ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رایزنی پمپئو در ریاض: تحریم‌های بیشتر علیه ایران و پایان تحریم قطر‎

وزیر خارجه آمریکا ایران را «بزرگترین حامی تروریسم در جهان خواند». همتای سعودی او نیز گفت که باید تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال شود و بازرسی از تأسیسات هسته‌ای آن افزایش یابد.

مایک پومپئو، وزیر خارجه جدید ایالات متحده در ریاض دو دستور کار عمده دارد: رایزنی و جلب حمایت بین‌المللی برای تحریم‌های جدید علیه برنامه موشکی ایران؛ و تلاش برای پایان‌دادن به تنش بین عربستان و سه کشور عربی دیگر با قطر، دیگر متحد واشنگتن در خاورمیانه. وزیر خارجه عربستان نیز پس از گفتگو با او خواهان اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران شد.

پومپئو در چپ تصویر در کنار رئیس‌جمهوری و معاون اول رئیس‌جمهوری آمریکا

پومپئو و عادل الجبیر، وزیر خارجه سعودی یکشنبه ۹ اردیبهشت در نشستی خبری حاضر شدند و به تندی از ایران انتقاد کردند. وزیر خارجه آمریکا ایران را «بزرگترین حامی تروریسم در جهان» خواند و گفت:

«ایران تمام این منطقه را بی‌ثبات می‌کند. از شبه‌نظامیان نیابتی و گروه‌های تروریستی دفاع می‌کند. برای شورشیان حوثی در یمن سلاح می‌فرستد و کارزار حملات سایبری به راه می‌اندازد و از رژیم جنایت‌پیشه اسد هم حمایت می‌کند.»

همتای سعودی او نیز مذاکرات با رئیس سابق سیا را «ثمربخش» خواند و گفت دو کشور «نظرگاه‌های یکسانی» درباره «چالش‌های منطقه‌ای» از جمله رفتار ایران در خاورمیانه دارند.

عادل الجبیر خواهان بازرسی بیشتر از تأسیسات هسته‌ای ایران شد و گفت که تهران را باید به خاطر «نقض قوانین بین‌المللی» هدف تحریم‌های جدید قرار داد.

پومپئو شنبه‌شب ۲۸ آوریل / هشتم اردیبهشت تنها دو روز پس از انتصابش به وزارت خارجه به فرودگاه سلطان خالد ریاض وارد شد و مورد استقبال عادل الجبیر، همتای سعودی خود قرار گرفت.

رئیس سابق سیا تنها چندین روز پیش از فرارسیدن موعد تصمیم‌گیری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا بر سر ادامه تعلیق یا بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران به ریاض سفر کرده است.

او پیش از سفر به ریاض برای مذاکره با متحدان اروپایی به بروکسل رفت و آنجا گفت که به نظر نمی‌رسد ترامپ با وضعیت کنونی در توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های گروه ۱+ ۵ (برجام) بماند هرچند هنوز تصمیم نهایی دراین‌باره گرفته نشده است.

هدر نوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شنبه در توئیتی درباره سفر پومپئو به ریاض به اهمیت «شراکت آمریکایی‌ـ‌سعودی» برای «آینده صلح‌آمیز و پررونق منطقه» اشاره کرد.

     تحریم‌های موشکی علیه ایران

    برایان هوک، مشاور ارشد پومپئو که او را در سفر به خاورمیانه همراهی می‌کند، پس از ورود به ریاض به خبرنگاران گفت:

    «ما از کشورهای جهان می‌خواهیم تا هر فرد حقیقی و حقوقی مرتبط با برنامه موشکی ایران را تحریم کنند. این موضوع بخش مهمی از مذاکرات ما با اروپایی‌ها بود.»

    او به حمله موشکی گروه حوثی‌ «انصارالله» یمن به عربستان اشاره کرد و ایران را مسئول اصلی آن دانست. این حمله شنبه پیش از ورود وزیر خارجه آمریکا به ریاض به تلافی کشته‌شدن یکی از فرماندهان حوثی صورت گرفت و یک شهروند سعودی را کشت. مشاور ارشد پومپئو در این‌باره گفت:

    «موشک‌های ایران جنگ و رنج را در خاورمیانه طولانی‌تر می‌کنند، امنیت و منافع اقتصادی ما را تهدید می‌کنند و تهدید ویژه‌ای برای عربستان و اسرائیل هستند.»

    محدودنکردن برنامه موشکی ایران یکی از مواردی است که ترامپ «نواقص برجام» می‌خواند. متحدان اروپایی ترامپ نیز در وضع تحریم علیه برنامه موشکی بالستیک ایران با واشنگتن همصدا هستند.

