ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پرونده ویژه روزجهانی کارگر: امسال با مُهر خیزش دی ۹۶

جنبش کارگری ایران اکنون وضعیتی متفاوت با سال گذشته در همین هنگام دارد: با تجربه خیزش دی‌ماه ۱۳۹۶ همراه است. پیش‌بینی عمومی، افزایش اعتراضات و اعتصابات است. جسارت و اراده قوی‌تری برای مبارزه دیده می‌شود. تأکید بر ضرورت تشکل‌های مستقل پررنگ‌تر است.

اول ماه / ۱۱ اردیبشهت، روز جهانی کارگر همواره مناسبتی است برای نظر به جنبش کارگری، و دستاوردها و موانع آن. جنبش کارگری ایران اکنون وضعیتی متفاوت با سال گذشته در همین هنگام دارد: با تجربه خیزش دی‌ماه ۱۳۹۶ همراه است. پیش‌بینی عمومی افزایش اعتراضات و اعتصابات است. جسارت و اراده قوی‌تری برای مبارزه دیده می‌شود. تأکید بر ضرورت تشکل‌های مستقل پررنگ‌تر است.فقری که در اثر تعیین دستمزد چند برابر زیر خط بقا و  تاخیر در پرداخت دستمزدهای ناچیز به کارگران تحمیل شده است همراه با ناامنی شغلی ناشی از قراردادهای موقت کوتاه مدت، سرکوب و ارعاب و اخراج‌های دسته‌جمعی زمینه ساز گسترش اعتراض و اعتصاب‌های کارگری‌اند و رکود و از هم گسیختگی اقتصادی مزید برعلت.

خیزش دی ۹۶ که در اعتراض به فقر، تحقیر و تبعیض حدود ۱۰۰ شهر ایران را فراگرفت گرچه خود بر شانه‌های اعتراضات تهیدستان و مزدبگیران و اعتصاب‌های مستمر کارگری سال‌های اخیر استوار بود گَرد جسارت و امید را در فضا پراکند. فضای کارخانه‌ها، مطالبات و شعارهای کارگران نیز از آن تاثیر گرفت.

زمانه پس از خیزش دی علاوه بر این که مهمترین اعتراضات کارگران را بطور مجزا پوشش داده، مجموعه‌ی #اعتراضات، شامل خبرها و گزاراش‌های اعتراضات از جمله اعتراضات کارگری را بطور روزانه منتشر کرده است. مجموعه #اعتراضات روزانه در یک پرونده گردآوری شده و با مراجعه به آن‌ می‌توان در جریان کم و کیف اعتراضات، روش‌ها و شعارها قرار گرفت.

این پرونده ویژه اول ماه مه، علاوه بر گفت‌وگو با فعالان کارگری، دربرگیرنده چند گزارش و مقاله و بیانیه‌های تشکل‌های مستقل به مناسبت روز جهانی کارگر است. در انتها چند مطلب پیش‌تر منتشر شده نیز معرفی شده‌اند.

◄  گفت‌وگو درباره مبارزه کارگران و گره‌گاه‌های جنبش کارگری

هر روز چند و هر هفته ده‌ها اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگری برپا می‌شود که خواست محوری اغلب آ‌ها پرداخت مزدهای معوقه است. چه عواملی سبب شده کارفرمایان از پرداخت مزد کاری که کارگر انجام داده‌، خودداری کنند، چرا کارگران نتوانسته‌اند این وضع را به نفع خود تغییر دهند؟

برغم آن که مسئولان به وخامت وضعیت معیشت کارگران و سایر مزدبگیران و گسترش فقر و بیکاری اذعان می‌کنند، در بر همان پاشنه می‌چرخد. از ایجاد شغل خبری نیست. حداقل مزد برای سال ۹۷ به روال گذشته چند برابر زیر خط فقر تعیین شده و کاهش ارزش پول ملی سطح معیشت کارگران را بازهم تنزل خواهد داد. کارگران با این وضعیت چگونه رویرو می‌شوند؟

