#اعتراضات – از میان آنها: ادامه اعتصاب سراسری رانندگان کامیون
اعتصاب کارگران ِنیبر نیشکر هفتتپه، اعتراض سندیکای شرکت واحد، خاکسپاری قربانیان اعتراضات کازرون و ادامه اعتصاب کارگران شهرداری شادگان و آبادان.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که روز چهارشنبه دوم خرداد ۱۳۹۷ صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
دومین روز اعتصاب سراسری رانندگان کامیون چگونه گذشت؟
اعتصاب سراسری رانندگان و کامیونداران چهارشنبه ۲ خرداد ادامه یافت. کمبود یا نبود بنزین و گازوئیل در برخی جایگاههای توزیع سوخت که بعد از ظهر سهشنبه در نخستین روز اعتصاب محسوس بود، در اثر ادامه اعتصاب در روز چهارشنبه به مشکلی جدی تبدیل شد. صفهای طویل تشکیل شده مقابل برخی جایگاههای سوخت و ابراز نارضایتی رانندگان خودروها در رسانههای داخلی نیز انعکاس یافت.
خبرها و تصاویری از دومین روز اعتصاب رانندگان و کامیونداران در شهرهای استان فارس، قزوین نجف آباد، قاين، کنگاور، بوکان، شهر کرد، بشرویه، فردوس، همدان، هرمزگان، آزادشهر، جادهکنار، کوهدشت، یزد، اصفهان، همدان، مشهد، گرمه، کوار، قم، شاهرود، سمنان و همچنین در نوشهر، یزد تربت جام، تربت حیدریه، دهگلان، زرند کرمان، مشهد، گناباد، سنندج، بندرعباس، مبارکه اصفهان، بوکان، اراک، و ... همراه با تجمع رانندگان منتشر شده است.
اخبار و تصاویری نیز از کمبود بنزین و گازوئیل در جایگاههای سوخت فارس، تهران، و کوار انتشار یافته است.
[video width="520" height="330" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/۲-خرداد-اداه-اعتصاب-رانندگان-جاجررم-در-خراسان-شمالی.mp4"][/video]
روز چهارشنبه مسئولان از طریق رسانهها تلاش کردند رانندگان کامیونها را به پایان اعتصاب مجاب کنند.
داریوش امانی معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به رسانهها داخلی گفت کرایه رانندگان کامیون در ۲۳ سال گذشته افزایش نیافته و خواست افزایش کرایه منطقی است. او وعده داد کرایهها ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش مییابد و مشکل بیمه رانندگان نیز حل خواهد شد.
رانندگان کامیون چه میخواهند؟
رانندگان و دارندگان کامیون خواستهای خود را در بیانیهای به شرح زیر اعلام کردهاند:
«مارانندگان و مالکان کامیون به عنوان یکی از گردانندگان چرخه اقتصاد کشور اعتراض خود را بهصورت قانونی حضورتان عرض میکنیم چراکه تاکنون گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات ما نبوده است.
از نرخ پایین حمل و نقل گرفته تا گرانی قطعات کامیون و وابستگی آن به قیمت دلار، عدم وجود جاده مناسب، عدم وجود استراحتگاه، دلال و دلالبازی در گرفتن بار، اخذ مبالغ غیرقانونی توسط بعضی از پایانهها، نبود جایگاه شغلی، متناسب نبودن میزان حقوق و مزایا با این همه زحمت و سختی کار، دور بودن از خانواده به مدت طولانی، مدرن نبودن سیستم حمل و نقل و هزاران مشکل دیگر که گفتن آنها به کام بعضی تلخ است که در نهایت ما رانندگان و خانوادههایمان باید تاوان این کمکاریها را بدهیم چرا که برخی مسئولان رسالت خود را فراموش کردهاند.
ما قشر زحمتکش با وضع این جادهها در آستانه مرگ هستیم و هر روز با مرگ دست و پنجه نرم میکنیم. چرا ما رانندگان که تحت قوانین کامل دولت کار میکنیم اما مشمول قانون کار نیستیم؟ چرا در زمان بیماری حق بیمه پرداخت میکنیم اما مشمول طرح مرخصی استعلاجی نیستیم؟
ما رانندگان برای مردم کشورمان مواد غدایی، برای بیماران دارو و برای چرخه تولید صنعتمان کالا حمل میکنیم، شب تا صبح بیداری را تحمل میکنیم تا کالا را سالم به مقصد برسانیم.
