اعتراض پزشکان به نرخ تعرفه: زیرمیزی افزایش مییابد
دولت نرخ تورم خدمات سلامت را حدود هشت درصد اعلام کرده، یک پزشک اما گفته است: هزینه سلامت طی سالهای گذشته حداقل چهار برابر شده است.
شورای عالی سلامت تعرفه خدمات پزشکی را ۵ درصد افزایش داده، پزشکان متخصص میگویند: این میزان افزایش «توهین به جامعه پزشکی» است و دریافت زیرمیزی را افزایش میدهد.
ایرج خسرونیا رئیس انجمن متخصصان داخلی به صراحت گفته است: افزایش دو هزار تومانی نرخ خدمات درمانی هزینه کادر پزشکی را تامین نمیکند و میزان زیر زمیزی افزایش خواهد یافت.
دریافت زیرمیزی یا همان مبلغی علاوه بر نرخ تعرفه خدمات پزشکی از سوی پزشکان متخصص در سالهای گذشته به تشکیل پرونده و برخورد قضایی با تعدادی از پزشکان انجامید.
با این حال محمدحسن قربانی نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بهمن سال گذشته از عدم برخورد وزارت بهداشت و درمان با این پدیده انتقاد کرد و گفت: «تا به حال نشنیدهام که مطبی به علت گرفتن زیرمیزی پزشک بسته شده یا پزشک لغو پروانه و یا توقیف شده و حتی برای مدتی از طبابت منع شود حال اینکه در همه جای دنیا اگر پزشکی خارج از ضوابط و چارچوب به درمان بپردازد و مبالغی را دریافت کند به اشد مجازات محکوم میشود».
افزایش نرخ خدمات، کاهش سهم درمان
افزایش نرخ تعرفه خدمات پزشکی در بخش دولتی و خصوصی بار مالی سلامت در سبد هزینه خانوارها را افزایش خواهد داد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی نرخ تورم رسمی خدمات بهداشت و درمان طی سال گذشته را ۸,۵ درصد اعلام کرده است.
محسن باروتی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اما نرخ تورم خدمات سلامت را از آغاز اجرای طرح تحول سلامت ۱۳۷درصد برآورد کرده و گفته: هزینه سلامت در سالهای گذشته چهار برابر شده است.
موافقت دولت با افزایش تعرفه خدمات در مراکز درمانی خصوصی و دولتی در کنار افزایش نرخ برابری دلار، خدمات سلامت و درمان را بیش از گذشته گران خواهد کرد.
اگرچه وزیر بهداشت و درمان جمهوری اسلامی مدعی شده که «تحریمها تاثیری بر وضعیت درمان ندارد»، اما افزایش نرخ برابری دلار در یک ماه گذشته قیمت دارو بیماران خاص را افزایش داد.
پیش از این نیز سخنگوی وزارت بهداشت ودرمان گفته بود که افزایش قیمت خدمات و تجهیزات پزشکی به دلیل افزایش نرخ دلار «اجتنابناپذیر است».
اما دولت حسن روحانی پس از اعلام نرخ رسمی ۴۲۰۰ تومان برای یک دلار، اعلام کرد که ارز واردات کالا و تجهیزات پزشکی با نرخ مرجع تامین و دولت مابهتفاوت نرخ ارز را به واردکنندگان پرداخت میکند.
حال اما واردکنندگان میگویند که دولت ارز با نرخ مرجع برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی را تامین نکرده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار از هزینه و درآمد خانوارها سهم درمان از سبد هزینه خانوار ۲ میلیون و ۳۱۵ هزار تومان است که نزدیک به ۱۰ درصد بودجه سالانه را میبلعد.
سودجویی پزشکان
نرخ خدمات و تجهیزات پزشکی در حالی به بهانه افزایش نرخ دلار، بیشتر شده که روند واردات کالا حداقل سه ماه زمان میبرد. اما مراکز درمانی و شرکتهای ارائه دهنده خدمات بیمه افزایش نرخ تعرفه و فرار از بار مسئولیت تعهدات را آغاز کردهاند.
شرکتهای بیمه از دولت خواستهاند که مابهتفاوت نرخ دلار را برای خدمات پزشکی ارزبر به آنان بپردازد.
ایرج فاضل رئیس سازمان نظام پزشکی هم در همین راستا گفته که «تعرفهها فریز شده و بیمارستانها ورشکست میشوند» و از دولت خواسته که با تامین ارز و یا موافقت با نرخ تعرفه خدمات درمان « از ورشکستگی بخش خصوصی جلوگیری کند».
