خامنهای: به سه کشور اروپایی هم اعتماد نکنید
علی خامنهای یک روز پس از تصمیم ترامپ مبنی بر خروج از برجام گفت: «آقای ترامپ! شما غلط میکنید». او از مسئولان حکومتی خواست تا از طرفهای اروپایی در مورد برجام تضمین قطعی بگیرند.
علی خامنهای به خروج آمریکا از برجام واکنش نشان داد. او در سخنان تندی به آمریکا و ترامپ حمله کرد و گفت: «آقای ترامپ! شما غلط میکنید.» خامنهای گفت به آلمان، فرانسه و بریتانیا هم اعتمادی ندارد و مسئولان اگر تضمین قطعی اجرای برجام را از آنها نگرفتند ایران از توافق هستهای خارج شود.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت، فردای روزی که دونالد ترامپ خروج کشورش از برجام را اعلام کرد، گفت: «رئیسجمهور آمریکا حرفهای سخیف و سبکی زد. شاید بیش از ۱۰ دروغ در حرفهای او بود. هم نظام را تهدید کرد، هم ملت را که چنین و چنان میکنم. بنده از طرف ملت ایران میگویم: آقای ترامپ! شما غلط میکنید.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا روز گذشته، سهشنبه ۸ مه / ۱۸ اردیبهشت نظرش درباره برجام را اعلام کرد و گفت ایالات متحده از توافق هستهای با ایران خارج میشود و تحریمهای نفتی علیه ایران را مجدداً اعمال میکند.
خامنهای به سخنان خود پس از توافق هستهای در تابستان دو سال پیش اشاره کرد و گفت: «آن روز میگفتیم مسئله آمریکا با ایران مربوط به انرژی هستهای نیست و اینها بهانه است، میگفتند نه اینجور نیست، حالا دیدید که اینجوری نیست. ما برجام را پذیرفتیم اما دشمنیها با جمهوری اسلامی تمام نشد. (...) از روز اول بارها گفتم به آمریکا اعتماد نکنید. گفتم اگر میخواهید قرارداد ببندید، تضمین لازم را بگیرید و بعد ببندید. یکی از شروطی که گفتم این بود که رئیسجمهور آمریکا باید امضا کند. مسئولین محترم زحمت کشیدند و عرق ریختند و خب، نتوانستند. دو سال و نیم است که ما در حال انجام این قرارداد هستیم و حالا این مردک میگوید من قبول ندارم.»
آمریکا به بریتانیا، فرانسه و آلمان مهلت داده بود که چنانچه مکملهایی درباره تحدید نفوذ ایران در خاورمیانه و نظارت بر برنامه موشکی سپاه به برجام، و همچنین محدودیت دائمی غنیسازی اورنیوم در ایران از سال ۲۰۲۵ به بعد (بند غروب) اضافه نشود آمریکا با خروج از برجام، تحریمها علیه ایران را به جریان خواهد گذاشت. این سه کشور اروپایی از حفظ برجام پشتیبانی کردند و در عین حال خواهان پیشبرد مذاکراتی با ایران درباره موارد مورد نظر آمریکا شدند.
علی خامنهای در اینباره نیز گفت: «حالا مسئله حضور ما در منطقه و مسئله موشکها را مطرح میکنند، اگر اینها را قبول کنیم مسئله تمام نخواهد شد، مسئله دیگری را شروع میکنند. (...) برخی [از داخلیها] میگفتند چه اصراری دارید که میایستید... خدا از سر تقصیراتشان بگذرد.»
در حالیکه کشورهای اروپایی اعلام کردهاند که همچنان در برجام خواهند ماند و میخواهند پس از خروج آمریکا از آن، برای چگونگی پیشبرد توافق هستهای با ایران وارد گفتوگو شوند، علی خامنهای میگوید: «گفته میشود با سه کشور اروپایی ادامه میدهیم. من به این سه کشور هم اعتماد ندارم؛ به اینها هم اعتماد نکنید. اگر میخواهید قرارداد بگذارید، تضمین عملی بگیریم در غیر این صورت اینها همان کار آمریکا را خواهند کرد. اگر نتوانستید تضمین قطعی بگیرید، دیگر نمیشود برجام را ادامه داد.»
۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا نیز در بیانیه مشترکی گفتهاند که به توافق هستهای با ایران پایبند هستند و به آن ادامه میدهند.
