ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

#اعتراضات – از میان آن‌ها: پنجمین روز اعتصاب سراسری رانندگان کامیون

این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه پنجم خرداد ۱۳۹۷ صورت گرفته‌ یا در این روز خبرهای آنها منتشر شده‌اند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید به‌روز شود.

این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه پنجم خرداد ۱۳۹۷ صورت گرفته‌ یا در این روز خبرهای آنها منتشر شده‌اند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید به‌روز شود.

پنجمین روز از اعتصاب رانندگان کامیون،‌ شنبه پنجم خرداد

▪پنجمین روز از اعتصاب سراسری رانندگان کامیون در نقاط مختلف ایران

اعتصاب کامیون‌داران شنبه پنجم خرداد به پنجمین روز خود وارد شده است.

ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، از ادامه اعتصاب در دست‌کم تکاب، گچساران، قزوین، کرمانشاه، تبریز، ایلام، خرم‌آباد، بوشهر، مشهد، کرمان،‌ ساری،‌ سقز، تاکستان، بروجن، دیوان‌دره و همدان حکایت دارد.

اعتصاب در مشهد:

[video width="360" height="640" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/mashhad.mp4"][/video]

برخی از اتوبوس‌داران نیز به این اعتصاب پیوسته‌اند.

اعتصاب کامیون‌داران و رانندگان کامیون که اول خرداد آغاز شد، به زودی در سراسر ایران گسترش پیدا کرد. کامیون‌داران به‌دلیل افزایش قیمت لوازم یدکی، بالابودن حق کمیسیون شرکت‌های باربری،‌ پایین بودن نرخ کرایه، حق بیمه رانندگان، در نظر نگرفتن سختی کار و سنوات بیمه، وضعیت حمل و نقل و رسیدگی به مطالبات صنفی دست به اعتصاب زده‌اند.

اعتصاب در تبریز:

[video width="480" height="480" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/Tabriz.mp4"][/video]

معترضان به روزنامه «ایران» گفته‌اند که مشکلات آنها در نامه‌ای به به ریاست جمهوری، وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، مجلس، وزارت اطلاعات، سازمان صدا و سیما و حتی برخی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس چون کمیسیون عمران ارسال شده اما پس از عدم پاسخگویی هیچ یک از این نهادها، رانندگان تصمیم گرفتند تا به گفته یکی از آنها «اعتراض خود را به جاده‌ها آوردیم تا شاید مسئولان بدانند که کارد به استخوانمان رسیده است.»

یکی از اصلی‌ترین دلایل اعتراض‌ها ثابت‌ماندن نرخ کرایه بار در سه سال اخیر بود. به گفته داریوش امانی،‌ معاون سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای مسئولان وعده داده‌اند که کرایه در تمام استان‌ها ۲۰ درصد افزایش یابد.

به گفته امانی دستور افزایش قیمت ۲۰ درصدی پیش از این صادر شده و در برخی استان‌ها اجرایی شده است.

اعتصاب در سقز:

[video width="640" height="360" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/saghez.mp4"][/video]

رانندگان اما این افزایش را با توجه به نرخ تورم و ثابت‌ماندن نرخ در سه سال گذشته کافی نمی‌دانند و خواستار افزایش ۵۰ درصدی هستند. امانی مدعی است که افزایش ۵۰ درصدی به خاطر رقابت در بازار به ضرر رانندگان تمام خواهد شد.

مقام‌های دولتی درباره حق کمیسیون بالای شرکت‌های حمل‌و‌نقل نیز نرخ‌های ثابت معین کرده‌اند. به گفته غلامحسین مرکی،‌ نایب رئیس انجمن صنفی رانندگان حمل‌و‌نقل بیرجند «نرخ پایه حق کمیسون باید ۱۲ درصد باشد و برای خرده بارها ۱۵ درصد و کامیون‌های حمل سیمان ۱۳ درصد است.» اما عباس خاکبازان، رئیس یک انجمن صنفی رانندگان تهران می‌گوید برخی شرکت‌های باربری در نبود نظارت از سوی سازمان راهداری، بین ۵۰ تا ۸۰ درصد کمیسیون برمی‌دارند.

