ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسرائیل به پایگاه نظامی ایران در دمشق حمله هوایی کرد

روزنامه اسرائیلی هاآرتص می‌گوید به دمشق حمله شده و چندین انفجار در حومه دمشق گزارش شده است. حزب‌الله می‌گوید حملات کار جنگده‌های اسرائیل است.

روزنامه اسرائیلی هاآرتص می‌گوید به دمشق حمله شده و چندین انفجار در حومه دمشق گزارش شده است. ارتش اسرائیل مسئولیت حمله را پذیرفته است.

درست یک ساعت پس از اینکه دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که از برجام خارج خواهد شد، هاآرتص سه شنبه ۸ مه/۱۸ اردیبهشت، گزارش داد که به دمشق حمله هوایی شده است.

المیادین، رسانه حزب‌الله لبنان هم گفت که جنگنده‌های اسرائیلی به حومه دمشق حمله کرده‌اند.

سه ساعت پس از حمله، هاآرتص گزارش داد که ارتش اسرائیل مسئولیت حمله را پذیرفته و گفته است حرکات غیرمعمول نیروهای نظامی ایران در سوریه موجب شده که ارتش اسرائیل به این باور بردسد که این نیروها آماده اقدامات تلافی‌جویانه علیه اسرائیل هستند.

در شبکه‌های اجتماعی کاربران تصاویری از انفجار و دود و آتش را منتشر کرده‌اند.

انفجارها در منطقه الکسوه در حومه دمشق رخ داده و هاآرتص از قول نزدیکان اسد گفته است که انفجارها نتایج حملات هوایی اسرائیل است.

خبرگزاری رسمی سوریه وقوع انفجارها در منطقه الکسوه در حومه دمشق را تایید کرده اما از تلفات احتمالی چیزی ننوشته‌اند.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) همچنین گزارش داده که دفاع هوایی این کشور دو موشک اسرائیلی را پش از خوردن به اهدافی در جنوب دمشق دفع کرده است.

روزنامه "تایمز اسرائیل"  از قول مقامات سوری نوشته است که اهداف حمله هوایی اسرائیل یک پایگاه نظامی بوده که مورد استفاده نیروهای ایرانی بوده است.

دیدبان حقوق بشر سوریه در بریتانیا از کشته شدن دست‌کم ۹ تن از نیروهای وفادار به بشار اسد در حمله موشکی سه شنبه شب اسرائیل به یک پایگاه نظامی در جنوب دمشق خبر داد.

این نهاد می‌گوید هنوز تأیید نشده که افراد کشته شده از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بوده‌اند یانه.

رسانه‌های اسرائیلی حدود یک هفته است که در مورد حملات احتمالی جمهوری اسلامی به خاک اسرائیل صحبت می‌کنند.

پیش از حمله اسرائیل به دمشق، مقامات اسرائیلی به مردم ساکن مناطق نزدیک مرز سوریه خبر داده بودند که پناهگاه‌های عمومی در صورت حمله به این مناطق آماده هستند. همچنین اعلام شده بود که پایگاه‌های نظامی اسرائیل برای حمله احتمالی ایران آماده شدند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • جبار

    اسرائیل مثل سگ هار شده و کوشش میکند ایران را به ورطه جنگ بکشاند. رهبران ایران باید پیشدستی کنند با اروپا بر سر سوریه ، عراق و یمن مذاکره کنند و دست امریکا را در پوست گردو بگذارند