یکی از معضلات کارگران رکود فعالیت در بسیاری از واحدهای تولیدی و خدماتی و پروژه‌های عمرانی است. علت اغلب عدم تخصیص اعتبار و کمبود نقدینگی عنوان می‌شود. دولت می‌گوید بودجه ندارد. سرمایه‌داران واحدهای خصوصی نیز در این اوضاع ترجیح می‌دهند پولشان را به جای سرمایه‌گذاری در دلالی بکار بیاندازند یا از کشور خارج ‌کنند. کارگران می‌مانند با واحدهای نیمه‌تعطیل یا تعطیل شده. تکلیف کارگران این واحدها چه می‌شود، فعالان کارگری چه می‌توانند بکنند؟

سه ماه پس از خیزش دی هر روز شاهد اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران هستیم اما این اعتصاب‌ها و اعتراض‌ها عمدتا دفاعی است و تغییر کیفی در آن صورت نگرفته است. این مساله را چگونه می‌توان توضیح داد؟

این پرسش‌ها را با چند فعال کارگری در میان گذاشتیم. پاسخ‌ها را بخوانید.

پروین محمدی نایب رئیس اتحادیه آزاد کارگران ایران

پروین محمدی: «حاکمیتی که پاسخ کارگر گرسنه هفت‌تپه، هپکو و گروه ملی فولاد اهواز را که ماه‌هاست حقوق چند برابر زیر خط فقرش را نگرفته با گارد ضد شورش و سرکوب و زندان و اخراج میدهد، یک پیام بیشتر ندارد. پیام او این است که جز سرکوب هیچ راه‌حلی ندارد. و کارگران چاره‌ای جز این ندارند که برای برون رفت از معضل کنونی و نجات خود و خانواده‌هایشان به اعتراضات سراسری در ابعاد گسترده دست بزنند.»

نماینده ۵ تشکل کارگری جنوب و جمعی از کارگران محور تهران -کرج:  «دفاعی بودن مطالبات کارگران دو علت اساسی دارد: یکی نبود یا کمبود تشکل‌های مستقل و آگاه طبقاتی است تشکلی که باید کارگران را به حقوق خود آشنا کند... علت دوم وجود بحران اقتصادی – اجتماعی و سیاسی در جامعه است و اینکه سرمایه‌داران و دولت می‌خواهند تمام هزینه‌های بحران را بر دوش کارگران بیافکنند»

داوود رضوی عضو هیات مدیره شرکت واحد
داوود رضوی

 داوود رضوی:«بزرگترین سد راه وجود نهادهای مستقل، وجود تشکل‌های موازی و همسو با دولت و حاکمیت است که نه تنها انگیزه اصلی را از ادامه مبارزه می‌گیرد بلکه خود این تشکل‌ها و نهادهای وابسته به صاحبان قدرت خود از عوامل سرکوب فعالان کارگری و بازدارنده اعتراضات مردمی هستند»

l

مهدی کوهستانی: «وظيفه اصلي فعالان كارگري در این شرایط وحدت نظر و عمل بر سر ایجاد تشكل‌هاي مستقل كارگري و تشكل سراسري و كمك به اتحاد كارگران حول خواست‌هاي مشترك است.»

بهروز فراهانی

بهروز فراهانی: ایجاد حداقلی از همگرایی، از نان شب واجب‌تر است. هیچ حرکت تنها و پراکنده‌ای موفق به تغییر توازن قوای عمومی ولو در حیطه مبارزه صنفی نخواهد شد.

