ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بیانیه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد برای لغو فوری حکم اعدام رامین حسین‌پناهی

۳ تن از کارشناسان سازمان ملل متحد، دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف فوری حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام شدند و نسبت به رفتارهای فراقانونی علیه این زندانی سیاسی، واکنش نشان دادند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار لغو فوری حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان مرکزی سنندج، شدند.

رامین حسین‌ پناهی، زندانی سیاسی کُرد که به اعدام محکوم شده است

۳ تن از کارشناسان سازمان ملل متحد، دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف فوری حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام شدند و نسبت به رفتارهای فراقانونی علیه این زندانی سیاسی، واکنش نشان دادند.
گفتنی است، قوه قضائیه اعلام کرده است، رامین حسین پناهی، بعد از ماه رمضان اعدام خواهد شد.
آگنس کالامار، گزارشگر ویژه اعدام‌های غیرقانونی، داینوس پورس، گزارشگر ویژه حق قابل قبول سلامت جسمی و روانی زندانیان و نیلز ملزر، گزارشگر ویژه شکنجه و مجازات های بی رحمانه، غیرانسانی یا تحقیر آمیز علیه زندانیان ۳ کارشناس حقوق بشر سازمان ملل هستند که با انتشار بیانیه‌ای نسبت به رفتارهای فراقانونی علیه رامین حسین پناهی واکنش نشان دادند و خواستار توقف حکم اعدام این زندانی سیاسی شدند. حکم اعدام رامین حسین‌پناهی در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در شهر قم تایید شده است و اعاده دادرسی وی پذیرفته نشد.
در بخشی از این بیانیه آمده است، کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار لغو حکم اعدام برای رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی کُردی شدند که اعلام شده است، پس از پایان ماه رمضان، اعدام خواهد شد. اعدام رامین حسین پناهی قبلا برای ۳ می تنظیم شده بود، اما به تعویق افتاد. اعاده دادرسی برای بررسی قضایی توسط دیوان عالی کشور در اواخر ماه می رد شد و سپس حکم وی علیه وی به اجرای احکام فرستاده شده است.
این کارشناسان گفتند: “مقامات ایران باید اعدام آقای پناهی را متوقف کنند و حکم اعدام او را لغو کنند.”
در ماه گذشته، آگنس کالامار گزارشگر ویژه اعدام های غیرقانونی و خودسرانه، طی گزارشی اعلام کرده بود که نگرانی هایی مبنی بر اینکه آقای پناهی محاکمه منصفانه ای نداشته است، وجود دارد و اینکه او در زمان بازداشت مورد بدرفتاری و شکنجه واقع شده است.
خانم کالامار گفت: “به نظر می رسد، ایران قصد دارد بدون توجه به درخواست های قبلی و حصول اطمینان از محاکمه منصفانه، وی را اعدام کند.”
کارشناسان سازمان ملل متحد اظهار داشتند: «ما متاسف هستیم که رامین حسین‌پناهی در طول جریان محاکمه خود مورد شکنجه واقع شده‌است و با بدرفتاری، او را از حق داشتن وکیل و مراقبت‌های پزشکی مورد نیاز محروم کرده‌اند، همینطور به نظر می‌رسد محاکمه این زندانی و روند رسیدگی به پرونده او مطابق بر قوانین بین‌المللی حقوق بشر نبوده‌است.»
کارشناسان همچنین نگرانی خود را مبنی بر اینکه اتهامات آقای پناهی با استانداردهای بین المللی مطابقت ندارد، مشخص می کند که مجازات اعدام باید محدود به موارد قتل عمدی باشد.
کارشناسان همچنین نگرانی خود را مبنی بر اتهامات علیه آقای پناهی، با استانداردهای بین المللی مطابقت ندارد که مشخص می کند، مجازات اعدام وی مصداق بارز موارد قتل عمدی است.
گفتنی است، روز گذشته، یکشنبه ۲۷ خردادماه ۱۳۹۷، حسین احمدی نیاز، وکیل این زندانی سیاسی، به همراه خانواده رامین حسین پناهی، برای ملاقات با وی به زندان مرکزی سنندج مراجعه کردند که پس از ۳ ساعت برخی از آنها، موفق به دیدار با وی شدند.
در این ملاقات، که در اولین روز کاری پس از تعطیلات پایان ماه رمضان در ایران صورت گرفت، رامین حسین‌پناهی، زندانی سیاسی که به او گفته‌اند “بعد از ماه رمضان اعدام خواهد شد”، با روحیه بالا حاضر شد، اما از درد شدید کلیه‌هایش رنج می‌برد. پیش‌تر ماموران زندان مرکزی سنندج به وی گفته‌بودند “چون بزودی اعدام خواهد شد و احتیاج به مداوا ندارد”.
گفتنی است، منابع مطلعی تایید کرده‌اند “نهادهای امنیتی در کردستان طی نامەی از مسوولان زندان خواسته‌اند که اجرای حکم رامین حسین پناهی باید پس از ماه رمضان و در سکوت کامل اجرا شود. در این نامه اشاره شده است نیازی به رعایت قانون اجرای حکم نیست، بدین معنا که نه به وکیل و نه به خانواده اطلاع داده نشود، همچنین برای ممانعت از درز نکردن خبر به خارج از زندان، یک ساعت قبل از اجرای حکم اعدام، رامین حسین پناهی از بند خارج و از امکان خبررسانی و ازدحام جمعیت و مردم مقابل زندان جلوگیری شود.”
