#اعتراضات – از میان آنها: اعتصاب در سه معدن کرمان
اعتصاب ۲ هزار کارگر معدن در کرمان، اعتصاب کارگران پارس جنوبی، تجمع کشاورزان اهوازی، اعتصاب رانندگان تاکسی سنندج و دهمین روز اعتصاب رانندگان کامیون در چند شهر.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که چهارشنبه نهم خرداد ۱۳۹۷ صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
اعتصاب در سه معدن همکار، حشونی و پایدانا
حدود دو هزار کارگر شرکت ذغال سنگ که در سه معدن «همکار»، «حشونی» و «پایدانا» در کرمان کار میکنند، چهارشنبه ۹ خرداد در اعتراض به تعویق مطالبات، عدم برخورداری از بیمه درمانی مناسب و عدم امنیت شغلی دست از کار کشیدهاند.
به رغم آن که مدیر کل اداره کار کرمان از پایان اعتصاب کارگران خبر داده، کارگران اعلام کردهاند به سر کار باز نخواهند گشت.
کارگران بخشی از مطالبات سالهای ۹۵ و ۹۶ را هنوز دریافت نکردهاند. با آن که به دلیل کار در معدن در معرض انواع بیماریها قرار دارند از بیمه مناسب برخوردار نیستند و هزینههای درمان را از جیب میپردازند. ۵ سال پیش به آنها وعده داده شده قرارداهای یک سالهشان تبدیل به قرارداد دائم بشود، اما کماکان با قراردادهای موقت یک ساله کار میکنند.
کارگران در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی به خبرگزاری کار ایران(ایلنا) گفتهاند: «حالا مصر هستیم که با ما قرار دائم منعقد شود. البته کارفرما جلوی کارگران قرارداد موقت گذاشته است از همین رو ما قبول نکردهایم. ما به صراحت گفتهایم که قراردادها را امضا نمیکنیم مگر اینکه مدتدار نباشد تا دائمی محسوب شود.»
اعتصاب کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی
گروهی از کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی واقع در کنگان چهارشنبه ۹ خرداد در اعتراض به کاهش حقوق ۳۰ درصدی ماه جاری، حذف خدمات پرسنلی و تعویق سایر مطالبات دست از کار کشیدند و در محوطه پالایشگاه نهم تجمع کردند.
خبرگزاری کار ایران(ایلنا) به نقل از مدیرعامل شرکت پتروصنعت کارفرمای کارگران اعتصابی نوشته است مذاکره با کارگران در جریان است و «تا حد امکان» به خواستهای کارگران توجه خواهد شد.
تجمع اعتراضی کشاورزان در مقابل استانداری اهواز
گروهی از کشاورزان برنجکار خوزستان چهارشنبه ۹ خرداد در اعتراض به ممنوعیت کشت تابستانه مقابل سازمان آب و برق و سپس استانداری خوزستان تجمع کردند.
این چندمین تجمع اعتراضی کشاورزان است که بنا بر تصمیم مسئولان سازمان اب منطقه به دلیل نبود آب کشاورزی از کشت تابستانه منع شدهاند.
محمد سواری رئیس انجمن برنج استان خوزستان امروز در حاشیه تجمع اعتراضی کشاورزان به خبرنگاران گفته است کشاورزان عمدتا از اهالی شوش و دزفول هستند و به این معترضند که برای کشت نیشکر که وابسته به بخش دولتی است محدودیتی گذاشته نمیشود اما کشاورزان خودگردان با ممنوعیت برداشت آب مواجه شدهاند.
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/۹-خرداد-ورود-کشاورزان-به-سازمان-آب-اهواز.mp4"][/video]
به گفته سواری یکی از مسئولان سازمان آب و برق در هنگام تجمع کشاورزان مقابل این سازمان، به میان کشاورزان آمده و تنها کاری که کرده تکرار این حرف بوده که آب برای کشاورزی موجود نیست.
کشاورزان درپی بینتیجه ماندن اعتراض در سازمان آب و برق، مقابل استانداری خوزستان تجمع کردهاند.
اعتصاب رانندگان تاکسی در سنندج
رانندگان تاکسیهای سنندج چهارشنبه نهم خرداد دست به اعتصاب زدند. تصاویری از تاکسیهای پارک شده در خیابان ششم بهمن سنندج منتشر شده است.
