#اعتراضات – از میان آنها: اعتصاب کارگران راهآهن آذربایجان و هرمزگان
اعتراضات – از میان آنها: بسط نشینی معلمان در دفتر مدارس، اعتصاب کارگران راهآهن در آذربایجان و هرمزگان، اعتصاب کارکنان نیروگاه برق رامین اهواز، اعتصاب کارگران فاز ۱۲ منطقه کنگان، بیست و پنجمین روز اعتصاب در بانه.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که روز ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
بسط نشینی معلمان در دفتر مدارس به مناسبت هفته معلم
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران طی فراخوانی از معلمان خواسته بود چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در دو زنگ آخر از شرکت در کلاسهای درس خودداری کرده و در دفتر مدارس تحصن کنند. تصاویری از معلمانی که به فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان سراسر کشور در زنگ های دوم و سوم امروز از تدریس خودداری کرده و بست نشستهاند منتشر شده است.
معلمان روز ۲۰ اردیبهشت تجمع سراسری میکنند
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت فرهنگیان کشور در اعتراض به وضعیت معیشتی معلمان شاغل و بازنشسته و نبود عدالت آموزشی، در تهران و شهرستانها تجمع میکنند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در آستانه برگزاری تجمع سراسری، بیانیهای صادر کرده و با تاکید بر استقلال شورای هماهنگی معلمان از «جریانات و گروههای سیاسی خارج و داخل کشور (درون و بیرون حاکمیت)» گفته است معلمان قصد دارند از حق قانونی خود برای طرح مطالبات صنفی و فرهنگی استفاده کنند.
خواستهای معلمان:
- حقوق و دستمزد بالای خط فقر
- بیمه کارآمد
- حق تشکلیابی مستقل
- آزادی معلمان زندانی
- رفع تبیض از ساختار نظام آموزشی
- دسترسی همه دانشآموزان به آموزش کیفی، رایگان و عادلانه
- توقف پولیسازی و خصوصی سازی آموزش
- توقف هرگونه اعمال خشونت در مدارس
- اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان
- رفع فقر، تبعیض و بیعدالتی
- اختصاص بودجه عادلانه به آموزش و پرورش
تجمع معلمان نهضت سوادآموزی فارس مقابل مجلس
معلمان نهضت سواد آموزی استان فارس که به طور قراردادی کار میکنند سهشنبه ۱۸ اردیبهشت مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار رفع تبعیض از معلمان، و استخدام در آموزش و پرورش شدند.
یادی از فرزاد کمانگر در هشتمین سالگرد اعدام او
۱۹ اردیبهشت ۹۷ هشتمین سالگرد اعدام فرزاد کمانگر است. فرزاد کمانگر معلم بچههای محروم کرد و فعال اجتماعی ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹ به همراه علی حیدریان، شیرین علم هولی، فرهاد وکیلی و مهدی اسلامیان در زندان اوین اعدام شد. خانواده کمانگر (و سایر اعدامشدگان) اجازه نیافتند مراسم سوگواری برگزار کنند و هنوز پس از گذشت ۸ سال از محل دفن اعدامیان بیاطلاعند.
علی اکبر باغانی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران که خود بارها طعم زندان و بازجویی را چشیده، در دلنوشتهای برای فرزاد کمانگر سخنان بازجوی زندان اوین پس از اعدام فرزاد کمانگر را نقل کرده است.
بازجویی به نام علوی ۱۹ اردیبهشت ۸۹ پس از اعدام فرزاد کمانگر وارد سلول انفرادی شده و اکبر باغانی را خطاب قرار میدهد:
«۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۸۹هم درانفرادی بودم علوی وارد اتاق بازجویی شد آستین هایش را بالا زده بود مرا خطاب قرار داد. لحنی گستاخانه داشت و چند بار تکرار کرد فرزاد را اعدام کردیم نوبت معلمان دیگر خواهد رسید. حدود یک ساعت مرا تهدید می کرد که چرا معلمان و شورای هماهنگی از یک کرد حمایت می کرده است. او راست می گفت. شورا در همه بیانیه های خود از فرزاد کمانگر عضو کانون صنفی معلمان دفاع می کرد اماحکومت هیچ اقدام موثری برای آزادی او انجام نداد.»
نوشته باغانی اینگونه به پایان میرسد:
«۸ سال از اعدام فرزاد کمانگر میگذرد و هنوز جنازه این معلم بزرگ را به خانواداش و خانواده معلمان تحویل ندادهاند و معلمان نیز به خواستههای صنفی خود دست نیافتهاند. گویا جنازه فرزاد زمانی به خاک سپرده خواهد شد که همه معلمان به خواستههای خود دست یابند.»