این سخنان خامنهای نشان میدهد که تصمیم به مذاکره با کشورهای اروپایی و طرفهای توافق هستهای تا حصول اطمینان به تضمین ادامه برجام، تصمیم کلان مجموعه حکومت ایران است. روز گذشته، پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، حسن روحانی، رئیسجمهور ایران نیز در یک سخنرانی تلویزیونی همین موضع را تکرار کرد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز صبح چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در نطق پیش از دستور خود با اشاره به سخنان حسن روحانی درباره مذاکره ایران با طرفهای توافق هستهای برای حفظ آن، گفت: «این اقدام نشان میدهد ایران به دنبال رفتار عکسالعملی و ماجراجویانه نیست. البته باید به این واقعیت هم اشاره کنیم که با توجه به نوع رفتار سالهای دور اروپا چندان به ادعای آنان در پا برجا نگه داشتن توافق هستهای نمیتوان اطمینان داشت. اما برای چند هفته ارزش آزمون دیگر را دارد تا برای همگان اتمام حجت شود که ایران همه راههای حل و فصل سیاسی و مسالمتآمیز را طی کرده است.»
سردار محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران هم روز چهارشنبه ضمن ابراز خوشحالی از خروج آمریکا از برجام درباره مذاکره با کشورهای اروپایی گفت: «نیمهامیدی که به برجام بسته شده و فرصت یکی دو هفتهای هم که رئیسجمهور دیشب اعلام کرد روشن است که اروپاییها بین ایران و آمریکا نمیتوانند مستقلانه تصمیم بگیرند و وابسته به آمریکا هستند و سرنوشت برجام روشن است.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
فرزاد
خامنهای گفته که رئیس جمهور آمریکا غلط میکند، این جمله را به شکل دیگری سلف ایشان گفته بود که «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند»! عملاً میبینیم که در طول این چهل سال، آمریکا تمامی اهدافش را پیش برده، برای مثال چند نمونه را عنوان میکنم: بدلیل ترس از ایران تمامی کشورهای عربی بدامان اسرائیل پناه بردهاند، آمریکا سالهاست که با فروش تسلیحات نظامی به کشورهای نفتخیز خلیج فارس منافع هنگفتی بهچنگ آورده، منابع ایران و مردم ایران هر روز از روز پیش بیشتر تحلیل رفته و امکان بوجود آمدن یک کشور قدرتمند اقتصادی در منطقه که بتواند منابع مالی کشورهای خلیج فارس را جذب کند عملاً از بین رفته، جمهوری اسلامی بعنوان یک کشور تولید کننده نیروی کار آموزش دیده، بعنوان یک گاو شیرده در طول این سالها جوانان تحصیل کرده تولید کرده و به آمریکا و غرب فرستاده، جمهوری اسلامی پولهای مردم ایران را در سراسر دنیا بالاخص بانکهای غرب و آمریکا تلمبار کرده، و هزاران مورد دیگر. حال سؤال اینجاست که آمریکا باید چه غلط دیگری بکند که تابحال نکرده؟ از سوی دیگر خامنهای گفته که دشمنی آمریکا با «جمهوری اسلامی» است! اما شواهد حاکی از آن است که آمریکا در منطقه خاورمیانه هیچ دوستی بجز ایران جمهوری اسلامی ندارد (اسرائیل هم که یک استان خودمختار خودشان است).
