ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به سه گروه کالایی محدود شد

رئیس کل بانک مرکزی سه‌ نرخی شدن دلار را تأیید نکرد اما گفت تنها سه گروه «کالاهای اساسی و حیاتی، مواد اولیه و ضروری و سایر کالاهای مورد نیاز» ارز دریافت می‌کنند.

بازار ارز در ایران همچنان پرابهام و بلاتکلیف است. در حالی که دبیر سابق اتاق بازرگانی تهران از سه نرخی شدن دلار در ایران خبر داده بود، رئیس کل بانک مرکزی این موضوع را تکذیب کرد اما گفت تنها سه گروه «کالاهای اساسی و حیاتی، مواد اولیه و ضروری و سایر کالاهای مورد نیاز» ارز دریافت می‌کنند.

ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی

ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، سه‌شنبه ۲۹ خرداد در حاشیه همایش سیاست‌های پولی و ارزی، سه نرخی شدن دلار را تأیید نکرد و گفت که تمامی کالاهای اولویت‌دار با نرخ ۴۲۰۰ تومان ارز دریافت می‌کنند.

سیف اولویت‌بندی کالاهای وارداتی را به سه گروه تقسیم کرد: «کالاهای اساسی و حیاتی، مواد اولیه و ضروری و سایر کالاهای مورد نیاز».

او در توضیح این سه گروه افزود: «یک‌سری از کالاها اساسی و حیاتی بوده و بر اساس درآمدهای نفتی تأمین ارز می‌شود. دومین گروه مواد اولیه کارخانجات و کالاهای ضروری هستند که از طریق صادرات کالاهای غیرنفتی تأمین ارز خواهند شد. اما سومین گروه آن‌هایی هستند که بر اساس درآمد ارزی از محل ۲۰ درصد صادرات غیرنفتی و همچنین ارز صادرکنندگان خرد به آن‌ها ارز اختصاص یافته و در اولویت بعدی قرار دارد.»

رئیس بانک مرکزی توضیح بیشتری در مورد نوع کالاهای گروه سوم نداد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش داده که در روزهای اخیر برخی واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی و یا کالاهای لوکس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات خبر داده بودند.

در روزهای اخیر گفته می‌شد که دولت تصمیم گرفته که در کنار نرخ ۳۸۰۰ تومان برای کالاهای اساسی و ۴۲۰۰ تومان برای برخی از کالاهای وارداتی، بخشی از کالاها را از زمره این نرخ‌ها خارج کرده و با نرخ جدیدی ارز معرفی کند.

یحیی آل‌اسحاق، دبیر سابق اتاق بازرگانی تهران گفته بود: «نرخ جدید ارز برای کالاهای که مشمول ارز مرجع و یا ارز ۴۲۰۰ نمی‌شوند به صورت توافقی میان مبادله‌کنندگان تعیین خواهد شد».

او همچنین گفته بود که چگونگی تعیین نرخ سوم ارز به‌زودی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تدوین و ابلاغ خواهد شد.

آل‌اسحاق هدف از این تصمیم را «جلوگیری از ثبت سفارش کالا توسط افراد سودجو» و همچنین «جلوگیری از خروج ارز به بهانه واردات کالاهای غیرضروری» اعلام کرده بود.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری دو ماه پیش در ۲۱ فروردین‌ماه با هدف کنترل بازار ارز نرخ رسمی دلار را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرد. این اعلام اما موجب ایجاد رانت و افزایش شدید ثبت سفارش برای واردات شد. به همین دلیل از اولویت‌بندی کالاها برای دریافت ارز سخن می‌رفت.

اظهارات متناقض مسئولان اقتصادی و بانکی ایران بازار ارز را دچار سرگیجه کرده است.

ولی‌الله سیف امروز (سه‌شنبه) در همایش سیاست‌های پولی و ارزی گفت: «اقتصاد ایران در طول دو سال گذشته در زمینه ثبات قیمت‌ها و رشد اقتصادی عملکرد موفقی داشته است.»

رئیس کل بانک مرکزی با بیان این‌که «هیچ‌گونه نگرانی از بابت تأمین ارز برای نیازهای واقعی وجود ندارد» افزود: «البته در صورت افزایش محدودیت‌ها، ارز برای ورود کالاهایی که اولویت ندارند، اختصاص نخواهد یافت.»

با رجوع به کارنامه دولت‌های حسن روحانی از آغاز تاکنون مردم شاهد افزایش نرخ ارز بوده‌اند. در سال ۹۲، هر دلار آمریکا حدود سه هزار و ۲۰۰ تومان بود که در اواخر دولت نخست روحانی به سه هزار و ۷۴۰ تومان رسید. این رقم در طول ‏سال ۹۶ و ابتدای ۹۷ سیر صعودی بی‌سابقه‌ای یافت و از مرز ۷ هزار تومان نیز عبور کرد. برای پیشگیری از این موضوع دولت ۲۰ فروردین ‌ماه سال جاری قیمت اجباری چهار هزار و ۲۰۰ تومان را برای آن تعیین کرد اما عملاً این سیاست نیز پیش نرفته و بازار ارز مسکوت مانده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    یکعده فرصت طلب و متظاهر به دین !و دزد بیسواد ٬ چماقدار زامبی وار بجان مردم افتاده و میلیاردها پول در حساب بانکهای خارجی شان ذخیره کرده اند و در پی صدور ولایت اخوندبا موشک وبمب شیمیایی وبشکه باروت در منطقه هستند....فقط بیش از یک میلیون اخوند و طلبه داخلی و خارجی وخانواده شان از بیت المال حقوق وپوشش بیمه میگیرند؟... تمام کارخانه ها ور شکسته شده اند حتی ذوب اهن و فولاد اهوازو؟... کشاورزها هم حاشیه نشین شهرها شده و یا گور خوابی میکنند؟ چندین میلیون تحصیلکرده یا در زندان افتاده اند و یا از مملکت فراری شده اند و بقیه هم در فکر فرارو نجات جانشان هستند..انقدر اش شور شده که زیبا کلام تیوریسین اصلاح طلبان میگوید در رفرندام ۷۰ درصد به حکومت ولی فقیه نه میگویندو بخاطر همین بزندان محکومش میکنند!