    عربستان و ایالات متحده ایران را به ارسال تسلیحات موشکی به حوثی‌ها متهم کرده‌اند. ایران و انصارالله هر دو این اتهام را تکذیب می‌کنند.

       پایان‌دادن به بحران قطر

      پومپئو در سفر به ریاض برای پایان‌دادن به تنش بین عربستان، بحرین، امارات متحده عربی و مصر با قطر، دیگر عضو شورای همکاری‌های خلیج فارس نیز رایزنی خواهد کرد. او در نشست خبری با عادل الجبیر نیز به این مسئله اشاره کرد و گفت که «اتحاد کشورهای حوزه خلیج فارس ضروری است و باید به آن دست یابیم.»

      یک مقام ارشد وزارت خارجه به روزنامه «نیویورک‌تایمز» گفته است که صبر واشنگتن در مورد بحران عربستان با قطر سر آمده و پومپئو به مقام‌های سعودی خواهد گفت که «دیگر بس است» و به این اختلاف پایان دهند.

      عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر پنجم ژوئن / ۱۵ خرداد سال گذشته اعلام کردند که برای حفظ منافع ملی خود، مبارزه با افراطی‌گری و تروریسم، و به دلیل دخالت قطر در مسائل داخلی کشورشان رابطه سیاسی با این کشور ‌را قطع می‌کنند. آن‌ها راه‌های زمینی و حریم هوایی خود را بر روی قطر مسدود کردند.

      قطر هر گونه حمایت از گروه‌های افراطی را انکار می‌کند. این بحران به‌رغم میانجی‌گری کویت و پادرمیانی کشورهای مختلف همچنان ادامه دارد.

      پومپئو به مقام‌های سعودی گفته که برای تشکیل جبهه‌ای واحد علیه ایران و نیز شکست‌دادن کامل گروه «دولت اسلامی» (داعش) و بازگرداندن ثبات به خاورمیانه، نباید اختلاف بین اعضای شورای همکاری‌های خلیج فارس باقی بماند.

      به گزارش نیویورک‌تایمز پومپئو این پیام را بعدازظهر در دیدار با عادل الجبیر و شب در ضیافت شام به میزبانی محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی بیان کرده است. او یکشنبه نیز در دیدار با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان خواستار پایان‌دادن به محاصره قطر خواهد شد.

      وزیر خارجه آمریکا پس از ریاض به اورشلیم (بیت‌المقدس) می‌رود و با بنیامین نتانیاهو دیدار خواهد کرد و سپس از امان پایتخت اردن بازدید به عمل می‌آورد.

        در همین زمینه

        این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

        آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

        .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

        توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

        نظر بدهید

        در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

        نظرها

        • farid

          - اعتراضات در استادیوم‎های ایران علیه سیاست‎های جمهوری اسلامی در چند سال سال‎ گذشته بی‌سابقه نیست اما پس از اعتراضات گسترده دی‎ماه 1396 شعارها و مطالبات مردم صراحت بیشتری پیدا کرد و با رد کلیت نظام و شعار «اصلاح‌طلب اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» به اوج خود رسید. - سر دادن شعار در استادیوم در حمایت از رضاشاه از نظر اجتماعی نیز قابل بررسی است. عموم شهروندانی که به استادیوم می‎آیند جوانانی از طبقه متوسط رو به پایین هستند که با مشکلات مالی، فقر، بیکاری و آسیب‎های اجتماعی مختلف دست و پنجه نرم می‎کنند. - دستگیری و کشتارمردم از طرف حکومت بجایی نمیرسد.. راه حل , اعمال آزادی و ترک اخوندها از سیاست میباشد... میدانی چرا شعار میدهند رضا شاه روحت شاد؟ برای اینکه شنیده اند او با اخوند بازی و تحجر و واتیکان بازی قرن ۱۴ مخالف بود... قرن ۲۱ است و مردم ایران سزاوار حکومتی ازاد ومستقل وفعال در تجارت و فرهنگ بین المللی هستند نه حکومتی که بمب و موشک صادر کند و سبب خودکشی دختران خردسال شود...

        • کورش

          پایان یک حکومت دیکتاتوری

        • farid

          - فقط یک دلیل بیاورید تا مردم شعار ندهند «جمهوری اسلامی ؍ نمیخواهیم نمیخواهیم - نخست وزیر المان و فرانسه وظریف به امریکا میروند وفدریکا موگرینی که عکسهای سلفی اش با نمایندگان حکومت اسلامی فراموش نمیشود با جمع آوری ۵۰۰ امضای نمایندگان پارلمان اروپا برای حفظ برجام (توافق نامه محرمانه برای همه ؟!)و قراردادهای ترکمانچای با حکومت اسلامی تلاش میکنند!!