زنان و انتخابات عراق: کاندیداتوری همراه با آزارهای جنسی و خشونت
زنانی که به عنوان کاندیدا در انتخابات عراق شرکت کردند، با حجم وسیعی از آزارهای جنسی و ارعاب روبهرو بودند. کوشش میشد تا آنها را از مشارکت در انتخابات بترساند.
زنانی که به عنوان کاندیدا در انتخابات عراق شرکت کردند، با حجم وسیعی از آزارهای جنسی و ارعاب روبهرو بودند. از جمله شش نوار سکسی از زنان کاندیدا منتشر شد تا آنها را از مشارکت در انتخابات بترساند.
یکی از کارمندان سازمان ملل در عراق به خبرگزاری رویترز گفته در طول کمپین انتخاباتی عراق، دو نوار فیلم با محتوای سکسی از زنان کاندیدای نمایندگی مجلس در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
هر دوی این زنان اعلام کردند که این نوارها جعلی هستند، اما انتظار احمد جاسم، ماه گذشته از کاندیداتوری استعفا داد. کاندیدای دیگر اما مقاومت کرد و مردی را که در فیلم مشغول بوسیدن عکس او بود،به دادگاه کشاند. کاندیدای دیگری هم به خاطر انتشار ویديویی که از گوشی تلفن همراه دزدیدهشدهاش در شبکههای اجتماعی منتشر شد، مورد حملات شدید قرار گرفت. او در فیلم مویایل شخصیاش لباسی کوتاه به تن داشت.
نکته دیگر پاره شدن پوسترهای تبلیغاتی کاندیداهای زن بود. فعالان مدنی میگویند که علاوه بر پاره شدن پوسترها، روی صورت زنان کاندیدا ریش و سبیل میکشیدند.
رشا السلطانی، که از بغداد کاندیدا شده بود، معتقد است که آزار زنان در فضای عمومی یک مشکل عمومی است اما سیاستمداران در معرض خطر بیشتری قرار دارند. او میگوید: «نمیتوانم تعداد دفعاتی را که از زمان آغار فعالیت سیاسیام مورد آزار آنلاین قرار گرفتهام بشمارم.»
سازمان ملل با کمک دستیار ویژه این سازمان در عراق، موضوع آزار زنان فعال سیاسی را با راه اندازی کمپینی با هشتگ «چرا نه» و #Shakobeha مطرح کرده تا زنان را برا مشارکت سیاسی بیشتر فارغ از دوره انتخابات تشویق کند.
این انتخابات اولین انتخابات عراق پس از شکست داعش در این کشور است که از سال ۲۰۱۴ بخشهایی از این کشور را تصرف کرده بودند.
نزدیک به ۳۰ درصد از ۷ هزار کاندیدای این انتخابات زن بودند. بر اساس قانون انتخابات این کشور، یک چهارم کرسیهای پارلمان ۳۲۹ نفری عراق باید به زنان اختصاص یابد. این رقم بالاترین میزان در پارلمانهای خاورمیانه است.
بر اساس قانون انتخاباتی عراق، در صورتی که زنان رأی لازم را برای کسب کرسیها به دست نیاورند رهبران احزاب باید زنان را بر حسب آرای کسبشده در استانها انتخاب و به مجلس وارد کنند.
بر اساس نتایج فعلی انتخابات سهاد احمد صبحی الخطیب، نامزد محجبه حزب کمونیست برای نمایندگی شهر نجف یکی از زنانی است که به مجلس راه یافته است.
هیفا الامین، از شهر ذیقار هم با نسبت تقریبی ۱۵درصد به مجلس راه یافته است.
با وجود این نتایج، هانا ادوار، فعال حقوق زنان عراقی میگوید که در طول برگزاری کمپین انتخاباتی در عراق، ارتش سایبری در شبکههای اجتماعی به تخریب کاندیداهای زن پرداخت و از زبان تحقیرآمیز در اشاره به آنها استفاده کرد و آنها را فاحشه خواند. مردم به ستادهای تبلیغاتی زنان حمله کردند و پوسترهایشان را آتش زدند و در شبکههای اجتماعی چهره شان را تخریب کردند. این کار به آبروی خانواده زنان کاندیدا لطمه میزد.»
او همچنین از احزاب سیاسی به دلیل عدم حمایتشان از زنان انتقاد کرد.
هانا میگوید: «هدف این حملات این است که زنان را وادار به کنارهگیری از انتخابات و زندگی سیاسی کنند، این اصلا با فرهنگ ما در عراق سازگار نیست.»
والپول، نماینده ویژه سازمان ملل در عراق میگوید که با وجود این فشارها زنان نباید از فعالیت سیاسی خود دست بکشند. به گفته او، این زنان الگوهای فوقالعادهای برای زنان جامعه عراق هستند و تایید میکند که دفتر او بیش از ۱۰ گزارش از حمله به کاندیداهای زن دریافت کرده است.
او میگوید: «زنان بیشتری وارد عرصه سیاسی میشوند و اغلب رای دهندگان هم با حضور انها موافقاند: اما تعداد اندکی هم از این موضوع ناراضیاند.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.