  • نقی

    سیاست های جنگ طلبانه را محکوم می کنیم! خواهان حفظ برجام هستیم! کشور ما در آستانه ی یکی از تندپیچ‌های خطرناک خود و در معرض پیامدهای تنش آلودترین مناسبات سیاسی با امریکا و منطقه قرار دارد. آسمان ایران گرچه از سال ها پیش با رفتارهای جمهوری اسلامی دچار تیرگی است، اما ابرهای سیاه پس از روی کار آمدن دولت ترامپ خبر از حادثه‌ای شوم می دهند و حکایت از وقوع فجایع بیشتر در حیات ملی ما دارند. احتمال خطر فرو رفتن بیشتر کشور و مردمانش در مهلکه ای ویرانگر، بیش از هر زمان دیگری است. ما شدیداً نگران اوضاع هستیم. در واشنگتن حلقه ی مدافعان سیاست تنش افزا با جمهوری اسلامی تکمیل می شود. سیاستمدارانی که نزدیک‌ترین پیوندها را با صاحبان صنایع تسلیحاتی، "آیپک" ـ مدافع دولت کنونی اسرائیل ـ و شیوخ میلیاردر صاحب دلارهای نفتی عربی دارند و جملگی بر مشی تخاصم با جمهوری اسلامی پای می فشارند. از این‌رو، راهکار ابطال "برجام" توسط ترامپ در چند روز آتی چندان نامحتمل نیست. سرنوشت "برجام" با سیاست خارجی جمهوری اسلامی گره خورده است. از سوی دیگر مهم‌ترین دست آویز دولت دست راستی اسرائیل برای پیشبرد سیاست‌های اشغالگرانه و شهرک سازی‌های تجاوزگرانه‌ در سرزمین های متعلق به مردم فلسطین، به تعویق انداختن و عملاً به تعطیلی کشاندن راه حل دو دولت مستقل، تداوم و تشدید سیاست "دشمنی" با اسرائیل توسط جمهوری اسلامی است. دشمنی" جمهوری اسلامی برای این دولت، یک "نعمت" آسمانی است! دولت اسرائیل سود خود را در تشدید هرچه بیشتر این تخاصم  می بیند. چندین دولت عربی در منطقه و در راس آن‌ها عربستان سعودی هم، اینک سیاست خارجی خود در قبال جمهوری اسلامی را به تمامی برپایه ی خصومت متقابل و فزاینده با جمهوری اسلامی قرار داده‌اند. مناسبات تنش آلود بین آن‌ها هر روز به سطح خطرناک تری کشیده می شود. سیاست خارجی عربستان سعودی و شرکایش بر محور مقابله با جمهوری اسلامی خطری بسیار جدی علیه کشور ما است. ائتلاف سیاسی عربستان با تعدادی از کشورهای عربی در برابر ایران، می تواند به یک اتحاد نظامی فرا بروید.

  • نقی

    درست در این شرایط که ایران با تهدیدهای جدی مواجه است، جمهوری اسلامی اما کماکان سیاست‌های تحریک آمیز و مداخله جویانه‌‌‌اش در کشورهای همسایه ی دور و نزدیک را ادامه می دهد. سیاست خارجی رژیم جمهوری اسلامی بر اساس تقدم دادن به نظامی گری، تنش فزایی‌ها و دشمنی با امریکا و اسرائیل تنظیم می شود. در این سیاست گذاری، نه خبری از تلاش‌های مسئولانه در راستای تنش زدایی و نه رسیدن به تفاهم جمعی مبتنی بر مصالح متقابل با کشورهای منطقه است. سکان سیاست خارجی کشور در قبال منطقه ی پر آشوب خاورمیانه بر عهده ی "سپاه قدس" با هدایت بیت خامنه ای است که بر طبل مشی "عمق استراتژیک" می کوبد. این‌ها همه، مولفه‌های مشی سیاسی واحدی هستند که هر لحظه ممکن است به درگیری نظامی فرا بروید. خطر بس هشدار دهنده است و ما، درست بر پایه ی چنین ارزیابی از اوضاع است که در این لحظات خطیر، بر آن شده‌ایم تا با همه ی وجود هشدار بدهیم. در چنین شرایطی ما ضمن فراخواندن نیروهائی که دل در گرو سعادت مردم ایران دارند، بر نکات زیر تاکید داریم: ۱- اعلام ابطال برجام توسط ترامپ، به ویژه این ‌که با واکنش ناسنجیده و تلافی جویانه جمهوری اسلامی نیز همراه گردد، نه تنها تهدیدها علیه امنیت کشور و مردم ما را تشدید خواهد کرد، بلکه میدان را برای سیاست دولت کنونی امریکا نیز گشوده تر خواهد کرد. ما خواهان حفظ برجام هستیم.

