نتایج اولیه انتخابات عراق: ائتلاف حیدر عبادی پیشتاز است
بنابه گزارشهای غیررسمی از انتخابات عراق، ائتلاف نصر پیشتاز است و در رده دوم، ائتلاف سائرون (ائتلاف جریان صدر با گروههای لائیک) قرار دارد. مشارکت در انتخابات پایین بوده است.
بنا به گزارشهای اولیه از شمارش آرای انتخابات پارلمانی روز شنبه عراق، ائتلاف نصر به رهبری حیدر عبادی، نخست وزیر عراق، پیشتاز انتخابات است. ائتلاف سائرون در رده دوم قرار دارد.
پیروزی عبادی اگرچه خبر بدی برای حکومت ایران نیست، اما از نظر تهران بهترین سناریو برای اعراق نیست. در انتخابات پارلمانی عراق، گزینه نخست ایران، ائتلاف فتح به رهبری هادی عامری، فرمانده سپاه بدر و از نزدیکان قاسم سلیمانی بود.
عبادی چهرهای است که همزمان روابط خوبی با ایران و آمریکا دارد، و توانسته است نوعی تعادل و موازنه قوا میان این دو کشور را در عراق حفظ کند.
بنا به گزارشهای محلی، میزان آرا ائتلاف نخستوزیر، به ویژه در استانهای نینوا، صلاحالدین و الانبار چشمگیر بوده است.
به شکلی غیرمنتظره، ائتلاف سائرون (رهروان) در رده دوم قرار دارد؛ ائتلافی متشکل از هواداران مقتدی صدر، روحانی شیعه منتقد ایران و چند فراکسیون لائیک از جمله حزب کمونیست عراق.
متقدی صدر، مشهورترین بازمانده خاندان صدر، از مخالفان سرسخت حضور نیروهای خارجی در عراق و منتقد هویتگرایی سیاسی شیعه است. وجه مشخه اصلی صدر، در مقایسه با دیگران رهبران شیعه عراق، مخالفت او با نفود ایران در عراق است. او از منتقدان اصلی واحدهای بسیج مردمی حشد شعبی، شبهنظامیان شیعه عراقی تحت قیمومیت ایران است.
از دیگر وجوه افتراق مقتصدی صدر با دیگر رهبران شیعه منطقه، موضع او در قبال جنگ سوریه است: او صراحتاً در ماه آوریل سال گذشته از بشار اسد رئیس جمهور سوریه خواست استعفا دهد. اتحاد هوادران صدر با حزب کمونیست عراق، یکی از اتفاقات ویژه کارزار انتخابات اخیر عراق بود.
نتایج اولیه انتخابات نشان میدهد، مردم در چارچوب و بنابر الگویی فرقهای رأی ندادهاند. با وجود این، نرخ مشارکت مردم در انتخابات، به دلایل مختلف از جمله تهدیدات داعش پایین بوده است.
بر اساس اعلام کمیته انتخابات عراق، مشارکت مردمی در انتخابات در حدود ۴۵ درصد بوده، و در مجموع چیزی نزدیک به ۱۱ میلیون عراقی پای صندوقهای رأی رفتهاند.
برخلاف یغداد، میزان مشارکت در اقلیم کردستان و در مناطقی همچون موصل و کرکوک که قبلاً تحت تصرف داعش بودند، نسبتاً بالا بوده است.
مردم عراق شنبه ۱۲ مه/ ۲۲ اردیبهشت، برای انتخاب ۳۲۹ نماینده مجلس، تحت تدابیر شدید امنیتی و در سایه تهدیدات داعش پای صندوقهای رأی رفتهاند. این نخستین انتخابات پس از شکست داعش، و چهارمین انتخابات از زمان سقوط رژیم صدام در سال ۲۰۰۳ بود.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.