فرزاد
(2) حتی اسرائیل هم به اندازه جمهوری اسلامی برای آمریکا و غرب منفعت نداشته، ندارد و نخواهد داشت. پس قطعاً آمریکا قصد براندازی این نظام جمهوری اسلامی را ندارد، مگر اینکه کسانی بر سر کار بیایند که دربست در اختیارشان باشند، یا اینکه پروژه خاورمیانهای به پایان خود برسد. اما در حال حاضر این آقای خامنهای خیلی کار دارند که باید برای ارباب ترامپ انجام دهند! جملاتم را با یک مثال به پایان میبرم که بسیار با شرایط امروز جمهوری اسلامی تطابق دارد: در قدیم رسم بود که الاغی را به سنگ آسیاب میبستند تا حیوان با چرخیدن دور یک محور گندمها را آسیاب کند، لذا لازم می شد که فردی همواره مراقبت کند تا حیوان از راه رفتن باز نایستد! و این وظیفه معمولاً به کودکان سپرده میشد، یا اینکه بعدها با آویزان کردن هویجی چندین سانتیمتر دورتر از دهان الاغ بطوری که نتواند بدان دسترسی بیابد، حیوان نگونبخت را به راه رفتن مداوم ترویج میکردند! در ایران اما، الاغ جمهوری اسلامی مدام درفکر قاپیدن هویجهای مختلف (جنگ ایران و عراق و رسیدن به کربلا و قدس، بمب اتم، عمق استراتژیک و ...) چرخ آسیاب آمریکا و غرب را 40 سال است که میچرخاند، و در این میان یک سواری جانانه هم به روسها و چینیها داده. آمریکا و غرب چون به این الاغشان نیاز دارند، از چرخ آسیاب (حکومت بر ایران) بازش نمی کنند، تا بعد چه پیش آید.
میر ز ا رضا
خامنهای گفت به آلمان، فرانسه و بریتانیا هم اعتمادی ندارد و مسئولان اگر تضمین قطعی اجرای برجام را از آنها نگرفتند ایران از توافق هستهای خارج شود. و دلیل و یا دلایل اعتماد به چین و روسیه؟!؟!؟ و همچنین دلیل و یا دلایل اعتماد مردم به پیر و پاتیل فرسوده ای چون خامنه ای که «توافق هسته ای!؟» را بعد از به باد دادن ثروت کشور در رسیدن به حق مسلم «انرژی هسته ای!؟» و با «لرزش ترسونانه» خفت بار خود به دست آورد؟!؟
تضمین
تضمین عملی?
مَردان
چه خوب "فرزاد ومیر ز ا رضا" تحلیل مختصر و با چند سوال کلیدی کردند (سؤال اینجاست که آمریکا باید چه غلط دیگری بکند که تابحال نکرده؟ / و دلیل و یا دلایل اعتماد به چین و روسیه؟) / خب من این هنر ایشان میدانم گاهی تحسین لازم است. افسوس، که مردم ایران کمتر میخوانند این نقدها را! در حقیقت بهترین روش همین است که سخنان نادرست کسی را با شواهد سخن خود او نقد کرد و یک هنر است.
مَردان
خب، عموم مردم ایران را من بیچاره می خوانم از جمله خودم/ بدون قصد جسارتی و فقط از دید نقد، یعنی چاره دیگر نمی بینند این مردمان ایران که این حکومت 40 سال بعلاوه همین خامنه ای درآن بوده و سی سالست در راس امورات این حکومت، یک حرف می زند، امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند، و حالا می گوید امریکا غلط کرد!! همین طرق می توان ادامه داد: فرق چین یا روسیه با اروپا چیست، و فرق امریکا با اروپا در چیست که با 5 تا می توان ادامه داد و با امریکا نه؟ در حقیقت آنچه را که امریکا دنبالش هست، چین و روسیه و اروپا هم هستند، اما به دلایل معلوم و نامعلوم اجرایش توسط امریکا میشود! هر چند هرجا لازم بوده بقیه هم به کمک مستقیم و اشکار امریکا امده اند مانند تحریم های سازمان ملل که رای مثبت یا ممتنع چین و رو سیه و اروپا میسر شده است! رای ممتنع یک عضو شورای امنیت که حق وتو دارد مساوی است با رای مثبت! اما با زبان دیپلماسی این ممتنع ام آره است! از جمله: مهار حاکمیت ایران در جلوگیری از نابود کردن اسرائیل، ساختن بمب هسته ای، شکوفایی استعداد و رهایی از فقر مردمان ایران و قوی تر شدن کشور و برساختن و انسجام ملتی به نام ایران، تمام آنچه در این 40 سال خواسته ها کسانی بوده همواره دشمن یاد می شده از زبان سران جمهروی اسلامی، خود همین حاکمیت باعث بوده مستقیم و غیرمستقیم بوده! از ابلاغیه اصل 44 تا هدفمندی یارانه در راستای ضربه زدن به موجودیت ملت ایران بوده است! خب یا خواسته خامنه ای ها بوده یا توسط نفوذی ها دشمن در حاکمیت بوده! اما به او بارها هشدار داده و تذکر داده اند، حتی کسانی برای این تذکرها به زندان انداختنشان!، محمد نوری زاد حقیقتا دلسوز و البته مردم این نظام بوده و برای دلسوزی این نظام رفت زندان چون به خامنه ای نامه نوشت و اوایل همین ها متذکر شد و او و دربارش تحمل نکرد! خامنه ای ها میداند، به او گفته شده تنها راه مراجعه مستقیم به مردم ایران است ، اما همچنان سپاه و جناحی ب رمردم ترجیخ می دهد! چرا؟! چون منش دیکتاتوری همین است، آخر سر همین منش او یا جانشنانش سرنگون خواهد کرد حاکمیت را!