اعتصاب در کرمانشاه:

[video width="350" height="640" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/kermanshah.mp4"][/video]

▪تجمع در دانشگاه آزاد زاهدان در اعتراض به توهین یک استاد به اهل سنت

دانشجویان دانشگاه آزاد در اعتراض به توهین یک استاد این دانشگاه به اهل سنت دست به اعتراض زدند.

از صحبت‌های توهین‌آمیز این استاد دانشگاه ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده بود. مقام‌های مسئول دانشگاه آزاد زاهدان بعدتر از تعلیق او و تحویلش به مقام‌های قضائی خبر دادند.

اهل سنت در ایران به ویژه در استان سیستان و بلوچستان همواره نسبت به مسئله تبعیض اعتراض کرده‌اند. یکی از شرط‌های رهبران اهل سنت سیستان و بلوچستان برای رأی دوباره به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری نیز مشارکت‌دادن بیشتر اهل سنت در فرآیند تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری بود.

ویدئویی از اعتراضات این دانشجویان منتشر شده است:

[video width="640" height="352" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/zahedan.mp4"][/video]

▪اعتراض کارگران تراورس راه‌آهن شمال شرق

شماری از کارگران شرکت تراورس راه‌آهن شمال شرق ۱ سمنان، شاهرود و دامغان در ششمین روز از اعتصاب به سر می‌برند.

شنبه پنجم خرداد

اعتراض این کارگران به پرداخت‌نشدن معوقات مزدی،‌ از جمله حقوق و مزایا و نیز حق بیمه است.

کارگران این شرکت از ۱۳۹۰ تا کنون بارها دست به اعتراض زده‌اند.

▪تجمع اعتراضی بازنشستگان تأمین اجتماعی خرم‌آباد

شماری از بازنشستگان استان لرستان ظهر شنبه در برابر ساختمان سازمان تأمین اجتماعی خرم‌آباد تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران («ایلنا»)، تجمع‌کنندگان به تأخیر پرداخت مستمری بازنشستگی خود معترضند. آنها می‌گویند که این تأخیرها برنامه زندگی‌شان را به هم ریخته است.

اعتراض دیگر بازنشستگان تأمین اجتماعی لرستان به عدم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و شاغلان باز می‌گردد. به گفته آنها، بسیاری از بازنشستگان هنوز حقوقی کمتر از دو میلیون تومان دریافت می‌کنند.

▪اعتراض به تاکسی‌های اینترنتی در تهران و اصفهان

برخی از رانندگان تاکسی‌ اینترنتی اسنپ در تهران دست به تجمع زدند.

تجمع در برابر دفتر اسنپ، خیابان گاندی تهران، شنبه پنجم خرداد

معترضان که در خیابان گاندی در برابر دفتر شرکت اسنپ تجمع کرده‌بودند، به پایین بودن نرخ کرایه معترضند.

در اصفهان نیز تجمعی مشابه برگزار شد. این‌بار شماری از رانندگان تاکسی اینترنتی تپسی در برابر ساختمان این شرکت تجمع کردند.

آنها نیز به پایین بودن نرخ کرایه معترضند. ویدئویی از این اعتراض در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده:

[video width="426" height="240" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/tapsi-isfahan.mp4"][/video]

▪تجمع دوباره در نیشکر هفت‌تپه

وب‌سایت اتحادیه آزاد کارگران از تجمع دوباره کارگران مجتمع صنعتی نیشکر هفت‌تپه در محوطه این کارخانه خبر داد.

کارگران هفت‌تپه در اعتصاب ـ تصویر آرشیوی

کارگران نیشکر هفت‌تپه در ماه‌های اخیر بارها دست به اعتصاب زده‌اند و خواهان رسیدگی به مطالبات مزدی خود هستند.