  • نقی

    ۲- لازمه ی جلوگیری از بروز فاجعه ی احتمالی، در عین افشای ماهیت تجاوزگرانه ی سیاست های دولت ترامپ و متحدان منطقه ای آن، همانا عقب نشاندن جمهوری اسلامی از سیاست های کنونی خود در قبال منطقه است. این درست است که افشاگری علیه مقاصد ائتلاف سه گانه ی ضد ایرانی در سطح بین المللی یک وظیفه آنی برای همه ی بشریت ضدجنگ و از جمله و در درجه ی نخست بر عهده ی ایرانیان مترقی و صلحدوست است، اما سیاست افشاگرانه علیه این ائتلاف شوم نباید بر وظیفه ی ما جهت خنثی کردن سیاست های ماجراجویانه ی جمهوری اسلامی سایه بیندازد. جمهوری اسلامی با اعمال خود برای این ائتلاف شوم فرصت و بهانه می سازد تا بتوانند ساز خود کوک کنند. ۳- ایران منفعتی در سوریه ندارد. جمهوری اسلامی باید سوریه را ترک گوید و هزینه ی جانی، سیاسی و اقتصادی بیشتر از این را بر ایران تحمیل نکند. روزهای آتی فرصت مناسبی است که جمهوری اسلامی آمادگی خود را برای خروج از سوریه اعلام کند. بحران سوریه راه حل نظامی ندارد. حفظ صلح در منطقه و منافع ملی ایران ایجاب می کند که مسایل سوریه از طریق مذاکره حل و فصل گردد، همه ی کشورهای خارجی دخیل از سوریه خارج شوند و سرنوشت سوریه توسط مردم آن در یک انتخابات آزاد و دمکراتیک رقم بخورد. دخالت ولی فقیه و سپاه در سوریه عواقب مخربی برای ایران داشته است. این دخالت‌ها  باید بی درنگ قطع شوند.

  • نقی

    ۴ـ در این شرایط چپ ایران باید در عین محکوم کردن سیاست های جنگ طلبانه ی دولت آمریکا، به افشاء ماهیت هر نوع از "ناسیونالیسم" برخیزد که عملاً به جمهوری اسلامی کمک می کند تا با کوبیدن بر طبل تداوم تنش‌ها، رویارویی‌های فاجعه بار موجود را توجیه کرده و به اتکای آن، مشی ضدملی خود را پیش ببرد. بر همین بستر نباید اجازه داد مخالفت بر حق مردم ایران با سیاست های امپریالیستی، ره به "غرب ستیزی" مطلوب جمهوری اسلامی و توجیه سیاست های ایدئولوژیک او ببرد. ۵ـ مردم ایران نیازمند همبستگی ملی علیه سیاست های تنش افزا و تشنج زای جنگ افروزانه‌اند. ما با تمرکز بر موقعیت وخیم میلیون‌ها توده ی رنجبر و محروم، برآنیم که اگر جنگی درگیرد بیشترین مصائب سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن بی هیچ تردیدی متوجه زحمتکشانی خواهد بود که حتی در شرایط صلح نیز کمرشان زیر سنگین ترین فشارها خم است، چه رسد به زمانی که تحریم های فلج کننده ی اقتصادی و جنگی خانمانسوز با چهره ی کریه، چنگ در گریبان آنان بیندازد و گلویشان را بفشارد. ۶- پیشنهاد ما به عنوان بخشی از چپ ایران این است که گفتگو و مذاکره برای رسیدن به یک برنامه عمل مشترک برای هماهنگ کردن مبارزه علیه خطری که در کمین کشور نشسته است، بی هیچ درنگی آغاز شود. فراخوان برای این همسویی، همراهی و همکاری، در خدمت تحقق اتحاد وسیع چپ نیز هست. ما در عمل است که متحد می شویم. ۷ـ ما، مشارکت چپ در زمینه ی راه انداختن مبارزه ی ملی هماهنگ علیه درگیری نظامی و جنگ را، یک وظیفه ی تاخیرناپذیر در این مقطع حساس از حیات سیاسی کشور می دانیم و اعلام می داریم که هم کوشنده ی ایجاد چنین هماهنگی و هم آماده برای تحقق آن هستیم. ما همه ی نیروها و جریان های صلح طلب را که با تهدید نظامی و جنگ مخالفت دارند و حاضرند همزمان، علیه طرفین این روند خطرناک و ماجراجویانه مبارزه کنند، به همراهی و همکاری دعوت می کنیم. شورای مرکزی حزب چپ ایران (فدائیان خلق) ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۷ مه ۲۰۱۸

