ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تور اروپایی نتانیاهو علیه برجام

نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه برای دیدار با صدراعظم آلمان، رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر بریتانیا عازم اروپاست. پیام او برای رهبران اروپا «سخت‌گیری حداکثری» علیه ایران است.

نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه برای دیدار با صدراعظم آلمان، رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر بریتانیا عازم اروپاست. پیام او برای رهبران اروپا «سخت‌گیری حداکثری» علیه ایران است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل

تور اروپایی نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه آغاز خواهد شد، برای دیدار با سران کشورهایی که نگران برهم‌ خوردن قرارداد هسته‌ای‌ با ایران و بسته شدن کانال‌ گفتگوی دیپلماتیک با این کشور اند.

نتانیاهو در مورد هدف و انگیزه خود از این تور دیپلماتیک می‌گوید: «با آنها در مورد راه‌ها و روشهای ممکن برای متوقف کردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و نفوذ و گسترش ایران در خاورمیانه گفتگو خواهم کرد.»

حضور نیروهای ایرانی در سوریه در روزهای اخیر موضوع اصلی مجادله کلامی اسرائیل با ایران و متحدانش بوده است. نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید: «خروج ایران از جنوب سوریه کافی نیست. ایران باید از کل سوریه خارج شود.»

اروپایی‌ها حساسیت‌ها و نگرانی‌های امنیتی اسرائیل را مشروع می‌دانند، اما درصدد راه‌حلی هستند که در عین حال در آن توافق هسته‌ای نیز حفظ شود.

نتانیاهو این هفته به ترتیب با آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، و ترزا می، نخست‌وزیر انگلستان دیدار خواهد کرد.

آلمان، فرانسه و انگلستان سه طرف توافق هسته‌ای کشورهای  ۵+۱ با ایران در سال ۲۰۱۵ هستند. علیرغم خروج آمریکا از برجام در هشتم ماه مه، کشورهای اروپایی به دلایل سیاسی، امنیتی و اقتصادی، همچنان از توافق هسته‌ای دفاع می‌کنند و خواستار تداوم آن هستند.

در اروپا، شرکت‌های آلمانی از بازنده‌های اصلی برهم خوردن توافق هسته‌ای و بازگشتن تحریم‌ها هستند. پس از توافق هسته‌ای در وین در سال ۲۰۱۵، حجم مبادلات اقتصادی میان ایران و آلمان به طرز چشمگیری افزایش یافت.

در سال ۲۰۱۶، آلمان چیزی در حدود ۲,۵۷ میلیارد یورو کالا به ایران صادر کرد. در سال ۲۰۱۷، این رقم با ۱۵,۵ درصد افزایش نسبت به سال قبل، به ۲,۹۷ میلیون یورو رسید. ماشین‌آلات، مواد غذایی و دارویی عمده‌ترین محصولات صادراتی آلمان به ایران‌‌اند. زیمنس، مرسدس بنز، فولکس واگن و بوش از جمله شرکت‌های بزرگ آلمانی‌ای هستند که پس از توافق هسته‌ای، قراردادهایی را با ایران منعقد کردند.

شرکتهای فرانسوی نیز همچون همتاهای آلمانی‌شان نگران تحریم‌های آمریکا پس از خروج این کشور از برجام هستند. تفاهم‌نامه ۲۰ میلیارد دلاری تحویل ۱۰۰ فروند هواپیمای ایرباس، قرارداد ۴,۸ میلیارد دلاری توسعه فاز یازدهم میدان گازی پارس جنوبی با شرکت توتال، قرارداد ۶۶۰ میلیون یورویی با رنو و قرارداد ۴۰۰ میلیون یورویی پژو بخشی از قراردادهای تجاری‌ است که پس از برجام میان طرف‌های ایرانی و فرانسوی بسته شده است.

تا آنجایی که به مسائل اقتصادی مربوط می‌شوند، اروپایی‌ها منتظر هستند ببیند نخست‌وزیر اسرائیل چه پیشنهاد جایگزینی برای آنها دارد.

اگرچه خصومت ایران و اسرائیل امر جدیدی نیست، تنش میان ایران و اسرائیل همزمان با خروج آمریکا از برجام، به اوج خود رسیده است. تنش میان ایران و اسرائیل پس از آن بالا گرفت که جنگنده‌های اسرائیلی در ماه فوریه، به بهانه ورود یک پهپاد ایرانی در حریم هوایی اسرائیل، پایگاه نظامی تی‌فور (تی-۴) را بمباران کردند. در ماه آوریل، و درست پس از حمله شیمیایی به دوما در غوطه شرقی، این پایگاه یک بار دیگر هدف حمله موشکی قرار گرفت. هفت سپاهی ایرانی در این حمله کشته شدند.

در ۱۰ ماه مه اسرائیل اعلام کرد که ایران ۲۰ راکت به سمت مواضع این کشور در بلندی‌های جولان اشغالی شلیک کرده است. سپس، ارتش اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای رسماً اعلام کرد که در پاسخ به این حملات، جنگنده‌های نیروی هوایی این کشور بیش از ۳۰ پایگاه نظامی ایران در سوریه را مورد هدف قرار دارند. در این حمله نیز دستکم ۱۱ نفر ایرانی کشته شدند.

۳۰ ماه مه، رئیس سابق موساد در یک برنامه تلویزیونی فاش کرد که بنیامین نتانیاهو در سال ۲۰۱۱ به ارتش این کشور دستور تدراک حمله به ایران را داده بود، اما این دستور نهایتاً لغو شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    إروپا باید بفهمد که باج دادن به حکومت اسلامی راه حل نیست . دادن پول به اینها سبب موشک پرانی و صدور ولایت فقیه به منطقه میشود.