بررسی پرونده نخستین متهم به همکاری در حمله داعش به تهران یکشنبه آغاز میشود
ابوالقاسم صلواتی قضاوت دادگاه را برعهده دارد. او شمار متهمان پرونده را ۲۶ تن خواند که همه آنها در بازه زمانی ۱۷ خرداد ۹۶ تا سوم تیر ۹۶ بازداشت شدهاند.
جلسه رسیدگی به اتهامهای نخستین متهم پرونده حمله اعضای گروه «دولت اسلامی» (داعش) به تهران یکشنبه برگزار میشود.
نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ۸ متهم به همکاری با مهاجمان عضو گروه «دولت اسلامی» (داعش) در حمله به ساختمان مجلس شورای اسلامی و مقبره روحالله خمینی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و با حضور وکلای مدافع متهمان و خانواده قربانیان حمله تروریستی به تهران برگزار شد. در این جلسه کیفرخواست دادستان برای تمام این هشت متهم قرائت شد.
ابوالقاسم صلواتی قضاوت دادگاه را برعهده دارد. او شمار متهمان پرونده را ۲۶ تن خواند که همه آنها در بازه زمانی ۱۷ خرداد ۹۶ تا سوم تیر ۹۶ بازداشت شدهاند.
این متهمان با اتهاماتی از جمله شورش مسلحانه، فساد فی الارض، قاچاق اسلحه، حمل و نگهداری غیرقانونی اسلحه و جعل سند و شناسنامه رویارو هستند.
نماینده دادستان در این جلسه اتهام چند تن از متهمان را بیعت با داعش خواند و گفت این کار به معنی «بغی» (شورش مسلحانه علیه حکومت اسلامی) است و خواستار صدور مجازات اعدام برای آنها شد.
نخستین جلسه رسیدگی به اتهامهای نخستین متهم این پرونده، س.م.، یکشنبه ۹ اردیبهشت برگزار میشود.
بنا به کیفرخواست قرائتشده، س.م. ۱۳۹۴ از ایران خارج شد و به داعش پیوست و دو سال بعد برای همکاری در حملات داعش در ایران به کشور بازگشت.
حملات همزمان اعضای داعش به ساختمان اداری مجلس و مقبره آیتالله خمینی صبح چهارشنبه ۱۷ خرداد گذشته به دست دو گروه مسلح انجام شد. در این حملات ۱۸ تن از محافظان، کارمندان مجلس و مردم عادی کشته و ۵۲ نفر دیگر زخمی شدند. این حملات پس از چند ساعت درگیری مسلحانه با کشته شدن همه مهاجمان پایان یافت. آن زمان اعلام شد که یک زن همراه مهاجمان به آرامگاه خمینی زنده بازداشت شده است.
اعترافات تلویزیونی برخی متهمان این پرونده پیش از این در تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شده است. اعترافات تلویزیونی در ایران عموماً به اجبار و تحت فشار گرفته میشوند.
نظرها
مهدی
نخستین متهم و مقصر اصلی در این پرونده وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و دیگر نیروهای امنیتی مرتبط هستند, که دو هفته قبل از حمله اینها را از زندان آزاد می کنند, بدون ذره ای تحت مراقبت داشتن زندانیانی که به جرم مبارزهء مسلحانه به زندان افتاده بودند. به قول عوام می گویند: "خودتی".