ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معترضان در ارمنستان بزرگراه‌های منتهی به ایران و گرجستان را بستند

در بزرگترین اعتراضات اخیر ارمنستان، مردم در پاسخ به دعوت رهبر معترضان، فرودگاه ایروان و خطوط راه‌آهن را هم مسدود کردند. آن‌ها خواهان نخست‌وزیری پاشینیان‌اند.

اعتراضات مسالمت‌آمیز در ارمنستان ادامه دارد. مردم معترض بزرگراه‌های منتهی به ایران و گرجستان، فرودگاه ایروان و خطوط راه‌آهن را مسدود کردند. نیکول پاشینیان، رهبر اپوزیسیون ارمنستان گفته است اعتراضات مدنی همچنان ادامه خواهد داشت.

گوشه‌ای از تظاهرات اعتراضی مردم معترض ارمنستان در ایروان

به‌گزارش رویترز، تظاهرات اعتراضی چهارشنبه ۲ ماه مه / ۱۲ اردیبهشت در پی فراخوان نیکول پاشینیان به نافرمانی مدنی برای ایجاد فشار بر رهبران کشور شکل گرفت تا آن‌ها را وادار به کناره‌گیری از قدرت کنند. تظاهرکنندگان تمامی خیابان‌های ایروان، پایتخت ارمنستان را با خودروها و مینی‌بوس‌ها و ظرف‌های آشغال مسدود کردند. آن‌ها همچنین بزرگراه‌های منتهی به ایران و گرجستان و خطوط راه‌آهن را بستند.

با این حال رویترز گزارش داده که مغازه‌ها و دفاتر کار باز بودند و برخی نیز تلاش می‌کردند به‌رغم موانع ایجادشده به محل کار خود بروند.

تظاهرکنندگان در حالی‌که پرچم ارمنستان را تکان می‌دادند در خیابان‌ها فریاد می‌زدند: «نیکول! پیروز!».

روز گذشته، سه‌شنبه اول ماه مه / ۱۱ اردیبهشت حزب جمهوری‌خواه ارمنستان که بیشترین کرسی‌ها را در پارلمان در اختیار دارد به نخست وزیری نیکول پاشینیان رأی نداد. از مجموع ۱۰۰ رأی نمایندگان، ۵۵ رأی در مخالفت با نخست وزیری پاشینیان بود.

این در حالی است که حزب جمهوری‌خواه پیش از این گفته بود که به‌منظور کاهش تنش‌ها در کشور نامزدی برای پست نخست‌وزیری معرفی نخواهد کرد اما با برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور موافق است.

در تظاهرات بزرگ روز چهارشنبه پلیس تلاش کرد معترضان را قانع کند که خیابان‌ها را باز کنند اما علیه مردم دست به خشونت نزد.

رسانه‌های محلی در چندین شهر این کشور سه میلیون نفری از تظاهرات مشابه در بسیاری از شهرهای دیگر خبر داده‌اند. اداره راه آهن می‌گوید مجبور است خدمات مسافری را متوقف کند زیرا معترضان خطوط راه آهن را مسدود کرده‌اند.

آرا بابلویان، رئیس پارلمان ارمنستان گفت که معترضان نمایندگان پارلمان را در آپارتمان‌های خود محاصره کردند.

نیکول پاشینیان در حین تظاهرات معترضان در ایروان، در گفت‌وگویی با رویترز اعلام کرد که فشار بر حزب حاکم را حفظ می‌کند. او گفت: «تنها قدرت من مردم کشورم هستند. ما تسلیم نخواهیم شد. ما به اعتصاب و نافرمانی مدنی خود ادامه می‌دهیم.»

ارمنستان پس از چندین روز تظاهرات اعتراضی دچار بحران سیاسی شده است. اعتراضات در ارمنستان از جمعه ۱۳ آوریل / ۲۴ فروردین آغاز شد و معترضان خواهان استعفای سرژ سرکیسیان، نخست‌وزیر این کشور شده بودند. آن‌ها سرکیسیان را متهم می‌کردند که می‌خواهد به هر قیمتی که شده در قدرت بماند.

سرکیسیان زیر فشار اعتراضات مخالفان دوشنبه ۲۳ آوریل / ۳ اردیبهشت در بیانیه‌ای استعفای خود را اعلام کرد. نمایندگان پارلمان ارمنستان از روز استعفای سرکیسیان به‌مدت یک هفته فرصت داشتند تا کاندیداهای جدید برای سمت نخست‌وزیری را معرفی کنند. رأی‌گیری در این‌باره روز گذشته برگزار شد و پاشینیان، تنها کاندیدا رأی نیاورد.

سرژ سرکیسیان پس از گذشت ۱۰ سال ریاست جمهوری، بر اساس اصلاحاتی که در قانون اساسی صورت گرفته بود، به‌عنوان نخست‌وزیر به حکومت خود ادامه می‌داد. در اصلاحات انجام گرفته در قانون اساسی جمهوری ارمنستان نظام حکومتی این کشور از نیمه‌ریاستی به پارلمانی تغییر کرد و با تشریفاتی شدن پست ریاست جمهوری وظایف و اختیارات آن به ریاست مجلس و نخست‌وزیر منتقل شد. همچنین انتخابات پارلمانی دیگر به صورت کاملاً حزبی برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان در انتخابات رأی خود را به احزاب و برنامه‌های آن‌ها می‌دهند.

مخالفان، دولت‌های سرکیسیان را عامل رشد فسار و رشوه‌خواری در ارمنستان می‌دانند.

آرمن سرکیسیان، رئیس جمهوری ارمنستان که نسبتی با سرژ سرکیسیان ندارد از طرف‌های مناقشه خواست تا به‌منظور حل بحران سیاسی کشور با یکدیگر مذاکره کنند. او گفت: «من عمیقاً متأسفم که به‌رغم آن‌که همه از خطر وصعیت کنونی برای آینده کشور سخن می‌گویند، بحران سیاسی همچنان ادامه دارد.»

اکنون پارلمان ارمنستان باید روز سه‌شنبه آینده ۸ مه / ۱۸ اردیبهشت رأی‌گیری برای انتخاب نخست‌وزیر را باز هم انجام دهد اما اگر موفق به انتخاب نخست‌وزیر نشد آنگاه بر اساس قانون منحل می‌شود تا انتخابات پارلمانی برگزار شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.