کرایه ماهانه ما کفاف مخارج سنگین کامیون را نمیدهد چه برسد به اینکه بتوانیم حقوقی دریافت کنیم. به داد و به فریاد ما برسید. واقعاً در مرز ورشکستگی هستیم.»
اعتصاب کارگران ِنیبر نیشکر هفتتپه
بیش از هزار تن از کارگران ِنیبر مجتمع نیشکر هفتتپه چهارشنبه ۲ خرداد دست به اعتصاب زدند. سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه نوشته است کارگران ِنیبر که هر سال پس از پابان بهرهبرداری در سایر بخشهای شرکت مثل اداره کشاورزی به کار مشغول میشدند، در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی خود اعتصاب کردهاند.
سندیکای نیشکر هفتتپه تاکید کرده است که هنوز سه ماه حقوق کارگران این مجتمع (اسفند ۹۶، فروردین و اردیبهشت ۹۷) پرداخت نشده است.
اعتصاب کارگران راهآهن در سرخس و خوشاب
اعتصاب کارگران راهآهن سراسری در اعتراض به تعویق مزدها و حق بیمه و عدم امنیت شغلی چهارشنبه ۲ خرداد نیز ادامه یافت.
کارگران پرسنل نگهداری خط راهآهن خوشاب چهارشنبه ۲ خرداد مقابل فرمانداری خوشاب واقع در خراسان رضوی تجمع کردند. کارگران ۴ ماه است حقوق نگرفتهاند و گفتهاند دکانداران دیگر نان هم به آنها نسیه نمیدهند.
کارگران نگهداری خط راهآهن سرخس نیز که ۴ ماه مطالبات معوقه دارند، مقابل فرمانداری سرخس تجمع کردند.
دو هزار مهماندار راهآهن ۳ ماه مطالبات معوقه دارند
حدود دو هزار کارگر مهماندار شرکت راهآهن رجا که تحت پوشش پیمانکاران مختلف قرار دارند از اسفند ۹۶ تاکنون دستمزد دریافت نکردهاند.
یکی از کارگران به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است کارگران بارها تلاش کردهاند تشکل کارگری تشکیل دهند اما هر بار با مخالفت «برخی مسئولان» مواجه شدهاند.
اعتراض سندیکای شرکت واحد به وزارت کار و انتقاد از سازمان جهانی کار
در جریان سفر اخیر هیأتی از سازمان جهانی کار به ایران، وزارت کار و تشکل دولتی «خانه کارگر» مانع از دیدار نمایندگان این سازمان با نمایندگان تشکلهای مستقل کارگری شدهاند. در مورد سندیکای شرکت واحد، مقامات دولتی پا را از این نیز فراتر گذاشته و دو تن از اعضای سابق این تشکل را که سالهاست «هیچ سمت و مسئولیتی در سندیکا ندارند را به عنوان نمایندگان سندیکا در روز ۱۳۹۷/۰۲/۰۵ به دیدار نمایندگان سازمان جهانی کار بردهاند و با اینکار پروژه جدیدی برای وارونه نشان دادن حقایق را آغاز کردهاند.»
سندیکای شرکت واحد با صدور بیانیهای این رفتار وزارت کار و تشکل کارگری همسو با دولت را «توطئه جدید وزارت کار علیه سندیکای کارگران شرکت واحد» خوانده است. این تشکل به نمایندگان سازمان جهانی کار نیز انتقاد کرده است که تلاش نکردهاند به طور مستقیم با سندیکای شرکت واحد تماس بگیرند.
کارخانه هپکو مجددا به سازمان خصوصیسازی واگذار شد
معاون استانداری مرکزی از واگذاری مدیریت کارخانه هپکو به شرکت خصوصیسازی خبر داد. این خبر در پی اعتصاب و اعتراض پی در پی کارگران هپکو نسبت به تاخیر در پرداخت مزدها و بلاتکلیفی وضعیت تولید کارخانه و نداشتن امنیت شغلی کارگران اعلام شد.
کارگران هپکو که هفته گذشته ۳ روز در اعتصاب بودند و دو روز مسیر راه آهن شمال-جنوب را مسدود کرده بودند با وعده و وعید معاون استاندار مرکزی و فرماندار اراک به طور موقت به اعتصاب خود پایان داده و به مسئولان تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت مهلت داده بودند وعدههای خود را عملی کنند. دوشنبه صبح کارگران مجددا مسیر راهآهن را مسدود کردند.