مَردان
یعنی ادامه این بحران با امریکا و بقیه جهان، خودش دقیقا دارد همین دشمنی را با موجودیت ایران به خوبی انجام میدهد. اینکه متوسط نفت از شش میلیون قبل از انقلاب 57 به 4 ملیون بشکه برسد، یک کاری بود که فقط با این انقلاب و این حاکمیت انقلاب تمام نشدنی خامنه ای ها ممکن بوده، وگرنه شاه که میخواست اول دنیا شود و ایران سوئیس خارومیانه کند و در عمل سعی میکرد/ خب جاه طلبی در عمل ایران پرستانه شاه بود و آخر سر کار دست او ایران داد و گودالوپ نشان داد!اما خامنه ای ها حاکمیت می دانند و آگاهند، آنها فهمیده اند بازی چگونه ادامه دهند، این سیاست چماق و هویج را خامنه ای ها هم بلد شده اند، 40 سال تهدید نابودی اسرائیل میکند ولی هرگز مستقیم یک بار هم حمله نرکده بدان ولی بدترین ضربات زده بدان! خب برای خامنه ای ها اصلا مسئله ای نیست بیچارگی مردمان ایران، کسری های بودجه حاکمیت را از تسعیر ارز و هزار برابر بی ارزش کردن پول ملی ایران تامین می شود! اصلا مشکلی ندراد که 70-% مردم ایران فقیر و کمتر از متوسط باشند! اصلا مهم نیست چند میلیون معتاد ، و یک سوم مردمش بیکار باشند و چند میلیون مجرد بالای 35 سال در خانه والدینش رنج برند از عدم استقلال!! اصلا اینها مشکلی برای نیست و اثبات کرده اصلا برایش مهم نیست . چرا؟
مَردان
در حقیقت تفاوت اصلی امریکا با اروپا و چین و رویسه در ظاهرالامر است. حکومت خامنه ای ظاهردوست است، او به صراحت با طرح سوال "مردم ایران کیستند" خودش پاسخ می دهد: مردم آنهایی هستند که در راهپمیایی 22 بهمن شرکت می کنند در حمایت از انقلاب و 9 دی در تظاهرات حمایت از حاکمیت او و شرکایش! یعنی از نظر او مردم هیمن 10-20 درصدی هستند که در راستای حکومت او به اختیا ر و یا جبر المعاش همراهی می کنند! چندین بار هم گفته شده، برای داشتن یک حکومت نیازی نیست حتما تمام یک مردمان یک کشور حامی باشند، اساس هیچ جای دنیا هم لازم نیست تا زمانی که بتوان بقیه به سکوت و تحمل واداشت! این روش دیکتاتوری ها است! نیم میلیون نظامی + 3 ملیون بروکرات و اداره چی برای کنترل یک کشور 80 میلیونی و بلکه 180 ملیلونی نفری نیز کافیست! اما نظام-حاکمیت خامنه ای ها چون حریص است و دوست دارد از گنده گویی، به خیکش عدد 20 میلیون بسیجی به بنند و چنین لاف بیاد ! معلوم است نمی تواند حتی ده درصد این عدد بسیجی را سازمان و دستمزد بدهد، اما او به کمک پروپاگاندا و سوءاستفاده از قدرت حاکمتی و عقاید شیعی و عرق ملی مردم و برقررای سیستم امتیازوری چند میلیونی ایارنی بیچاره را ترغیب و یا مجبور میکند تن به بسیجی بودن بدهند! و البته لاف می آید و احتمال قریب به یقین عدد چند برابر هم می گویند، چون ما که در میان مردم زدنگی کردیم، میدانیم هزاران هزاران نفر مردم عادی که دیدیم از همه اقشار و طبقات، حتی یک بیستمشان هم بسیجی نبودند/ سند از این معتبرتر حتی یک چهارم این تعداد در یک تظاهرات بی خطر این بسیجی نیامدند (در تظاهرات معمولا نیمی اش از زنان و بچه های کارگزاران و سمپات ها می ایند!) در حالی خامنه ای ها در عمل دارند التماس می کنند که بیاند! این 20 میلیون بسیجی چرا زحمت یک راهپیمایی در رروز تعطیل نمیدهد! این 20 میلیون بسیجی چگونه می خواهد جانش به خطر به اندازد؟! خامنه ای ها این 20 میلیون بسیجی را عرضه داری فقط توی یک راهپیمایی بیاور، در جنگ پیش کش! / این چه بسیجی است که برای امیتازوری و کاهش مدت سربازی و فرار از سربازی میرود بسیجی می شود!! / اغلب موقتی رفته اند از امتیازهای ظالمانه و تبعیض سیستماتیک بهره ببرند! خیلی عجیب است یکی از دلایلی که / او خیلی خیلی صریح می گوید خواسته هایش را!