روزانه بیش از ۸۰۰ کارگر در ایران اخراج می‌شوند

اعتراض کارگران نفت گچساران به سخنان وزیر کار آبان ۱۳۹۴

از ابتدای فرودین ۱۳۹۶ تا نیمه فرودین ۱۳۹۷ بیش از ۳۰۰ هزار کارگر به دلیل ورشکستگی کارگاه، پایان قرارداد، انتقال تجهیزات کارگاه به مکانی کوچک‌تر، تعطیلی کارخانه، عدم نیاز، به کارگیری نیروی جدید و مشارکت در اعتراض به معوقات مزدی و بیمه‌ای، اخراج، تعدیل و بیکار شده‌اند.

رقمی که به نظر می‌رسد با شدت گرفتن بحران ارزی  و گرانی مواد اولیه از یک‌سو و کاهش قدرت خرید بخش زیادی از جامعه که به کاهش تقاضا در بازار نیز انجامیده است، افزایش چشمگیری یابد.

گزارش کوتاه از وضعیت زنان کارگر قالی‌باف شهر کامیاران

سارا ۲۴ ساله، چهار سال است روزی ۸ ساعت قالی می‌بافد. دستمزدش پائین است و به امراض حرفه‌ای زنان قالیباف یعنی ضعف بینایی، زانو درد و کمر درد دچار شده. تحت پوشش بیمه هم نیست. وضعیت سارا درست مثل فاطمه است که  ۱۵ سال قالی بافته و حالا از شدت زانو درد قادر به انجام کاری نیست. بدلیل فقر بیمه هم نشده است. سارا نگران است دختر کوچکش نیز سرنوشتی شبیه خودش و فاطمه داشته باشد.

◄ بیانیه‌های تشکل‌های صنفی به مناسبت روز  جهانی کارگر

قطعنامه تشکل‌های مستقل کارگری به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر

۵ تشکل مستقل کارگری برگزارکننده گردهمایی روز جهانی کارگر مقابل مجلس، مطالبات خود را در قطعنامه‌‌ای بیان کردند.

این قطعنامه که در پایان اجتماع اول ماه مه قرائت شد حاوی ۱۲ ماده است و در آن علاوه بر مطالبات معیشتی و رفاهی خواست آزادی ایجاد تشکل‌های مستقل، اعتصاب و اعتراض، آزادی اندیشه و بیان، مطبوعات، و احزاب خواست آزادی همه زندانیان سیاسی و فعالان اجتماعی، ممنوعیت کار کودکان، و برسمیت شناختن حق شهروندی مهاجران افغانستانی و دیگر مهاجران و رفع تبعیض از آنان بیان شده است.

در زمینه حقوق زنان، قطعنامه خواستار رفع تبعیض از زنان در همه عرصه ها از جمله برچیدن حجاب اجباری شده است:

«بر چیده شدن حجاب اجباری، بر چیده شدن تمامی قوانین تبعیض‌آمیز نسبت به زنان و برابری کامل و بی‌قید و شرط  حقوق زنان و مردان در تمامی عرصه‌های زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و خانوادگی.»

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران: به مناسبت یکم ماه می، روز همبستگی و جشن کارگری

قسمتی از بیانیه انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران:

«کارگران ایران، در سایه‌ی شوم قراردادهای موقت کار و تهدید بیکاری ناشی از حضور جمعیت چندمیلیونی بیکاران، نادرست و نه ناگزیر، در سندیکاها و تشکل‌های مستقل صنفی خود حضور ندارند و سازمان نیافته‌اند و این پراکندگی سبب چیرگی شرایط نامطلوب کار بر رفاه و سلامتی آنان شده و شرایط زندگی را برایشان سخت می‌کند.»

پیام اسماعیل عبدی به مناسبت اول ماه مه از زندان اوین درهشتمین روز اعتصاب غذا

اسماعیل عبدی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران در پیام خود از زندان اوین وضعیت اقتصادی و اجتماعی و شرایط کار و زیست کارگران را توصیف کرده و نتیجه گرفته است:

«این چشم‌انداز وضعیتی است که اگر تغییر نکند فجایع جبران‌ناپذیری را به‌دنبال خواهد داشت.»

