ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تغییر وزیران در عربستان: تثبیت قدرت بن‌سلمان

ملک سلمان یک بانکدار و فعال بخش خصوصی را به وزارت کار، یک روحانی میانه‌رو را به وزارت امور اسلامی، و یک دوست نزدیک بن سلمان را به وزارت تازه‌تأسیس فرهنگ منصوب کرد.

ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی در احکامی چندین وزیر جدید را منصوب کرد. وزیران جدید همگی از متحدان محمد بن سلمان، ولیعهد جوان و موافق سیاست‌های او برای اصلاحات از بالا هستند.

وزیران جدید عربستان همگی با اصلاحات بن سلمان موافقتند

به گزارش روزنامه «نیویورک‌تایمز»، ملک سلمان شنبه ۱۲ خرداد / دوم ژوئن یک بانکدار و فعال بخش خصوصی را به وزارت کار، یک روحانی میانه‌رو را به وزارت امور اسلامی، و یک دوست نزدیک بن سلمان را به وزارت فرهنگ منصوب کرد.

«رویترز» هم گزارش داده که کمیسیون‌هایی دولتی برای محافظت از محیط زیست، نگهداری از شهر مکه، شهر مقدس مسلمانان و نیز مراقبت از آثار تاریخی جده تشکیل شده‌اند.

شش منطقه محافظت‌شده زیست‌محیطی بر اساس فرمان‌های جدید پادشاه عربستان معین شدند.

اصلاحات از بالا

محمد بن سلمان از ۲۰۱۵، با به سلطنت‌رسیدن پدرش به دنبال اجرای اصلاحات اقتصادی و فرهنگی و دینی در عربستان بوده است.

برخی از این اصلاحات از این قرارند: گرفتن حق بازداشت از پلیس دینی عربستان؛ بازکردن سینما پس از دهه‌ها؛ و وعده لغو ممنوعیت رانندگی برای زنان از ۲۴ ژوئن، یعنی سه هفته بعد.

هرچند همزمان با این وعد‌ه‌ها چندین فعال حقوق زنان در عربستان بازداشت شدند. به گفته سازمان دیده‌بان حقوق بشر، به آنها پس از اعلام وعده لغو ممنوعیت رانندگی هشدار داده شده بود که با رسانه‌ها گفت‌وگو نکنند.

منتقدان بن سلمان او را به اصلاحات با مشت آهنین متهم می‌کنند.

در زمینه اقتصادی نیز بن سلمان به دنبال کاهش وابستگی به نفت و کسب درآمد از صنایع فرهنگی و تفریحی و افزایش درآمد توریسم است. او همچنین خواهان اشتغال بیشتر زنان شده.

وزیران جدید در دولت سعودی همگی از حامیان اصلاحات مورد نظر بن سلمان هستند و قدرت او را در میان محافظه‌کاران سنتی این کشور تثبیت می‌کنند.

    خریدار داوینچی در رأس وزارت فرهنگ

    وزارت فرهنگ نیز به تازگی در طی این احکام تأسیس و از وزارت اطلاعات جدا شد. شاهزاده بدر بن عبدالله بن فرحان آل سعود، وزیر جدید فرهنگ که همسن و سال ولیعهد است، همان شاهزاده مرموزی است که چندی پیش به خاطر خرید نقاشی «سالواتور موندی» لئوناردو داوینچی، نقاش سرشناس عهد رنسانس ایتالیا بر سر زبان‌ها افتاد. او این اثر را به قیمت ۴۵۰,۳ میلیون دلار سال گذشته خرید.

    مقام‌های امنیتی ایالات متحده و چندین منبع عرب که در جریان جزئیات این خرید هنگفت قرار داشتند، خریدار واقعی را بن سلمان می‌دانند اما مقام‌های سعودی روایت دیگری دارند و می‌گویند شاهزاده بدر این نقاشی را برای وزارت فرهنگ در ابوظبی، پایتخت امارات متحده خریداری کرده تا آن را در موزه لوور ابوظبی به نمایش بگذارند.

    بدر از شاخه‌ای در شجره خانوادگی خاندان سلطنتی می‌آید که در اقلیت قرار دارند. او پیش از این رئیس یک شرکت بزرگ رسانه‌ای بود که شاخه خانوادگی مربوط به بن سلمان صاحب آن است اما برای وزارت از این مقام استعفاء داد.

      بانکداری در ردای وزیر کار

      احمد بن سلیمان، یک صاحب کسب‌و‌کار در فضای خصوصی به عنوان وزیر کار برگزیده شده.

      اقتصاد عربستان به خاطر کاهش قیمت‌ نفت از ۲۰۱۴ به این سو متزلزل شده است و دولت این کشور با کسری بودجه دست و پنجه نرم می‌کند. این مسئله به افزایش بیکاری در میان جوانان سعودی نیز دامن زده بود.

      محمد بن سلمان بارها به نقش رو به افزایش بخش خصوصی در اقتصاد عربستان اشاره کرده و انتخاب احمد بن سلیمان در همین راستا است. او میراث‌بر یک امپراتوری بانکی در عربستان است که پدرش بنیان گذاشت.

      میانه‌روی در امور دینی

      وزیر امور دینی به عبدالطیف الشیخ، رئیس پیشین پلیس دینی عربستان رسیده است. دیدگاه‌های شیخ در سال‌های اخیر به دیدگاه‌های بن سلمان درباره اصلاحات دینی نزدیک بوده و از استخدام زنان حمایت کرده و گفته با اختلاط زن و مرد مخالفتی ندارد.

      اشتغال زنان در سال‌های اخیر با حمایت دولت افزایش یافته و اختلاط زنان و مردان مجرد در محل کار عادی‌تر شده است.

      در همین زمینه

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      نظری وجود ندارد.