مَردان
من نمی دانم چرا برخی این وقیحانه به تجاهل میز نند از این مردم ایران؟! شاید 25 سال پیش بود زمانی جوانی بودم که این سخن در تلویزون شنیدم، یک اخوند حکومتی به صراحت گفت: امام گفت میزان رای ملت است، اما ملت منظور کیستند؟ خودش پاسخ میدهد، ملت، مردم مسلمانی هستند که به نظام رای میدهند!!! نکته را حقیقتا به هیمن صراحت گفت و بعدها خامنه ای نیز تکرار کرد، ملت ایران اول مسلمان و لای ستند و بعد از این ظنام حمایت می کنند ولو در حد بسیجی عدد لافی و متظاهر! ملت ایران همینها هستند و برای اینها بالاخره سیستم امیتاروی درجاتی از بهره تهیه کرده و یا وهم بهره از آن را دارد!، بقیه بیچاره شدن از نظر ایشان هم به درک!
شمول
اخیرا مطلب یکی از مدیان ایران گرایی مطالعه کردم - که در عین اینکه خودش اسلام ستیز اعلام می کند، می گیود خامنه یا وسپاه اخرین تیر ترکش موجودیت ایران است- اگر این دو بروند ایران نابود می شود و فلان و بیسار! ، صراحتا افرادی را که خوشحالی کردند برای اقدام ترامپ، زنازاده سیاسی خواند! یاد سخن جوادی آملی افتادم که حضور عارف، گویا به اصلاح طلبان گفت دیوث سیاسی! کلا اگر یک رهبر تا تبلیغات چی برای هر حکومتی می خواهد سخنی بگیود که موثر باشد، هرگز و هرگز نبادی توهین کند. اهانت دقیقا نتیجه عکس میدهد. اما اینجا جواب او را میدهم: چون خیلی می گویند این نظام مردم به مرگ گرفته تا به تب راضی شوند، از نظر من خامنه ای و سپاه و بقیه امثال عوامل نظام، مردم بین دو مرگ قرار داده اند: مرگ تدریجی با خفت و رنج و عذاب، یا مرگ سریع با رفتن نظام! این گزینه مردمان کشور ایران است. می تویند به مرگ تدریجی تن بدهید توسط نظام و یا سریع کشته شوید توسط دشمنان نظام! خب، آیا مردمان ایران فقط این دو گزینه را دارند و با راه های دیگری هم برای نجات هست؟
شهروند درجه سه
به کی میگویی به سه کشور اروپایی اعتماد نکنید ؟! اگر منظور دولت و وزارت خارجه است که اینها زیردستان و فرانبر خودت هستند. به خودشان دستور اداری بده. چرا اینجوری اعلام میکنی ؟! مگر تو در خارج حکومت هستی؟! آنها که به تو اعتماد میکنند با همین رفتار باید بدانند که نباید به تو اعتماد کنند. زیرا اول این طور شعار میدهی بعد که با کارشنکی خودت و عده ای از زیردستانت کار خراب شد، مسئولیت را به گردن کسانی می اندازی که با دستور یا موافقت تو نرمش قهرمانانه می کنند ! این هم از اخلاق نداشته ات است !