تجمع مقابل فرمانداری بوکان در اعتراض به نبود آب و گاز
گروهی از اهالی منطقه مسجد یاس بوکان چهارشنبه نهم خرداد راهپیمایی و مقابل فرمانداری بوکان تجمع کردند.
راهپیمایی و تجمع در اعتراض به نبود آب آشامیدنی و گاز صورت گرفته است.
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/05/۹-خرداد-بوکان.mp4"][/video]
تجمع دامداران مقابل جهاد کشاورزی شیراز
دامداران شیراز چهارشنبه ۹ خرداد در اعتراض به افزایش قیمت نهادههای دامی، و کاهش قیمت شیر مقابل جهاد کشاورزی شیراز تجمع کردند.
اعتصاب کارگران راهآهن در لرستان و زاگرس
اعتصاب کارگران راهآهن در شهرهای مختلف ادامه دارد. روز چهارشنبه ۹ خرداد کارگران راهآهن لرستان در ادامه اعتصاب خود دفتر اداره کل راهآهن ناحیه را بستند و به پرسنل اداری اجازه کار ندادند.
اعتصاب کارگران راهآهن زاگرس نیز چهارشنبه ۹ خرداد ادامه یافت.
اعتصاب سراسری کارگران راهآهن در اعتراض به تعویق مطالبات و حق بیمه و نبود امنیت شغلی از سه هفته پیش در نقاط مختلف آغاز شده و در برخی شهرها بیش از دو هفته است که ادامه دارد.
دومین روز تجمع کارگران فولاد اهواز مقابل استانداری خوزستان
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران واقع در اهواز چهارشنبه ۹ خرداد برای دومین روز متوالی مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. کارگران خواستار پرداخت مطالبات معوقه و بیمه، امنیت شغلی و بازگرداندن مالکیت شرکت به دولت هستند.
فولاد اهواز به تازگی مجددا در اختیار بانک ملی قرار گرفته است. خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) به نقل از غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نوشته است که بانک ملی قرار است به زودی هیات مدیره جدید این کارخانه را معرفی کند.
شریعتی در پاسخ به درخواست کارگران برای بازپسگیری کارخانه از بخش خصوصی گفته است دولت قصد دارد با واگذاری داراییها، به بخش خصوصی فرصت اداره اقتصاد کشور را بدهد.
استاندار خوزستان وعده پرداخت دو ماه حقوق معوقه کارگران را داده است.
به گزارش ایرنا، تجمع کارگران فولاد اهواز مقابل استانداری خوزستان در پی «گفت و گوی فرماندهی انتظامی خوزستان با معترضان» پایان یافته است.
دهمین روز اعتصاب رانندگان کامیون در چند شهر برغم دستگیری رانندگان به عنوان «اخلالگر»
دولت، کانون انجمنهای صنفی رانندگان ناوگان حمل کالای سراسر کشور و رسانههای حکومت از ۴ روز پیش «پایان رسمی» اعتصاب سراسری رانندگان کامیون را اعلام کردهاند.
چهارشنبه ۹ خرداد حسین هاشمی تختینژاد نماینده مجلس به رانندگان درباره بهرهبرداری سیاسی «یک عده بیگانه و معاند نظام» از اعتصاب هشدار داد. او از بازداشت «چند اخلالگر» که در میان کامیونداران حضور داشتند اما «نه راننده بوده و نه کامیون داشتهاند» خبر داد و اظهار امیدواری کرد اعتصاب پایان یابد.
چهارشنبه ۹ خرداد تصاویری از دهمین روز اعتصاب در خراسان شمالی، بندرعباس و اصفهان در رسانههای اجتماعی منتشر شده است.
در رسانههای جمهوری اسلامی اخباری به نقل از مقامات انتظامی و درباره پایان اعتصاب کامیونداران آذربایجان شرقی و قزوین منتشر شده. خبر دیگری هم از ادامه اعتصاب در نجفآباد منتشر شده که حاضر به بارگیری و از سرگرفتن فعالیت نشدهاند و در فلکه دانشجو و ورودی غرب و شمال شرق نجفآباد تجمع کردهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.