او پس از تبریک اول ماه مه افزوده است:

«این روز، روز همبستگی همه گارگران جهان است. امیدوارم در ایران، معلمان و کارگران عدالت‌خواه با همبستگی بیشتر در جهت احقاق حقوق حقه خود تلاش کنند.»

بیاینه مشترک سه تشکل کارگری و اتحاد بازنشستگان به مناسبت روز جهانی کارگر

بیانیه مشترک سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری به مناسبت اول ماه مه بیانیه مشترکی صادر کرده‌اند. در این بیانیه خواست‌های ۱۵ گانه امضاء کنندگان طرح و تاکید شده است:

تشکل یابی کارگران و مزدبگیران و اتحاد سراسری در برابر ظلمی که به آنان تحمیل می‌شود تنها راه تغییر شرایط طاقت فرسای کنونی است.

کیفرخواست تشکل‌های کارگری علیه حکومت اسلامی

۵ تشکل کارگری اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه، سندیکای نقاشان استان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر و کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای مستقل کارگری ایران:

از هم گسیختگی بیش از پیش شیرازه زندگی اجتماعی و اقتصادی سیاسی کشور در سطح کلان، ما کارگران را به این نتیجه می رساند که دیگر نباید به امید چیزی جز دست بردن به اعتراضات سراسری و نیروی متحدمان برای خلاصی از وضعیت جهنمی موجود بنشینیم.»

بیانیه انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه درباره احضار فعالان کارگری در آستانه اول ماه مه

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه با انتشار اطلاعیه‌ای به احضار فعالان کارگری توسط نهادهای امنیتی در استانه فرار سیدن روز جهانی کارگر اعتراض کرده و افزوده است این اقدامات ارعاب‌آمیز از سر ضعف و ناتوانی در برآورده کردن مطالبات کارگران است و در عزم کارگران و فعالان کارگری برای برگزاری روز جهانی کارگر خللی وارد نخواهد کرد.

بیانیه گروه اتحاد بازنشستگان به مناسبت روز جهانی کارگر و روز معلم

اتحاد بازنشستگان خواست‌های بازنشستگان را در ۱۱ ماده اعلام کرده که علاوه بر مطالبات رفاهی و معیشتی، حق ایجاد تشکل مستقل، محو خصوصی‌سازی آموزش، کوتاه شدن دست دولت از صندوق‌های بازنشستگی و آزادی زندانیان صنفی و سیاسی را نیز دربر می‌گیرد.

بیانیه ۸۰ انجمن صنفی کارگران ساختمانی به مناسبت روز کارگر

انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی خواست‌های خود را در ۱۲ بند اعلام کرده که علاوه بر مطالبات صنفی خواست حذف موانع تشکل‌یابی مستقل کارگران و کوتاه شدن دست دولت از صندوق تامین اجتماعی را نیز شامل می‌شود.

بیانیه اتحادیه نیروی کار پروژه‌ای ایران: از رنج و رزم کارگران ایران

ناصر اقاجری سخنگوی  اتحادیه نیروی کار پروژه‌ای ایران به سیاست‌های نئولیبرالی دولت انتقاد کرده و تبعات آنرا برای کارگران برشمرده و افزوده است کارگران نمی‌توانند در این شرایط امیدی به تغییر در زندگی برده‌گونه خود داشته باشند.

فراخوان به تجمع اعتراضی در روز کارگر

گروه اتحاد بازنشستگان فراخوانی به اجتماع اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر و روز معلم داده و از همه مزد بگیران اعم از کارگران، معلمان، پرستاران، ، بازنشستگان و بیکاران خواسته است ۱۱ اردیبهشت را به روز تجلی همبستگی همه مزدبگیران و بازنشستگان تبدیل کنند. مقابل مجلس تجمع کنند و اعتراض خود به وضع موجود را با فریاد رسا اعلام نمایند.