این بار کارگران پس از خاموش‌شدن رسمی کارخانه در صبح جمعه و پایان فرآیند بهره‌برداری در محوطه اعتصاب کرده‌اند. آنها خواهان دریافت سه ماه دستمزد معوقه و بن‌های کارگری مربوط به ۱۳۹۵ هستند و به اخراج بیش از ۲۰۰ کارگر به بهانه پایان بهره‌برداری، و نیز مسکوت‌ماندن طرح طبقه‌بندی مشاغل معترضند.

▪اتوماسیون و تعدیل نیرو: اعتراض کارگران اخراجی شهرداری طبس

پیمانکار شهرداری طبس یک دستگاه ماشین جاروی خیابان خریداری کرده و با اتوماسیون رفتگری، ۲۰ کارگر شهرداری را ۳۱ اردیبهشت اخراج کرده است. این کارگران بیکارشده همراه با خانواده‌هایشان در برابر ساختمان شهرداری طبس دست به تجمع زدند.

تجمع کارگران بیکارشده شهرداری طبس،‌ شنبه پنجم خرداد

به گزارش ایلنا، این کارگران به طور میانگین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کاری دارند و هنوز دستمزد چهارماه کار به آنها پرداخت نشده است. آنها عیدی ۱۳۹۵ و یک سال حق اضافه‌کاری را نیز کماکان طلبکارند.

معترضان می‌گویند که شهرداری طبس پیگیر وضعیت آنها نیست.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارگر

    ‌ آغازاعتصاب رانندگان تاکسی درتهران روزیکشنبه۶خرداد رانندگان تاکسی در تهران اعتصاب خود رادرهمبستگی با اعتصاب کامیونداران؛ در اعتراض به نرخ کرایه وگرانی لوازم یدکی آغاز کردند

  • کارگر

    احضار مسئولین صنفی کامیوندارن تهران و شهرستان ها به وزارت اطلاعات و تهدید به پایان اعتصاب ديشب از اداره اطلاعات نيروي انتظامي شهرها با رؤسا ومسئولين فعال صنف هاي مختلف رانندگان تماس گرفته شده و ايشان را براي امروز صبح احضار نمودند پس از حضور در آن ادارات، با تهديد وارعاب از ما خواسته شده تا در گروه هاي مجازي كه با رانندگان حوزه فعاليت خود تشكيل داده ايم و در ارتباط هستيم ، همچنين بهرطريق ارتباطي كه مقدور است، پايان اعتصاب را به رانندگان كاميون اعلام نمائيم و از آنها خواسته شود به فعاليت عادي خود ادامه دهند ما اعلام ميكنند كه اين حركت بر خلاف ميل بسياري از مسئولين صنف بوده و با گروگانگيري در اداره اطلاعات نيروي انتظامي مركز در تاريخ 5 خرداد 97 انجام شده است لذا اعتصاب رانندگان عزيز از اين تاريخ به بعد بر عهده خودشان مي باشد و متن هاي ارسالي از طرف ادارات اصناف به دليل اجباري بودن از درجه اعتبار ساقط است .

