#اعتراضات ــ از میان آنها: ادامه اعتراضها به سهمیه ویژه در آزمونهای سراسری
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه ۱۹ خرداد صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه ۱۹ خرداد صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
▪اعتراض پزشکان و دندانپزشکان و داوطلبان آزمون ارشد به سهمیه
شماری از پزشکان و دندانپزشکان معترض به اعمال سهمیه برای کشتهشدگان و مجروحان جنگ ایران و عراق در برابر ساختمان وزارت بهداشت تجمع کردند.
این چندمین بار در روزهای اخیر است که اعمال سهمیه در آزمونهای دستیاری پزشکی و دندانپزشکی به اعتراض داوطلبان در چندین شهر ایران انجامیده.
سهمیه خانواده کشتهشدگان یا مجروحان جنگ برای خانواده زخمیشدگان با درصد مجروحیت کمتر از ۲۵ درصد نیز اعمال شده است. با اعمال این سهمیه جدید، ۶۵ درصد ظرفیت دستیاری پزشکی و دندانپزشکی با سهمیه ویژه پر خواهد شد و سهم داوطلبان بدون سهمیه تنها ۳۵ درصد خواهد بود.
وزارت بهداشت اعلام کرده است که تصمیم اعمال سهمیههای جدید را مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی اتخاذ کردهاند.
داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد نیز بخش دیگری از معترضان به افزایش سهمیهها را شکل میدهند.
درنظرگرفتن سهمیه برای خانواده مجروحان زیر ۲۵ درصد به افزایش پنج درصدی سهمیهها به طور کلی انجامیده و این موضوع اعتراض داوطلبان ورود به کارشناسی ارشد دانشگاههای ایران را نیز در بر داشته است.
▪اعتراض دوباره در نیشکر هفتتپه
شماری از کارگران شاغل و بازنشسته مجتمع صنعتی نیشکر هفتتپه شنبه بار دیگر نسبت به عدم پرداخت معوقات مزدیشان اعتراض کردند.
به گزارش کانال خبری «اتحادیه آزاد کارگران»، معترضان در برابر ساختمان اداری این مجتمع گرد آمدند. بازنشستگان میگویند که چک پرداخت سنوات بازنشستگی آنها صادر شده اما قابل وصول نیست.
کارگران شاغل بخش صنعت نیز مزد دو ماه را هنوز دریافت نکردهاند. آنها نسبت به کاهش مزایایی که پیش از این به آنها تعلق میگرفته نیز معترضند. آنها دو روز گذشته نیز به همین خاطر دست به اعتراض زده بودند.
نیشکر هفتتپه در ماههای اخیر صحنه اعتراض گسترده کارگران شاغل و بازنشسته بوده و علیرغم تغییر کادر مدیریتی و وعدههای مسئولان استانی، هنوز مطالبات آنها برآورده نشده است.
▪بحران آب: اعتراض کشاورزان حاشیه دز
بحران آب شنبه بار دیگر به اعتراض شماری از کشاورزان انجامید: این بار کشاورزان حاشیه رود دز.
به دلیل کمآبی، کشاورزان حاشیه رود دز از کشت محصول منع شدهاند. سازمان آب و برق پمپهای آب روستاهای این منطقه را صبح شنبه خاموش کرد.
در پی این اتفاق، جمعی از کشاورزان با در دست گرفتن بیل و دیگر ابزارهای کشاورزی جمع شدند تا به منع کشت اعتراض کنند.
یکی از دلایل بحران آب، افزایش تصاعدی چاههای عمیق و غیر مجاز و در نتیجه مصرف بیرویه سفرههای زیرزمینی آب در حوزه کشاورزی بود.
▪اعتصاب در نیروگاه سیکل ترکیبی اردبیل
کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان اردبیل پنج ماه است که حقوق نگرفتهاند. آنها شنبه در محوطه نیروگاه دست به اعتصاب زدند.
این نیروگاه که از ظرفیت تولید ۱۴۴۰ مگاوات برق برخوردار است، در اسفند ۱۳۹۰ به منظور پرداخت بدهیهای وزارت نیرو به پیمانکاران بزرگ، به بخش خصوصی واگذار شد.
