازار ارز شد و سرانجام ستاد اقتصادی دولت با تشکیل جلسه فوق‌العاده تصمیمات جدید ارزی را گرفت.

حسن روحانی در کارزار انتخاباتی سال ۱۳۹۲ در یک بیانیه ۱۰ ماده‌ای تضمین کرد که اگر رئیس‌جمهور شود، می‌گذارد اقلیت‌های قومی در ایران به زبان‌های مادری خود تحصیل کنند. این وعده تاکنون عملی نشده است. روحانی در تبریز بدون اشاره به این وعده تنها به این بسنده کرد که «زبان ترکی و زبان آذری جزو افتخارات ایران است».

رئیس جمهوری اسلامی ایران در مورد احیای دریاچه ارومیه از عملکرد دولت خود دفاع کرد و خطاب به مردم گفت: «اگر روند دریاچه ارومیه روند گذشته بود، در این زمان به‌طور کامل خشک شده بود.»

او قول داد که «دریاچه [ارومیه] به‌عنوان نگین ایران باقی خواهد ماند و دولت به‌عنوان یکی از تعهداتش به وظایفش در این حوزه عمل خواهد کرد».

— پاد (@PadDolat) 24. April 2018

روحانی به‌نقل از عیسی کلانتری، دبیر پیشین ستاد احیای دریاچه ارومیه و رئیس کنونی سازمان حفاظت از محیط زیست قول داد که «تا پایان دولت دوازدهم ارتفاع دریاچه یک متر اضافه خواهد شد».

این در حالی است که احیای دریاچه ارومیه، یکی از اصلی‎ترین وعده‌های دولت حسن روحانی، نه تنها متوقف شده بلکه روند خشکی این دریاچه مجدداً از سر گرفته شده است. فرهاد سرخوش، مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه می‌گویدکه «وسعت فعلی دریاچه ارومیه ۲۲۷۶ کیلومتر مربع است که نسبت به سال گذشته ۲۳ کیلومتر مربع کاهش داشته است».

او همچنین اعلام کرد که در سال ۹۶، از ۸۲۰ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی به ستاد دریاچه ارومیه تنها ۳۷۰ میلیارد تومان به دست این ستاد رسید.

تقی کهوریان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز ۲۸ فروردین گفت: «در حال حاضر ترازآبی دریاچه ارومیه ۱۲۷۰متر و ۷۴ سانتیمتراست که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت سانتیمتر پایین‌تر است.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • احمد

    خوب فعالیت را شروع کردید و حتی بمب ھم ساختند بعدش چی،مشکل بیکاری و اقتصاد و کم ابی ھم با فعالیت ھا حل خواھد شد یا نہ؟

  • احمد

    بہ عمق مسعلہ کہ نگاہ کنید سرنوشت ایران دیگہ بعد از برجام عملا در دست ایران نیست ،ا قای روحانی از خواب بیدار شو ،شما یک بازیچہ شدید ،

  • Nasim Azadi

    برادراوباما/مکرون !رهبران ایران برروی تنور داغ سقوط نشسته اند. مردم درخیابانها دادمیزنند«جمهوری اسلامی نمیخواهیم » پس چه توافقی میخواهی با اینها بکنی ؟! اعتبارو پول بدهی تا مردم ایران را صدها سال زیر قرض ببری ؟

  • فرزاد

    کمی دشوار است قبول هرگونه پشتوانۀ اقتصادی، نظامی و حتی تکنولوژی در پس تهدیدهای آقای روحانی! زمانی کشور اتحاد جماهیر شوروی در مقابل ایالات متحده ایستاد و ادعای ابرقدرتی کرد. وسعت روسیه هم اکنون هم چندین برابر بزرگترین کشورهای جهان است. تکنولوژی شان حرفی برای گفتن داشت. اقتصادی شکوفا داشتند. و نهایتاً نتوانستند دوام بیاورند. در جنگ ویتنام تمام مردم حامی دولتشان بودند. مردم ژاپن خودشان آن زمان هواپیماهای کامی کازه تک نفره می ساختند. نهایتاً با فاجعه روبرو شدند. اگر جنگی با کره شمالی در بگیرد دو کشور ژاپن و کره جنوبی هم خسارات جبران ناپذیری خواهند دید، این دو کشور، متحد شماره یک آمریکا محسوب می شوند و هرگز اجازه نخواهند داد که کشورهای غربی به کره شمالی حمله کنند، مگر اینکه خود آن کشورها به این نتیجه برسند که راه حل دیگری نیست. ضمناً کره شمالی در فکر توسعه ایدئولوژی خود نیست. از سوی دیگر، کشوری هست که توان اقتصادی در حد منفی دارد، تکنولوژی در حد سوختن شمع، و مردمی متنفر از نظامی نامشروع و ظالم. این کشور با چه پشتوانه ای قدرتمندترین کشور دنیا را تهدید می کند؟ در اطراف مرزها تمام کشورها منافع خود را در مرگ ایران می بینند، حتی مردم عراق هم دل خوشی از ایران ندارند، جناح حاکم برای اینکه رأی اکثریت مردم عراق را با خود همراه کند، ورود کالاهای ایرانی را ممنوع می کند. در جنگی احتمالی حتی افغانستان و کشورهای جدا شده از شوروی سابق، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس، همه و همه برای نابودی کشورمان متحد شده و یا خاک خود را در اختیار کشورهای مهاجم قرار خواهند گذارد. روسیه تا کجا و به چه قیمتی باید خود را سپر ما کند؟ روسیه هرگز در مقابل تمام دنیا نخواهد ایستاد؟ شما هم بخوبی این را می دانید. با چهار تا موشک، آیا می خواهید دنیا را به نابودی بکشانید؟ دولت مردان ایران! با شما هستم! حتی اگر بتوانید دنیا را با خودتان به جهنم ببرید، که نمی توانید، این کارتان عاقلانه و انسانی نیست! با بلوف زدن هم دیگر کاری از پیش نمی برید. به مردم باز گردید و کنار روید تا بلکه صدمات ناشی از نادانیهای چند ده ساله را بشود در چند ده سال آینده جبران کرد.