منابع محلی: تانکهای اسرائیل مواضع حزبالله در جنوب سوریه را گلولهباران کردند
شنبه منابع محلی علاوه بر گلولهباران مواضع حزبالله در جولان، از وقوع انفجار در فرودگاه نظامی دیرالزور خبر دادند. حمله دوباره اسرائیل؟ اسرائیل و سوریه واکنشی نشان ندادهاند.
منابع محلی از جنوب سوریه مدعی شدهاند که تانکهای ارتش اسرائیل در مناطق اشغالی بلندیهای جولان مواضع حزبالله در جنوب سوریه را گلولهباران کردهاند. سوریه و اسرائیل تا کنون به این گزارشها واکنشی نشان ندادهاند.
به گفته منابع محلی، گلولهباران مواضع حزبالله شنبه ۱۹ مه / ۲۹ اردیبهشت ماه به وقوع پیوسته. هدف اصلی این گلولهباران روستای تلول الحمر در جنوب قنیطره گزارش شده است.
همزمان شاهدان از شنیدن صدای انفجار در فرودگاه نظامی دیرالزور در شرق سوریه نیز خبر دادهاند. این انفجارها نیز به حملات احتمالی اسرائیل مرتبط دانسته شده.
خبری از تلفات احتمالی این حملات، در صورت صحت گزارشها منتشر نشده است.
اسرائیل و سوریه واکنشی به این گزارشها نشان ندادهاند اما علاوه بر رسانههای سوری، رسانههای ایرانی و ترکیهای نیز آنها را پوشش دادهاند.
تنش اسرائیل با ایران و متحدش، حزبالله لبنان بالا گرفته است. ایران و حزبالله از ۲۰۱۱ به این سو در کنار ارتش سوریه علیه مخالفان بشار اسد، رئیس دولت دمشق میجنگند.
اسرائیل بارها گفته اجازه تثبیت حضور نظامی ایران در سوریه را نخواهد داد و ایران و حزبالله را به ایجاد پایگاههایی در سوریه برای حمله به منافع اسرائیل متهم کرده است. ایران همچنین متهم شده که فناوری موشکی برای مقابله با اسرائیل در اختیار حزبالله قرار داده است.
این تنشها در هفتههای اخیر به اوج رسید. اسرائیل پنجشنبه ۱۰ مه/ ۲۰ اردیبهشت مدعی شد که بیش از ۳۰ پایگاه نظامی ایران در سوریه را به تلافی موشکپرانی به مناطق اشغالی بلندیهای جولان بمباران کرده.
یک مقام امنیتی اسرائیل به هاآرتص گفت که حمله ۱۰ مه، بزرگترین عملیات نظامی اسرائیل در سوریه از پیمان زمان پایان درگیری میان سوریه و اسرائیل (در سال ۱۹۷۴) بود.
مرز پرتنش جولان
مرز سوریه و اسرائیل در جولان برای سالها تا ۲۰۱۱، آغاز انقلاب سوریه که به جنگ داخلی و سپس جنگ نیابتی قدرتهای منطقه و جهان بدل شد، در آرامش بود. پس از آن بارها خمپارهها و گلولههای عموماً سرگردان به اشتباه در سوی اسرائیلی مرز فرود آمدند. اسرائیل به همین بهانه بارها حملات محدودی را به مواضع حزبالله و شبهنظامیان تحت حمایت ایران در بلندیهای جولان انجام داد.
برخی گزارشها نیز از حمایت اسرائیل از مخالفان سوری مسلح حاضر در جولان خبر داده اتد.
تنها ۳۰ درصد بلندیهای جولان تحت اشغال اسرائیل نیست و از سوی سوریه اداره میشود. استان قنیطره که در این منطقه قرار دارد، محل نزاع بین نیروهای وفادار به اسد از جمله حزبالله لبنان و شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران با مخالفان مسلح است.
اسرائیل در جنگهای ۱۹۶۷ توانست ۱۲۰۰ کیلومتر مربع از بلندیهای جولان را اشغال کند و بعداً این قسمت را به خاک خود ضمیمه کرد. جامعه جهانی ضمیمهشدن جولان به اسرائیل را به رسمیت نشناخته و نیروهای این کشور در این منطقه «اشغالگر» توصیف شده اند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل سال گذشته پس از ورود یک پهپاد ایرانی به جولان تأکید کرد که این منطقه «تا ابد» در کنترل اسرائیل باقی خواهد ماند.
نظرها
نظری وجود ندارد.