  • کارگر

    لطفا نشر دهید درخواست قشر زحمتکش رانندگان وکامیونداران #ارسالی اطلاعیه مهم سلام خدمت دست اندر کاران محترم حمل و نقل کالا من یکی از کارمندان حمل و نقل هستم که متاسفانه نمیتوانم خودوشهرم را معرفی کنم. میخواهم متحوای نامه ای که در تاریخ ۹۷/۳/۵‌ به دست انجمن های کل کشور از طرف وزیر راه و ریس پلیس راه کل کشور رسیده را افشاء کنم در این نامه به کل انجمن ها دستور داده شده که به رانندگان قول مساعدت داده تا از اعتصاب خود دست بردارند که ضربه بزرگی در این چند روز به اقتصاد کشور وارد شده است. و ادامه آن وضعیت را در حالت بحران قرار می‌دهد.. و با گفتن شعار ما از شما هستیم اعتصاب را بشکنید.. این متن نامه بود. ولی دوستان عزیز من فقط ۲۰ درصد کرایه اضافه می‌شود هیچ مساعدت دیگری در کار نیست حالا که به اعتصاب دست زده اید نگذارید با شما بازی کنند.. دستور اول این بود که اهمیتی ندهند که خود راننده ها به کار خود بازگردند. ولی خوشبختانه نتیجه عکس آن شد اگر فقط 72 ساعت دیگر ایستادگی کنید به تمام خواسته های خود خواهید رسید..وضعیت رانندگان و حمل ونقل برای همیشه مدیون شما خواهد بود.افرادمسئولی پشت این اعتصاب قرار دارند وحمایت میکنند که از پیشکسوتان حمل ونقل هستند..غیرت خود را نشان دهیدو از یکدیگر حمایت کنید وازحق خود نگذرید..

  • کارگر

    ما رانندگان کارخانه سیمان کاوان بوکان اعم از بوکانی و میاندوابی همگی با اتحاد همدیگر اعم از بونکر و کمپرسی و کفی از دیروز به اعتصاب سراسری پیوستیم و ماشینهایمان را خاموش کردیم.

  • کارگر

    چرا ....؟ امید چرا تمام قوانین یکجانبه و دل به خواهیه و همه ی سازمان ها و ارگان ها دلخواه و آسان قوانین وضع میکنن و پیروی نمیکنن و محدودیت و مشکلات برای ما کامیونداران ایجاد میکنند ؟ چرا خیلی راحت و قلدرانه نرخ همه چی رو بالا میبرن و گرون میکنن ؟ چرا جریمه ی پلیسراه اضافه شده و ما هیچی نباید بگیم ؟ چرا هزینه ی کارت سلامت اضافه شده و ما هیچی نگیم ؟ چرا بیمه که هیچ خاصیتی نداره و فقط و فقط با کمال وقاهت و پررویی سود پول واریزی طی سالهای خودمان را بعنوان مستمری میده گرون میشه و ما هیچی نگیم ؟ چرا اتوبان ها گرون میشه و ما هیچی نگیم ؟ چرا هزینه های بیخودی برای ما به وجود میارن و ما هیچی نگیم ؟ چرا خودشون برای خودشون رییس کانون نتخاب میکنن و ما هیچی نگیم ؟ آخه یه پیر مرد هفتاد ساله دو تابعیتی توانایی و تعقل یک جوان ۴۰ ساله رو داره ؟ چرا سوخت گرون بشه و دلخواهی خودشون تعیین کنن هر ماشین چقد مجاز به سوخت گیری ماهیانه ست و ما هیچی نگیم ؟ چرا شغل ما اینقد بی صاحب و بی مسول و دزد زیاد داره ؟ چرا ما رو جز آدم حسابی حساب نمیکنن ؟ چرا راننده و کامیون بی ارزش شده ؟ چرا راننده تمام طول خدمتش حرص و آسیب روحی و جسمی باشه و بعد از سی سال بازنشسته باشه و ما هیچی نگیم ؟؟ ینی اینقد ما راننده ها بی خانواده هستیم ؟ بی کس و کار و ول هستیم ؟ سرمایه ءدار نیستیم ؟ خدمتگذار نیستیم ؟ مثمرالاثر نیستیم ؟ ینی پول دادیم که با جون و مالمون بازی کنیم و ریش خند بهمون بزنن و نفهم و بی لیاقت حسابمون کنن ؟ از همه ی عزیزان کامیوندار و راننده عذر خواهی میکنم ببخشید من هم برادر و شاگرد کوچک شما هستم ولی پوکیدم از بی صاحبی از بی کفایتی قانون گذار بی ادبی و ناراحتی حقیر رو ببخشید ان شاالله خدا به داد ما برسه در ضمن از بس اعصابم خراب و دلم پره یک هزارم از مشکلات رو گفتم