 گزیده‌ای از مطالب اخیر دیگر در زمانه درباره کارگران و رنج و رزم آنان:

کودکان کار و کودکان خیابان

کودکان کار هرچند در تولیدِ ثروت، نقشی اثرگذار و همیشگی دارند اما با ساز و کاری که دولت‌های جمهوری اسلامی فراهم می‌بینند برای همیشه از رفاه اجتماعی جا می‌مانند.

مقام وزارت کار: ۹۸ درصد حوادث کاری منجر به مرگ قابل ‌پیشگیری است

در ریزش معدن چری در منطقه کوهرنگ چهارمحال و بختیاری که روز ۲۸ شهریور سال جاری رخ داد سه کارگر کشته و ۵ کارگر مصدوم شدند. یک کارگر جان بدر برده از حادثه گفت تا مدت‌ها پس از ریزش تونل اقدامی برای نجات کارگران صورت نگرفته بود

گفت‌وگو با یک کارگر حفاری شمال

یک کارگر حفاری شمال به زمانه می‌گوید: «شرکت حفاری شمال قبل از هجوم تفنگدران (بنیاد مستضعفان) خیلی موفق بود.» اما پس از واگذاری شرکت اوضاع تغییر کرد. به گفته این کارگر، سوای بازی سیاسی میان دولت و بنیاد مستضعفان، مشکل دیگر «برداشت بی‌حساب و کتاب بنیاد مستضعفان از حساب شرکت جهت امورات خود می‌باشد.

هپکو و آذراب: زخم‌های کارگران، وعده‌های مسئولان

یک کاربر توئیتر زیر عکسی از نیروهای یگان ضدشورش در محل تجمع کارگران نوشته است: «اینجا نه غزه است، نه سوریه، نه عراق، و نه هیچ منطقه جنگی دیگه: اینجا اراکه.»

نیروهای یگان ویژه برای مقابله با کارگران دو کارخانه ای گسیل شده بودند که به پرداختن نشدن ماه‌ها دستمزدشان اعتراض دارند.

ستاد اقتصاد مقاومتی و بحران تولید در شش واحد بزرگ صنعتی استان مرکزی

کارخانه‌های ماشین‌سازی اراک، هپکو، آذراب، واگن‌پارس، ساینا و ایرالکو بزرگترین واحدهای تولیدی از مجموع حدود ۸۰ واحد تولیدی با وضعیت بحرانی  استان مرکزی هستند که ماه‌هاست دستمزد کارگران خود را پرداخت نکرده اند.

پرونده اعتراضات روزانه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارگر

    #پنجمين_روز از اعتصاب غذاى #روح_الله_مردانى معلم ( مشاور در ناحيه ٤ كرج ) معلم زندانى در اوين #جاى_معلم_زندان_نيست

  • کارگر

    تجمع دانشگاه علامه طباطبایی دراعتراض به پولی سازي وپرونده سازی برای دانشجویان اعتراض به احکام #لیلا_حسین_زاده #محسن_حق_شناس #سینا_ربیعی

  • کارگر

    حدود 300 نفر از اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق از استان‌های مختلف با سفر به تهران از ساعت ده صبح در برابر وزارت نیرو با مطالبه تبدبل وضعیت از قرارداد کار معین به کارگر دائم تجمع کرده اند