سهشنبه یکم خرداد اعلام شد «کارگروه رفع موانع تولید کشور» در جلسهای با حضور وزیر صنعت و معدن و مسئولان استان مرکزی تصمیم گرفته است مدیریت هپکو را موقتا به سازمان خصوصیسازی واگذار کند.
به گفته معاون استاندار مرکزی «با توجه به اختیار مالکانه ۶۰,۷ درصدی سازمان خصوصی سازی، تا زمان تعیین وضعیت مشتری و سهامدار جدید بر اساس تکلیف وزیر صنعت، معدن و تجارت، مقرر شد این سازمان رأساً مدیریت هپکو را بر عهده داشته باشد.»
معاون استاندار مرکزی وعده داد حقوق معوقه کارگران تا هفته آینده پرداخت شود.
معاون استاندار استان مرکزی گفته است مسئولان دولتی مجدداً در تلاشند تا یک «سرمایهگذار با اهلیت صنعتی» برای واگذاری هپکو بیابند.
«اراک امروز» به نقل از علی اکبر کریمی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نوشته است کارگران هپکو به دلیل عدم تأمین مواد اولیه شرکت بیکارند و برای حل مشکل بیکاری کارگران، باید علاوه بر موضوع سهامدار، مساله تامین مواد اولیه شرکت نیز حل شود.
خاکسپاری قربانیان اعتراضات کازرون با حضور گسترده مردم
مراسم تشییع جنازه و خاکسپاری سه تن از قربانیان تظاهرات و اعتراضات کازرون سهشنبه ۱ خرداد با حضور گسترده مردم برگزار شد. به رغم حضور پررنگ نیروهای انتظامی و امنیتی مردم شعار میدادند:
- برادر شهیدم، شهادتت مبارک
- میکشم، میکشم آن که برادرم کشت
رضا اژدری یکی از قربانیان پیشتر در زادگاه خود روستای سلطانآباد کرونی به خاک سپرده شده بود.
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/kazeroon-khaksepari.mp4"][/video]
منابع حکومتی تعداد قربانیان اعتراضات کازرون را دو تن اعلام کردهاند اما «کازرون نما» از خاکسپاری امید رضا یوسفیان، علی محمدیان آزاد و هادی جهانتاب و رضا اژدری ۴ تن قربانیان اعتراضات خبر داده است که رضا اژدری پیشتر در زادگاه خود روستای سلطانآباد کرونی به خاک سپرده شده، علی محمدیان آزاد و هادی جهانتاب در گلزار شهدای سید محمد نوربخش، و امید رضا یوسفیان هم در گلزار شهدای بهشت زهرا دفن شدهاند.
جسد هادی جهانتاب که خانودهاش مدتها از او بیخبر بودند، دو روز پیش به خانواده او تحویل داده شد.
در جریان دور جدید اعتراضات مردم کازرون به طرح انتزاع این شهرستان که از ۲۶ تا ۲۹ اردیبهشت جریان داشت، علاوه بر کشته شدن سه تن دهها تن نیز در اثر تیراندازی مستقیم ماموران زخمی شدند و بیش از ۱۰۰ تن بازداشت شدند.
مسئولان جمهوری اسلامی اعتراضات را «مشکوک» خواندند. وزارت کشور پس از سرکوب اعتراضات اعلام کرد طرح انتزاع کازرون موقتاً منتفی شده است.
کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس قرار است یک کمیته حقیقتیاب برای بررسی چگونگی و ابعاد درگیریها به کازرون اعزام کند.
ادامه اعتصاب کارگران شهرداری شادگان و آبادان
کارگران شهرداری شادگان که از دوشنبه ۳۱ اردیبهشت دست به اعتصاب زدهاند چهارشنبه ۲ خرداد برای سومین روز به اعتصاب ادامه دادند. کارگران شهرداری شادگان از شهریور ۹۶ تاکنون حقوق نگرفتهاند و ۵ ماه است از بیمه درمانی محرومند. کارگران شهرداری آبادان نیز امروز مجدداً در اعتراض به تعویق مزدها مقابل شهرداری تجمع کردند.
یکی از کارگران شهرداری شادگان در اولین روز اعتصاب و تجمع مقابل شهرداری گفته بود: دیگر چیزی برای خوردن نداریم. کسی هم به ما نسیه نمیدهد.
