سران اتحادیه اروپا توافق کردند برجام را حفظ کنند
اکنون بحث بر سر اقدامات عملی برای حفاظت از شرکتهای اروپایی در برابر تحریمهای آمریکاست. در این زمینه گزینههای چندانی وجود ندارد.
سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا شامگاه چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت/ ۱۶ مه در اجلاس صوفیه توافق کردند که با وجود خروج آمریکا از برجام، به تعهدات خود در توافق هستهای با ایران عمل کنند. اکنون بحث بر سر اقدامات عملی برای حفاظت از شرکتهای اروپایی در برابر تحریمهای آمریکاست. در این زمینه گزینههای چندانی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز دونالد توسک، رئیس شورای اروپا که ریاست اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در صوفیه را هم به عهده داشت گفته است تا وقتی ایران به تعهداتش در برجام پایبند بماند ما هم به توافق هستهای پایبندیم.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا پیشنهاد داده است که دولتهای اروپایی، شرکتهایی را که با ایران معامله میکنند، در برابر تحریمهای اقتصادی ایالات متحده آمریکا بیمه کنند.
خبرگزاری رویترز به نقل از منبعی که نام او را افشا نکرده گزارش داده که سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اجلاس صوفیه توافق کردند که همکاری برای یافتن راهکارهای حفاظت از شرکتهای اروپایی که با ایران معامله و تجارت دارند را آغاز کنند.
قانون «مقررات مقابلهای» که در نوامبر ۱۹۹۶ در جریان مناقشه بر سر تحریم ایران، کوبا و لیبی به تصویب پارلمان اروپا رسید، رعایت تحریمهای آمریکا علیه ایران را برای شرکتهای اروپایی ممنوع میکند.
توتال فرانسه روز گذشته اعلام کرده بود که بدون معافیت از تحریمهای ایالات متحده آمریکا قادر به اجرای قراردادش در فاز ۱۱ پارس جنوبی نیست.
یکی دیگر از گزینهها بانک سرمایهگذاری اروپاست. همچنین قرار است کشورهای اتحادیه اروپا خطوط اعتباری یورویی در معاملات با ایران بررسی کنند. یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به خبرگزاری رویترز گفته است که این تمهیدات «مقداری زمان میبرد.»
یک منبع دیگر به وال استریت ژورنال گفته است که رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اجلاس صوفیه توافق کردند که برای گفتوگو درباره نفوذ منطقهای ایران و برنامه موشکی سپاه با ایالات متحده آمریکا همچنان در گفتوگو بمانند.
قرار است میگل آریاس کانیته، کمیسیونر اتحادیه اروپا در زمینه انرژی و آب و هوا ، ۱۸ تا ۲۱ مه (۲۸ تا ۳۱ اردیبهشت) برای رایزنی و گفتوگوهایی در زمینه انرژی به ایران سفر کند.
ایران به اتحادیه اروپا ۶۰ روز فرصت داده منافع ایران از برجام را تضمین کند. محمد جواد ظریف یادآوری کرده که فرصت کوتاه است:
«در چند هفته آینده خواهیم دید آیا اقداماتی که روی آن توافق شد در عمل پیش میرود یا خیر.»
«کمیسیون مشترک برجام» هفته آینده به درخواست جمهوری اسلامی ایران بدون حضور ایالات متحده آمریکا برگزار میشود. این کمیسیون تنها مرجع قانونی بررسی تعهدات طرفین به توافق هستهای با ایران است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.