  • کارگر

    کارگران «سیستم‌های صنعتی» ۱۰ ماه مزد معوقه و عیدی طلبکارند کارگران کارخانه «سیستم‌های صنعتی» در استان قزوین مدعی هستند دست‌کم ۱۰ ماه دستمزد از کارفرمای خود طلبکارند. کارگران شاغل در «سیستم‌های صنعتی» واقع در کیلومتر دو تاکستان به قزوین مدعی هستند ۱۰ ماه دستمزد از کارفرمای خود طلبکارند. به گفته کارگران «سیستم‌های صنعتی» حدود ۷۰ کارگر در این واحد تولیدکننده انواع مخازن نفتی و گازی مشغول کارند که از خرداد ماه سال ۹۶ دستمزد آنها به تاخیر افتاده و در عین حال عیدی و پاداش پایان سال ۹۶ خود را دریافت نکرده‌اند. این منابع کارگری با یادآوری اینکه مدیریت این مجموعه مانند سایر بنگاه‌های اقتصادی در چند سال گذشته برای تامین منابع مالی با چالش‌هایی روبرو بوده است، افزود: نگرانی کارگران از این است که مبادا با استمرار وضعیت فعلی این کارخانه‌ها، معوقات مزدی آن‌ها در ماه‌های آینده افزایش پیدا کند. طبق اظهارات کارگران، علاوه بر مطالبات مزدی سال ۹۶ بخش دیگری از مطالبات آنها مربوط به پاداش حق تولید می‌شود که از سالها قبل کارفرما آن را به‌صورت عرفی به کارگران پرداخت می‌کرده و در حال حاضر؛ کارگران پنج ماه پایانی سال ۹۵ طلبکارند. به گفته آنها، همچنین مدیریت «سیستم‌های صنعتی» بدهی‌های مالی زیادی بابت تاخیر در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی دارند و در حال حاضر حق بیمه کارگران از از مهر ماه ۹۶ به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. کارگران با تاکید بر پیگیری مسئولان استانی در مورد وضعیت کارخانه«سیستم‌های صنعتی» و کارگرانش گفتند: اگر مسئولان هرچه سریعتر به وضعیت «سیستم‌های صنعتی» رسیدگی نکنند، در آینده نزدیک شاهد تعطیلی کامل واحدهای آن و بیکاری کارگرانش خواهیم بود.

  • کارگر

    حقوق مزد و مستمری بگیران و کارمندان را، دولت با یک «تفسیر ویژه» ضد کارگری از مصوبه مجلس کمتر داده است! دولت به کمک تفسیری از مصوبه افزایش پلکانی حقوق، عملا حقوق کارکنان دولت را می خورد. این تفسیر بر کلمه «تا» در تبصره 12 قانون بودجه 97 استوار است که می گوید افزایش پلکانی حقوق ها «تا» 20 درصد باشد. دولت دلالان آب زیرکاه که از آب کره می گیرند، تفسیر کرده که اگر افزایش حقوق باید «تا» 20 درصد باشد پس می تواند خود 20 درصد نباشد و از آن کمتر باشد. مثل معمول اولین قربانی این «تفسیر» ناهنجار و ضد کارگری از مصوبه مجلس، بازنشستگان فولاد هستند که حقوق شان به جای 20 درصد در فیش حقوقی فروردین ماه که تازه امروز رویت شده، به گفته تعدادی از بازنشستگان فولادی عملا حدود 10 درصد افزایش یافته است. پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با توجه به راه فراری که دولت برای دزدیدن از حقوق کارمندان دولت در سال 97 «تدبیر» کرده، بر لزوم اصلاحیه مجلس در خصوص حکم تبصره (۱۲) قانون بودجه ۹۷ تاکید کرده و گفته شاه بیت اصلاحیه هم این است « که پایین‌ترین حقوق‌های دولتی با نرخ ۲۰ درصد افزایش یابد و این افزایش حقوق به صورت پلکانی و به تدریج کاهش پیدا می‌کند تا به مقامات برسد که میزان افزایش حقوق آنها صفر در نظر گرفته شده است.»

  • کارگر

    جمعی از کارگران سهامدار معدن کرمیت اسفندقه امروز یکشنبه، ۹ اردیبهشت؛ در اعتراض به مشخص شدن وضعیت سهام خود مقابل ساختمان فرمانداری ارزوئیه در استان کرمان تجمع کردند.