کارگر دیگری گفته بود شب قبل فرزندش بیمار بوده اما به دلیل نداشتن پول نتوانسته فرزند بیمارش را به دکتر ببرد.
دانشجویان دانشگاه آزاد جنوب تهران: بله، ما اعتراض داریم
دانشجویان دانشگاه آزاد تهران جنوب تجمعی در اعتراض به پائین بودن کیفیت آموزش، فساد اداری و فقر امکانات دانشگاه برگزار کردند. صدیقه اعلمی مدیر کل امور دانشجویی این دانشگاه تجمع اعتراضی دانشجویان را تکذیب کرد و در اشاره به تصاویر تجمع اعتراضی دانشجویان که در رسانههای اجتماعی منتشر شده گفت آنها مشکلاتشان را روی کاغذ نوشتهاند، مگر اینطور به نظر میرسد که تجمع کردهاند؟
دانشجویان معترض کلیپی انتشار دادند که در آن شعار میدهند: ما اعتراض داریم.
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/۲-خرداد-ادامه-تجمع-دانشجویان-دانشگاه-آزاد-تهران.mp4"][/video]
به گفته مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه آزاد تهران جنوب رئیس واحد و هیات رئیسه دانشگاه جلسهای ۳ ساعته برای رسیدگی به مشکلات دانشجویان اختصاص داده و با دانشجویان گفتگو کردهاند.
تجمع اعتراضی مالکین زمینهای شهرک کوثر یک جلوی استانداری البرز
گروهی از مالکان زمینهای کوثر ساوجبلاغ مجدداً در اعتراض به وعدههای عملی نشده مسئولان و بلاتکلیفی زمینهایشان مقابل استانداری البرز تجمع کردند.
تعداد اراضی کوثر یک حدود هزار و ۲۰۰ قطعه است که در حاشیه شهرک بعثت هشتگرد واقع شده.
این زمینها که مالکان آنها را از تعاونیهای مسکن خریده بودند، سال ۹۵ ملی اعلام شدند. مالکان معترض زمینها هم بین اداره منابع طبیعی و سازمان مسکن و شهرسازی سرگردان شدند و بلاتکلیف ماندند.
ابوالقاسم پالیزگیر فرماندار ساوجبلاغ فروردین سال گذشته گفته بود موضوع اراضی ۷۲ هکتاری تعدادی از تعاونیهای ادارات شهرستان ساوجبلاغ در مجموعه «کوثر یک» حل شده است و مالکان بهزودی خبرهای خوشحالکنندهای خواهند شنید.
معترضات امروز خواستار پاسخگویی استاندار البرز شدند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
کارگر
اعتصاب کامیونداران سراسر کشور- ۲ خرداد۹۷ ▪️اصفهان اتوبان شاهین شهر ▪️شهرستان نائین و بستن کمربندی ▪️شیراز پالایشگاه ▪️شهرستان آباده ▪️ خراسان جنوبی / اسفشاد
کارگر
تجمع کارگران راه آهن در سرخس، خوشاب و نیشابور کارگران راه آهن امروز در برابر فرمانداری سرخس، خوشاب و نیشابور تجمع کردند. کارگران 4 ماه است دستمزد دریافت نکرده اند
کارگر
احتمال پیوستن پایانه های مسافربری و شرکتهای اتوبوسرانی به اعتصاب کامیون داران قدرت تاثیرگذار اعتصاب سراسری کامیون داران و بازنمود آن به صورت قحطی سوخت در جایگاههای بنزین در برخی شهرها و کمبود گازوئیل در تهران طی تنها دو روز، با توجه به نارضایتی معیشتی گسترده و ریشه دار در سایر بخش های حمل و نقل شهری و بین شهری، زمینه پیوستن پایانه های مسافربری و شرکتهای اتوبوسرانی به اعتصاب سراسری کامیون داران را فراهم آورده است.
کارگر
دومین روز اعتصاب کامیونداران در یزد آنها با توجه به افزایش هزینههای بیمه و عوارض، به پایین بودن کرایه معترضند.
کارگر
در اثر اعتصاب کامیون داران سیرجان، معدن گلگهر تعطیل شد
کارگر
اعتراض کامیوندارن کوهدشت. کامیون داران در بیش از 65 شهر کشور همزمان دومین روز اعتصاب و اعتراض خود را سپری می کنند