کلیدواژه
با مطالعه کامنت ها، متوجه یک نکته بس اسف انگیز می شویم: نظام ایران- در عمل - بخش عمده ای از مردم (ملت) ایران را سوق داده به سمت طرفی که دشمن طی این 40 سال معرفی کرده است! با تعریفی که به صورت رسمی و عملی که از ملت و مردم ایران کرده، عملا اکثریت اتباع کشور ایران را به شبه تابعه تبدیل کرده است! من خوشم نمی آیداز اصطلاح شهروند درجه دو و سه و... و اینها را بگویم. شهروند یا تبعه یک معنی دارد، وقتی تبعیض ایجاد شود و برخی اتباع/شهروندان احساس کنند مورد تبعیض در برخی از حداقل های شهروندی هستند دیگر شبه شهروند می شوند ! بنگرید به مطلب زیر در تریبون زمانه: ایرانگرایی راستین؟ ***
آذران
کلید واژه جان ! اینگونه واژگان و نامها طنزآمیزند. چاره چیست ؟ خود شما هم خود را کلید واژه خواندید؛ نامتان که این نیست. از نظر حاکم پیشین و کنونی حفظ حکومت اوجب واجبات است، حتا واجب تر از حفظ اسلام ! اینها ارزشی برای شهروند قائل نیستند. در فرهنگ اینها چنین نامها یا حقوق شهروندی و ملی، جا و معنایی ندارد. هر که برای حفظ حکومتشان کار کند و حرف بزند ، درجه یک و ممتاز است و از امتیازهای این حکومت برخوردار است، از هر قوم باشد، حتا اگر ایرانی نباشد ! هرکه مخالف باشد وانتقاد کند مهم نیست شهروند و ایرانی باشد یا نباشد ، دشمن است ! میگویند مرگ بر ضد ولایت فقیه! در حالی که خود ولایت فقیه و حکومت مطلقه اش هر جنایت و خیانتی علیه این مردم کرده اند و میکنند. این دفعه یک آخوند حکومتی گفت اگر قرار باشد حکومت رااز دست بدهیم سرزمین سوخته تحویل مردم میدهیم! سپاه و وزارت اطلاعات و پلیس و قوه قضائیه و رهبر و ... هیچ کس واکنشی نشان نداد ! چرا ؟ چون حرف خودشان را زد ! وگرنه برای یک انتقد ساده یا برای یک نامه برخورد میکنند که امنیت ملی را به خطر انداختید ! در حالی که اینها به ملی و ملت اعتقادی ندارند و با آن دشمن هستند ! در این چهل سال ایران و ایرانی را تحقیر کردند! فیلمهای این چهل سال را بیاد بیاورید، هرچه نقش منفی است نام ایرانی بر آن گذاشتند، هرچه نقش مثبت است نام عربی ! معنی پیام روشن است برادر من !
کلیدواژه
به جناب آذران ، تشکر از نقد شما. در مورد نام کاربری، من سیال هستم و هر از گاهی طی این چند سال در رادیوزمانه انتخاب نام های کاربری ام همین گونه بوده. گاهی دلی است و گاهی می خواهم روی برخی واژگان تاکید کنم. بگمانم اولین کامنت با نام کلیدواژه پای کاریکاتوری از برای حسن روحانی گذاشتم و چند نفری بودند. چون حسن روحانی از کلمه کلید استفاده کرده بود در انتخابات! و معروف شده بود حسن کلید یا حسن کلیدساز و...! منم این نام کارابری برگزیدم موقتا! اما در مرود آن سیاست ضد ایارنی در نظام وو دشمنی با نام های ایرانی، پس انتقادها زیاد و بالاخره کم آوردن ایدئولوژی اسلامی عرب مآبی، اخیرا به سمت جریان مشکوک ایران شهر ی و ایران گرایی سطحی و با رگه های نزادپرستی روی آوردند. در واقع فقط یک پوسته و رنگ و لعاب است. حکومت ایران به صراحت اکثر مردم از خودش رنجانده و رانده است. از بزرگترین اشتباه راهبردی اش، برقرارای تبعیض سیستماتیک و گسترش فقر است. همان مطلب تریبون (ایرانگرایی راستین؟) به خوبی مفهوم مردم ملیت توضیح داده است. ای کاش لینکش زمانه منتشر می کرد!