  • کارگر

    ‏#اعتراض‌ ‏مردم بانه‌ جلوی‌فرمانداری‌ با چادرزدن ‏#بانه در ‏#اعتصاب وارد 15مین روز میشود اعتراض به دلیل بسته شدن مرزها، افزایش تعرفەهای گمرکی و وضعیت معیشتی

  • کارگر

    برده گی پرستاران در بیمارستان ها باید ملغی شود مصوبه اداره هیات امنایی بخش های مختلف بیمارستان ها که از سوی وزارت بهداشت به شکل آئین نامه به بیمارستان ها ابلاغ شده عملا بردگی پرستاران در بیمارستان را شدت می دهد و امنیت شغلی و ضرباهنگ کاری پرستاران را تحت تاثیر قرار می دهد.▪️▪️ دکتر زینب فدایی از "شورای عالی نظام پرستاری " امروز یکشنبه 9 اردیبهشت در واکنش به ابلاغ آئین نامه نحوه اداره بخش های بیمارستان ها به صورت هیات عاملی گفت:: این طرح برای پرستاران قانون برده داری را القا خواهد کرد بنابراین این حساسیت باید در سطح کلان مملکت و مجلس ایجاد شود که از اجرای این طرح هرچه سریعتر جلوگیری شود . براساس یکی از بندهای موجود در این ابلاغیه در صورت مازاد نیرو اجازه ی تعدیل نیرو وجود دارد، بنابراین هر پرستار به جای مراقبت از 10 بیمار می بایست از 25 بیمار در شیفت کاری خود مراقبت نماید و بنابراین استانداردهای مراقبت کاهش پیدا می کند. ابلاغیه هیات عاملی بیمارستان ها در پی سیاست های پزشک سالارانه وزارت بهداشت صورت گرفته است

  • کارگر

    “وقتی از کارگران حرف می‌زنیم، کارگران ال‌جی‌بی‌تی را نیز ببینیم”؛ اطلاعیه شش‌رنگ به مناسبت روز همبستگی کارگران جهان. در آستانه ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی همبستگی و مبارزات کارگران قرار داریم. علیرغم گسترده شدن مبارزات مردمی در ماه‌های اخیر در ایران، یکی از اقشاری که هنوز نمی‌تواند بنا به شرایط موجود صدای خود شود و با مطالبات خود به صحنه بیاید کارگران اقلیت جنسی هستند. فعالان گروه‌های کارگری باید صدای آسیب‌پذیرترین و محروم‌ترین اقشار خود را دریابند. شش‌رنگ در روز جهانی همبستگی با مبارزات کارگری، ‌حمایت خود را از فعالیت‌ها و مطالباتی که به بهبود وضعیت معیشتی،‌ ارتقا فرهنگ، ‌امنیت کار و معاش کارگران بیانجامد، اعلام می‌کند و امیدوار است که فعالین پیشرو و مترقی کارگری، به این بخش از یاران و همکاران خود بی‌تفاوت نمانده و از حقوق آنها دفاع کرده و علیه قوانینی که هم‌جنس‌گرایی را جرم‌انگاری کرده صدای خود را بلند کنند. اولین قدم در چنین راهی، مقابله با خشونت کلامی و تمسخر هم‌جنس‌گرایان و کسانی است که هویت جنسیتی و گرایش جنسی متفاوتی دارند. اجازه ندهیم که به آنها حس گناه و تحقیر داده و آنها را منزوی کنند. ما در زبان و کلام بایستی با هرگونه به حاشیه رانده شدن کارگران ال‌جی‌بی‌تی مقابله کرده و از گفتمان هم‌جنس‌گرا/ ترنس‌ستیز موجود فاصله بگیریم. روز همبستگی کارگران، روز مقابله با مناسبات نابرابر انسانی است. به اهداف این روز پایبند بمانیم. شش‌رنگ (شبکه لزبین‌ها و ترنس‌جندرهای ایرانی)