▪تجمع دوباره کارگران گروه ملی فولاد اهواز در برابر استانداری
کارگران گروه ملی فولاد اهواز شنبه در دور جدید اعتراضاتشان، پنجمین تجمع اعتراضی خود در برابر استانداری خوزستان در اهواز را ترتیب دادند. این کارگران معترض از هشتم خرداد تجمعات اعتراضی را بار دیگر آغاز کردهاند. آخرین تجمع آنها در برابر استانداری خوزستان یکشنبه ۱۳ خرداد بود.
این کارگران معترض خواهان پرداخت مطالبات معوقه و حقوق پرداختنشده سه ماه اخیر هستند. عیدی سال ۱۳۹۵ نیز هنوز به آنها داده نشده و حق بیمه آنها نیز نامنظم پرداخت میشوند و تغییر مکرر در هیأت مدیره شرکت که امکان وصول مطالبات را دشوارتر میکند، اعتراض آنها را در پی داشته.
نبیالله خون میرزایی، سرپرست فرمانداری اهواز در واکنش به این اعتراضها گفته است که پیش از عید فطر، مالک جدید بخشی از مطالبات معوقه کارگران را پرداخت خواهد کرد.
▪اعتراض دیگری در اهواز: کارگران شهرداری و سفره خالی
جمعه ۱۸ خرداد گروه دیگری از کارگران در اهواز با پهن کردن سفره خالی در ماه رمضان اعتراضشان را نشان دادند.
آنها پیش از این نیز چندین بار اعتراض کرده اند. پیش از این یکی از کارگران معترض به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گفته بود که «از بهمن سال گذشته دستمزدشان پرداخت نشده، شرکت پیمانکار حق بیمه کارگران را از یکسال قبل واریز نکرده است.»
کارگران منطقه ۵ شهرداری اهواز چهار ماه است که حقوقی دریافت نکردهاند. ویدئویی از اعتراض آنها شنبه منتشر شد:
▪اعتصاب شماری از کامیونداران تهران
شماری از کامیونداران تهران صبح شنبه ۱۹ خرداد در بزرگراه «شهید بابایی» تهران دست به اعتصاب زدند. به گزارش منابع خبری کارگری در ایران، شعار آنها در این اعتصاب «اتحاد و همدلی» بود.
اعتصاب سراسری کامیونداران و رانندگان کامیون که یکم خرداد آغاز شد، به زودی در سراسر ایران گسترش پیدا کرد اما از هفته پیش به طور پراکنده با شدت کمتری دنبال شد.
کامیونداران بهدلیل افزایش قیمت لوازم یدکی، پایین بودن نرخ کرایه، حق بیمه رانندگان، در نظر نگرفتن سختی کار و سنوات بیمه، وضعیت حمل و نقل و رسیدگی به مطالبات صنفی دست به اعتصاب زدهاند. دولت با افزایش ۲۰ درصدی نرخ کرایه موافقت کرده است.
نظرها
کارگر
قاضی غلامرضا منصوری، سرپرست دادسرای ناحیه ٣ تهران در بیمارستان دکتر سمیعی در هانوفر بستری است. او یکی از مقامات مهم حکومت اسلامی است، قاضی حکومتی است که یک از وظایف مهم قضات در آن مملکت ، سرکوب مردم، بستن دهانها و کشتن مخالفین و ترور و آدمکشی است. او یک مهره مهم در دستگیری روزنامه نگاران و بستن روزنامه ها و سرکوب معترضین و منتقدین در ایران بوده است. ما به محض اطلاع از حضور یک مقام دیگر جنایتکار حکومت اسلامی، بعد از شاهرودی، در بیمارستان هانوفر، اقدام به اعلام کمپینی برای دستگیری و محاکمه این فرد داده ایم. برای جلب توجه افکار عمومی جامعه آلمان و در اعتراض به جانیان سرکوبگر حکومت اسلامی ایران و آخوند غلامرضا منصوری تظاهراتی در مقابل بیمارستان دکتر سمیعی در هانوفر سازمان می یابد. از همگان دعوت میکنیم در این میتینگ اعتراضی حضور بهم رسانند. ساعت ١۵.٠٠ تا ١٧ روز یکشنبه ١٠ ماه ژوئن در آدرس Rudolf Pichlmayr Str. 4 30625 Hannover کمپین دستگیری و محاکمه غلامرضا منصوری ٧ ماه ژوئن ٢٠١٨