نظرها
حیدرعلی بنائیان
افزایش حق ویزیت پزشکان به چه پنظوری است؟ آیا منظور تامین هزینه های پزشکان است ؟یا افزایش درآمد پزشکان برای تامین هزینه آنان؟ چرا ارزش ریال یعنی پول ملی را نثبین نمی کنید؟ چرا مانع اختلاط ای چندهزار میلیاردی نمیشوید ؟ چرا جلو دانتحواری را نمیگیرید؟ را ازهزینه های نهادهای بی خاصیت را نمی گیرید؟
آذران
با تاسف بسیاری از پزشکان هم در این روزگار پربرکت نظام مقدس، نه کار درست انجام میدهند ، که زیر میزی میگیرند و هرینه تراشی هم میکنند. از این رفتارهای برخی از پزشکان تجربه های تلخی داشته ام و دارم . این همه پول را میخواهند چه کنند ؟ با چه قیمیتی ... ؟!
کلیدواژه
یک راه حل منطقی است، رقابتی کردن امور پزشکی. اجازه کار دادن به پزشکان خارجی کشورهای منطقه در ایران از جمله پاکستانی وهندی و افغانستانی و تاجیکستانی که با فرهنگ ایران هم نزدیکند و در گذشته هم بوده.
گرگ
اصلا چه معنی داره که دکتری که سالها از عمرشو صرف درس و دانشگاه و طرح و امتیاز مطب و کوفت و.. کرده حالا بیاد تو مطب بشینه و از مردم حق ویزیت بگیره؟ در حالی که خانمهای محترم آرایشگر برای کارهای شاق و نیازمند تخصص مثل برداشتن ابرو فقط می تونند ده-بیست برابر ویزیت این دکترهای دندون گرد پول بگیرند... به نظر من باید اصلا دستور داد دکتر ها بیماران رو برای رضای خدا رایگان ببینند یا هرچی حق ویزیت می گیرند رو دو دستی تقدیم بقیهء ملت شهید پرور کنند که بقیهء مردم بتون حالشو ببرند. واله!!
مگوس
خلیان هواپیما با آن همه آموزش و زحمت، با آن کار پر ریسک که در سال جانه هزاران نفر در دست اوست 7 الی 15 میلیون تومان در ماه میگرد. / اما پزشکان گاه در یک روز این قدر درامد دارند. دانشمندان علوم بسیار پیچیده فیزیک و شیمی و میان رشته های مختلف یک دهم درامد دکترها ندارند. بارها اطلاع موثق دارم که پزشک حتی با دو دقیقه ویزیت و وقتی بیمار دارد توضیح میدهد نسخه می پیچند و عین خیالشان نیست که دارو ها با هم تداخل و یا خطرناک باشند! بارها دیدم این پزشکان داروها اشتباه و متداخل با هم تجویز کرده اند که حل بیمار بدتر شده است. تجویزهای نابجا و کاسب کاری. سالها باب شده بود عمل انژیو میدانند برای هر کسی می تواتسند . با دروخانه زیر مطلبش ساخت و پاخت می کردند تا کاسبی راه به اندازند... کاست پزشکان که انوبهی اشتباهات مرگ بار و شکته شدن بیمران ، تا قیامت منت وفیش و افاده دارند! تنها راه، انتخاب وزیر و مدیر وزارتی از غیر پزشکان مثل کادر بهداشتی و پرستاران است. تا کاست پزشکان برچیده شود.
مهربون
با عرض پوزش آیا پزشکان تخم طلا میگذارند که جامعه را اینقدر بدهکار خود پنداشته اند؟ خودشان ادعا میکنند سالها درس خوانده اند تا پزشک شوند. گویی مشاغل دیگر هیچکس درس نخوانده است. شخصی را میشناسم دارای مدال المپیاد فیزیک. اکنون دکتری مهندسی صنایع دارد با چندین سال سابقه کار حقوقش سه میلیون و دویست بود یعنی معادل درآمد یک روز یک پزشک معمولی. این انصاف است؟ چندی پیش مادرم برای یک کار نسبتا ساده به دندانپزشک رفت. دکتر برای سه واحد کار که حدود یک ساعت طول کشید یک و نیم میلیون ( که برابر حقوق یک تعمیرکار یا یک جوشکار خوب در یک ماه است!) ازش گرفت. همان دندانپزشک اگر برق نباشد هیچ کاری از دستش بر نمیاید برای بیمار انجام دهد و یا اگر آمبولانس نباشد مریض را برساند بیمارستان؛ بیمار میمیرد و علم پزشکی دکتر به درد بیمار نخواهد خورد. اما دستمزد یک برقکار یا یک تعمیرکار ماشین در برابر یک پزشک چندرغاز هم نیست. این انصاف است؟