  • سیامک

    اسرائیل نقشه های شومی برای کشورمان دارد، به هوش باشیم. ربودن اسناد قدیمی اتمی از ایران و تبلیغات گسترده با آنها در آستانه تصمیمی رئیس جمهور آمریکا فقط و فقط با این منظور صورت می گیرد که جنگی ویرانگر را بر کشورمان تحمیل کند. ما مردم ایران نباید مثل 40 سال پیش اسیر احساسات آنی شویم و برای بر انداختن رژیم ولایت فقیه به هر کس و ناکسی دل ببندیم. رژیم نتانیاهو بدش نمی آید که کل ملت ایران را به زیر خاک بفرستد. به یاوه های او اهمیت ندهید. او هر چه هست دوست ملت ایران نیست.

  • فرزاد

    در این چهل سال من ایرانی هیچ دوستی‌ای از جمهوری اسلامی برای مردم و کشورم ندیدم! شاید در مقاطعی برای بخش‌هایی از کشور دلسوزی کرده باشد، و با قسمتی از مردم مدارا کرده باشد، اما نه با همه مردم ایران. جمهوری اسلامی هرچه همت و مصلحت داشته، برای نظامی خرج کرده که حفظش در اولویت همه چیز، حتی مردم ایران، بوده، و حفظ متحدش (اسد) به قیمت از دست دادن خوزستان، مباح بوده! به شخصه معتقدم حاکمیت جمهوری اسلامی مهره اجانب است! پس با اجنبی یک کشور خارجی فرقی نمی کند. جنگ برای ما مردم ایران صلح و آزادی به ارمغان نمی آورد. اما اتحاد ما مردم ایران رمز پیروزی بر این حکومت اجنبی است. در جنگ با عراق، پس از وساطت کشورهای عربی و دادن غرامت، به چه دلیل این جنگ را خائنین حاکمیت به مدت 8 سال ادامه دادند؟ و سپس گفتند که جنگ برای ما نعمت بود! برای چه کسی نعمت بود؟ من ایرانی؟ یا حاکمیت اجنبی؟ یا آن کشور ثالث که سلاح و تجهزات می‌فروخت؟ اینکه فکر کنیم رهبران کشور دیگری دوست مردم ما هستند، اشتباه است. اما اینکه دوباره به حاکمیت جمهوری اسلامی اعتماد کنیم، احمقانه است. حاکمیت جمهوری اسلامی جوانانمان را به انحاء مختلف می کشد، کشورمان را به بیابان تبدیل کرده، منابع‌مان را از بین می برد، مردم‌مان را به هزار درد بی درمان گرفتار کرده، کشور را به مدت 40 سال در حالت جنگی قرار داده، و ... این حاکمیت دیگر باید چه کند تا به ما ثابت شود که اجنبی است. هیچ حکومتی در دنیا با کشور گل و بلبل خود چنین نکرده که این قوم کردند! صد شرف به استعمار انگلیس و روس تا این خائنین جمهوری اسلامی!

  • مهربون

    کار درستی کرده اسرائیل. به این میگویند دفاع از خود نه حمله. دعوای بین ایران و اسرائیل را ایران شروع کرد, اسرائیل که کاری با ایران نداشت. ایران بود که پا را از شعار دادن فراتر گذاشت و علیه اسرائیل اقدام عملی کرد. این ایران بود که با منفجر کردن مرکز آمیا در آرژانتین جان بیش از 80 شهروند بیگناه را گرفت . به هر حال چیزی که عوض دارد گله ندارد. اگر قرار باشد آتش بسی میان اسرائیل و ایران برقرار شود؛ خوب است اما باید توجه داشت که توپ در زمین ایران است. ستم و اشغالگری اسرائیل در حق فلسطین که بر کسی پوشیده نیست اما ایران که پایان اشغالگری را نمیخواهد. خواست ایران نابودی کل اسرائیل است و هر کجا که توانسته عملا هم در این جهت اقدام کرده است. اسرائیل به حکم عقل با چنین دشمن ناجوانمردی چه باید بکند؟ حمله به گماشتگان منطقه ای ایران یا کشتن دانشمندان هسته ای ایران هم عملی از نظر منطقی درست و از نظر اخلاقی کاملا روا بود.