  • کارگر

    سه شنبه ۱۰ صبح مقابل مجلس فراخوان برگزاری مراسم روز جهانی کارگر اول ماه مه برابر با یازده اردیبهشت ماه، روز جهانی کارگر است. این روز، روز ما کارگران در سراسر جهان است. ما این روز را که حاصل مقاومت، ایستادگی و جانفشانی میلیونها کارگر و انسان مبارز و از جان گذشته در اقصی نقاط دنیا برای پایان دادن به فقر و نابرابری و نابودی بهره کشی انسان از انسان است گرامی می داریم. برگزاری مراسم مستقل و غیردولتی روز جهانی کارگر یکی از بدیهی ترین و خدشه ناپذیرترین حقوق اجتماعی ما کارگران است. ما پیشاپیش اعمال هر گونه محدودیتی در برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و یا دادن رنگ و بوی دولتی به آنرا قویا محکوم میکنیم و با فراخوان به کارگران در سراسر کشور بویژه به کارگران مراکز مهم تولیدی و صنعتی همچون صنایع فولاد، خودروسازی، معادن، حمل و نقل، نفت و گاز و پتروشیمی ها برای برگزاری هر چه شکوهمندانه تر مراسم این روز، دست در دست هم و متحدانه راس ساعت ده صبح روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه در مقابل مجلس "شورای اسلامی" گرد هم میائیم و بطور یکپارچه ای خواهان پایان دادن به فقر و فلاکت و گرانی، افزایش فوری حداقل مزد بالاترازخط فقرb(۵ میلیون تومان)، برچیده شدن شرکتهای پیمانکاری، لغو قراردادهای موقت و پایان دادن به کل شرایط مصیبت باری می شویم که به ما کارگران و همه مزدبگیران زحمتکش شاغل و بازنشسته تحمیل شده است. کمیته برگزاری مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر اسامی تشکلهای امضا کننده: سندیکای نقاشان استان البرز کانون مدافعان حقوق کارگر انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه اتحادیه آزاد کارگران ایران کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران

  • کارگر

    فراخوان به تظاهرات اول ماه مه ۲۰۱۸ در پاریس زنده باد اول ماه مه! امسال در شرایطی به استقبال روز جهانی کارگر می رویم که بخش کثیری از کارگران ایران هنوز دستمزد های سال گذشته خود را دریافت نکرده اند! امسال در شرایطی به ۱۱م اردیبهشت ماه نزدیک می شویم که در اثر بسته شدن کارخانه ها و کارگاه ها، هر روز خیل عظیمی از کارگران به لشگر عظیم بیکاران می پیوندند! امسال در شرایطی اول ماه مه را گرامی می داریم که دستمزد حداقل در ایران با محاسبات مشترک خود کارفرمایان و کارگران حکومتی، نصف سبد معیشت و یک چهارم خط فقر است! امسال در شرایطی به خیابان می آییم که کماکان حاکمیت اسلامی هیچ یک از حقوق اولیه کارگران و دیگر شهروندان؛ بویژه حق تشکیل تشکل های مستقل و پایدار طبقات گوناگون؛ را نمی پذیرد! در هرج و مرج سیاسی و شرایط وخیم اقتصادی و اجتماعی امروز ایران کە حکومت دینی همچنان بە سرکوب ملیتها و اعمال فشار بر زنان و دهقانان و دگراندیشان می پردازد و به اعمال انواع تبعیض بین شهروندان ادامە می‌دهد، از شما دعوت می کنیم تا با حضور گسترده خود، صدای حق طلبانه و رهایی بخش کارگران ایران را هر چه رساتر به گوش مردم فرانسه برسانیم! زمان گردهمایی: ساعت ۱۴ محل گردهمایی: شماره ۱۱ بولوار دُ لا باستیل 11 bd de la bastille 75012 paris Metro: Quai de la Rapée, Ligne 5 زنده باد اتحاد بین المللی کارگران سرنگون باد نظام سرمایه داری جمهوری اسلامی ایران زنده باد آزادی زنده باد سوسیالیسم