پیش‌تر در تاریخ شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، مسئولین امنیتی زندان مرکزی سنندج، حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، را به وی ابلاغ کردند و به او گفتند “بدون شک پس از ماه رمضان اعدام خواهد شد”.
رامین حسین‌پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، که یک‌بار پیش از این، جهت اجرای حکم، در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ به قرنطینه زندان مرکزی سنندج منتقل شده‌بود، با فشار نهادهای بین‌المللی و فعالان مدنی، حکم اعدام او متوقف و به بند عمومی بازگردانده شد. این‌بار با خطر جدی اجرای حکم اعدام مواجه شده‌است.
دادگستری کردستان، پیش‌تر در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ضمن بیانیه‌ای خواسته‌بود “رامین حسین پناهی به اتهام بغی هر چه سریعتر اعدام شود.” که همین مسئله واکنش‌های بسیار نهادهای حقوق بشری و فعالان مدنیرا برانگیخت.
اتهام بغی موضوعی است که توسط رامین حسین‌پناهی و وکیل وی حسین احمدی‌نیاز، بارها تکذیب شده است. وکیل وی در طی روند دادرسی و دادگاه به کرات متذکر شده است، رامین حسین‌پناهی هیچگاه مسلح نبوده است و صرف عضویت در حزب کومله و تبلیغ برای آن طبق قوانین ایران نمی‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد.
گفتنی است، خانواده حسین‌پناهی، جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، طی فراخوانی، از همه مردم و نهادهای حقوق بشری خواسته‌اند، با تلاش مضاعف، انسانی و همگانی، در سرتاسر جهان، برای لغو حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، تلاش کنند.
رامین حسین پناهى فعال سیاسی ، ٢ تیر ۱۳۹۶ بازداشت و پس از ۲۰۰ روز انفرادى و شکنجه های جسمی و روانی، به زندان مرکزى سنندج منتقل شد. این زندانی سیاسی، ٢۵ دی ٩۶ در شعبە یک دادگاه انقلاب شهر سنندج بە اعدام محکوم شد. این حکم، مجددا، ٢٢ فروردین ۱۳۹۷ در شعبه ٣٩ دیوانعالى کشور در شهر قم به تایید رسید.
در ارتباط تایید حکم اعدام این زندانی سیاسی، ۳ تن از کارشناسان سازمان ملل، پنج‌شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف حکم اعدام وی شدند و نگرانی خود برای بدرفتاری و شکنجه زندانیان در ایران اعلام کردند.
گفتنی است، حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، در حالی صادر و ابلاغ شد، که وی تمامی اتهام‌های انتسابی به خود را رد کرده بود. وکیل این زندانی سیاسی کُرد نیز این حکم را غیرمنتظره و ناعادلانه تلقی کرده است.
حسین احمدی نیاز، وکیل مدافع این زندانی سیاسی محکوم به اعدام پیشتر گفته‌بود، “صدور حکم اعدام برای رامین حسین پناهی، با اعمال نفوذ اطلاعات و سپاه صورت گرفته است و با توجه به قوانین داخلی و جزایی ایران و این که چنانچه قضات پرونده استقلال داشته باشند، حکم مجازات اعدام مستحق رامین حسین پناهی نیست.”
شایان ذکر است کە پس از ابلاغ صدور حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، موج جدید و گسترده اعتراضی در داخل و خارج از ایران شکل گرفت. به همین منظور، تمامی احزاب کُرد، از جمله مرکز همکاری احزاب کُرد، کانون‌های مردمی، شهروندان مدنی و سیاسی، فرهنگیان، نویسندگان، هنرمندان، نهادهای مختلف اجتماعی، شعرا، بازاریان، اصناف، نمایندگان ادوار مختلف گذشته مجلس، فعالان فرهنگی، شورای دموکراسی‌خواهان ایران و ده‌ها سازمان و نهاد سیاسی و مدنی دیگر، با صدور بیانیه‌ها و اطلاعیه‌های مختلفی در کردستان ایران و برخی از شهرها و مراکز استانی در اروپا و کانادا، همچنین با برگزاری آکسیون‌های اعتراضی، ضمن محکوم کردن صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی و احکام اعدام دیگر زندانیان سیاسی، مدنی و عقیدتی در ایران ، حمایت و پشتیبانی خود را از رامین حسین پناهی اعلام داشتند.
در همین رابطه تاکنون چندین هزار نفر از شهروندان، فعالان مدنی و سیاسی با امضای طومار و نامه، صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی را محکوم کرده‌اند. همچنین بالغ بر ۳۲ تن از نمایندگان پیشین مجلس، اساتید دانشگاه‌ها، وکلا، طی نامه‌ای به رییس دستگاه قضایی ایران، خواستار توقف حکم اعدام رامین حسین پناهی شده‌اند. همچنین ۲۴ نهاد فعال مدنی و حقوق بشری با انتشار بیانیه‌ای خواهان لغو فوری حکم اعدام رامین حسین پناهی شدند.
سازمان عفو بین‌الملل هم با صدور اطلاعیه‌ای خواستار اقدام فوری علیه حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، زندانی کرد ایرانی شد. بر اساس این اطلاعیه حکم صادر شده برای رامین حسین‌پناهی به دنبال یک محاکمه به شدت ناعادلانه و به دنبال چهار ماه «ناپدیدشدن اجباری» صادر شده است. این سازمان تاکید کرده است مقامات امنیتی و قضایی در اقدامی تلافی‌جویانه رامین حسین‌پناهی را به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند و محکومیت و مجازات او مغایر با قوانین بین‌المللی است و باید لغو شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.