ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فرمانده سپاه: افزایش برد موشک‌ها فعلاً سیاست ما نیست

قبل از سفر حسن روحانی به سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا و عربستان سعودی درباره مکمل‌های برجام، محمد علی جعفری، سقف توافق احتمالی را تعیین کرد: برد ۲ هزار کیلومتری موشک‌ها.

فرمانده کل سپاه پاسداران در آستانه سفر حسن روحانی به سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا و عربستان سعودی در ایران اعلام کرد که ایران قصد ندارد برد موشک‌های بالستیک خود را افزایش دهد. سرلشکر محمد علی جعفری در همایشی در تهران گفت موشک‌هایی که ایران با برد ۲ هزار کیلومتر در اختیار دارد، اهداف دفاعی جمهوری اسلامی را تأمین می‌‌کند.

محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران:افزایش برد موشک‌ها فعلاً سیاست ما نیست

سرلشکر محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران در همایشی که صبح سه‌شنبه ۲۹ خرداد در تهران در جمع گروهی از بسیجیان با عنوان «تراز انقلاب اسلامی» برگزار شد اعلام کرد که ایران قصد ندارد برد موشک‌های بالستیک خود را افزایش دهد:

«ایران دارای بزرگ‌ترین زرادخانه موشکی در منطقه است. ما از لحاظ علمی توان افزایش برد موشک‌ها را داریم ولی فعلاً این موضوع سیاست‌مان نیست زیرا بسیاری از اهداف استراتژیک دشمنان در همین برد ۲ هزار کیلومتری قرار دارد و به همین خاطر دشمن جرأت نگاه چپ به جمهوری اسلامی را ندارد.»

بعد از خروج آمریکا از برجام، سه قدرت اروپایی (بریتانیا، آلمان و فرانسه) مذاکراتی را برای اعمال مکمل‌هایی بر توافق هسته‌ای با ایران انجام دادند. فاینشنال‌تایمز اردیبهشت سال جاری از توافق دیپلمات‌های اروپایی و آمریکایی درباره ضرورت تحدید برنامه موشکی جمهوری اسلامی خبر داده بود. یک منبع به فاینشنال تایمز گفته بود:

«ایران، موشک قاره‌پیما ندارد و این کشور علناً اعلام کرده که به دنبال آن نخواهد بود. ما می‌خواهیم آنها را به این متعهد کنیم.»

در همان حال فاینشنال‌تایمز گزارش داده بود که دولت آمریکا قصد دارد در طرح دومی برد زرادخانه موشکی سپاه را به ۳۰۰ کیلومتر محدود کند. حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ۲ و ۳ جولای (۱۱ و ۱۲ تیر) به سوئیس و اتریش، دو کشور بی‌طرف در اروپا سفر می‌کند. سوئیس حافظ منافع آمریکا و عربستان سعودی در ایران است. وزارت خارجه سوئیس با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که روحانی و ظریف در این سفر با آلن برست و چهار وزیر کابینه او درباره برجام گفت‌وگو می‌کنند. آلن برست، رئیس جمهور سوئیس گفته است:

«گفت‌وگوها [با هیأت ایرانی] درباره آخرین تحولات توافق هسته‌ای متمرکز خواهد بود. هدف این است که راه‌هایی برای حفظ دستاوردهای برجام یافت شود، چنانکه، با وجود خروج آمریکا از برجام، عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای در منطقه خاورمیانه تضمین شود.»

سخنان فرمانده کل سپاه درباره برد زرادخانه موشکی ایران در حد دو هزار کیلومتر، قبل از آغاز این گفت‌وگوها انجام شده است. سرلشکر محمد علی جعفری بدون آنکه از حسن روحانی نام بیاورد، با انتقاد از «مدیریت اجرایی و مبانی فکری و دیدگاه‌های برخی مدیران»، از حسن بنی‌صدر، نخستین رئیس جمهور ایران و اختلاف او با آیت‌الله خمینی پیش از فتح خرمشهر مثال آورد و به این ترتیب به طور تلویحی، روحانی را با بنی‌صدر مقایسه کرد:

«در زمان جنگ هم ما با همین مشکل روبرو بودیم. بنی‌صدر دیدگاهی مادی داشت در صورتی که جنگ ما یک جنگ اعتقادی بود و همین امر نیروهای مومن را به جبهه می‌کشاند. اما این تفکر بنی‌صدر تنها پس از گذشت سه ماه از جنگ شکست خورد و وی به امام گفت باید پای میز مذاکره با صدام بنشینیم.»

 دو روز قبل غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با روزنامه اعتماد از نامه تعدادی از فعالان سیاسی به مسوولان عالیرتبه جمهوری اسلامی درباره ضرورت مذاکرات مستقیم با آمریکا خبرداده بود. در این نامه اصلاح‌طلبان گفته بودند اگر آمریکا تضمین بدهد که بدعهدی نکند، می‌توان بدون پیش‌شرط با دولت ترامپ گفت‌وگو کرد. احمد منتظری، ابوالفضل بازرگان، جلال جلالی‌زاده، جمیله کدیور، صدیقه وسمقی، حسن فرشتیان، رضا علیجانی، حسین کروبی، عیسی سحرخیز، حسن امینی، محمدصادق جوادی‌حصار، علی کشتگر، ویدا فرهودی، حمید آصفی و بهروز خلیق از امضاکنندگان این نامه‌اند.

فرمانده سپاه برخی از امضاءکنندگان این نامه را به تبانی با ایالات متحده آمریکا متهم کرده است:

« اقدام این افراد به نوعی همراهی با ترامپ است. اگر نگوییم همه اینها مأمور بودند اما تعداد قابل توجهی از آنان مأمور بودند تا فضاسازی مناسب با ترامپ را در کشور ایجاد کنند. مذاکره برجام یک استثنا بود که بنا بر مصالحی و با اذن رهبری انجام شد. اگر به صورت خوشبینانه نگوییم افرادی که چنین نامه‌ای را نوشتند خائن و ضد انقلاب هستند، اشکال اصلی کار مبانی فکری و لیبرالی آنهاست.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.