اعتصاب کارکنان نیروگاه برق رامین اهواز
کارکنان نیروگاه برق رامین واقع در شهر ویس در نزدیکی اهواز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در اعتراض به تعویق مزدها دست به اعتصاب زدند و در محوطه نیروگاه تجمع کردند.
اعتصاب کارگران فاز ۱۲ منطقه کنگان
کارگران شاغل در فاز ۱۲ منطقه کنگان سه شنبه ۱۸ اردیبهشت اعتصاب کردند. آنها از شهریور ۹۶ تا کنون «حق کمپ» دریافت نکردهاند.
حق کمپ در پروژههای نفتی کنگان و عسلویه به کارگرانی پرداخت میشود که خارج از محدوده اقامتی کمپ کارگران اقامت دارند و میزان آن ماهانه ۳۵۰ هزار تومان است.
«نفت ما» شمار کارگران اعتصابی را ۴۳۰ نفر اعلام کرده و گفته است آنها با خواست دریافت مطالبات معوقه مقابل دفتر پیمانکار تجمع کردهاند.
یکی از کارگران اعتصابی گفته است کارفرما پیشتر وعده داده که کارگران فاز ۱۲ نیز به کمپ اسکان سایر کارگران منتقل شوند اما این وعده عملی نشده و حق کمپ کارگران نیز قطع شده است.
کارگران گفتهاند مذاکره با پیمانکار بینتیجه مانده است.
اعتصاب کارگران راهآهن در آذربایجان و هرمزگان
کارگران حوزه نگهداری خط راهآهن هرمزگان و کارگران و کارکنان خط و راه آّهن آذربایجان چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه و بیمه درمان و تکمیلی در اعتصاب بودند.
اعتصاب کارگران راهآهن نگهداری خط هرمزگان از ۵ روز پیش آغاز شده و اعتصاب در آذربایجان ۳ روز پیش.
کارگران راهآهن سراسری که از طریق شرکتهای پیمانکاری در راهآهن کار میکنند تاکنون بارها در اعتراض به تعویق مطالبات و حق بیمه و با خواست برخورداری از امنیت شغلی اعتصاب کردهاند.
همزمان با اعتصاب کارگران نگهداری خط راهآهن هرمزگان و کارگران راه آّهن آذربایجان، گروهی از کارگران سابق «شرکت گسترش آهن راه (علائم ناحیه تهران)» با انتشار پیامی در فضای مجازی مشکلات شغلی خود را طرح کرده و نوشتهاند برخی از آنها با زور ناگزیر به امضای برگه تسویه حساب شدهاند و شغل خود را از دست دادهاند و با گذشت چند ماه از اخراج هنوز مطالبات زمان اشتغال خود را دریافت نکردهاند.
روز بیست و پنجم اعتصاب در بانه
اعتصاب کاسبان و مغازهداران شهر بانه که خواستار بازگشایی مرزها و کاهش تعرفههای گمرکی هستند چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت نیز ادامه یافت.
آرمین شریفه، عضو کانون صنفی کارگران ساختمانی سنندج بازداشت شد
آرمین شریفه، عضو کانون صنفی کارگران فصلی و ساختمانی سنندج که ۱۸ اردیبهشت به دفتر وزارت اطلاعات احضار شده بود، پس از مراجعه به اطلاعات سنندج دستگیر شد و هیچ نشانی از او در دست نیست.
روز ۱۱ اردیبهشت نیز دو فعال کارگری دیگر سنندج بازداشت شده بودند.
ادامه تجمع کشاورزان مقابل کارخانه قند نقده
گروهی از کشاورزان نقده و اشنویه چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت نیز مقابل کارخانه قند نقده اجتماع کردند. کشاورزان محصول چغندر خود را ماهها پیش به کارخانه قند تحویل دادهاند اما دستمزد خود را دریافت نکردهاند.
کشاورزان معترض سهشنبه در جریان تجمع خمو مقابل کارخانه قند نقده در کارخانه را بستند و با پارک کامیونها و تراکتورهای خود مقابل در کارخانه مانع خروج شکر شدند.
تصویری از تجمع روز چهارشنبه کشاورزان مقابل کارخانه منتشر شده است.
تجمع سپردهگذاران توسعه البرز مقابل استانداری
سپرده گذاران موسسه مالی توسعه البرز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در ادامه اعتراضات خود مقابل استانداری البرز تجمع کردند. آنها در اشاره به حمله هفته گذشته نیروی انتظامی به صف راهپیمایی سپرده گذاران و استفاده از گاز فلفل برای پراکندن آنها، شعار میدادند:
- پول ما رو که بردن، چماقدارم آوردن
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.