#اعتراضات – از میان آنها: اعتراض در آبادان به نبود آب آشامیدنی
صدها تن در اعتراض به نبود آب آشامیدنی در آبادان تجمع کردند. اعتصاب رانندگان خوزستانی، تجمع کارگران فولاد اهواز و اعتراض دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از دیگر اعتراضات بود.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که روز چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
تجمع صدها تن از مردم آبادان در اعتراض به نبود آب آشامیدنی
صدها تن از مردم آبادان صبح چهارشنبه ۳۰ خرداد در اعتراض به نبود آب آشامیدنی مقابل اداره آب و فاضلاب شهر تجمع کردند.
آب لولهکشی شهر به سبب شوری بیش از حد قابل آشامیدن نیست و حدود یک ماه است در بسیاری از مناطق آبادان ساعتها آب قطع است.
شب گذشته تا اواخر شب صف طویلی برای خرید آب آشامیدنی تشکیل شده بود. امروز نیز آب شیرینکنهای سطح شهر تنها ۲۰ لیتر آب به مردم میفروشند.
معترضان در تجمع امروز خواستار استعفای رئیس اداره آب و فاضلاب شدند. آنها شعار میدادند:
- آبادان آب نداره
- فرماندار بیغیرت کجایی، کجایی
- مسئولین بی غیرت نمی خوایم
- دشمن ما همینجاست، دروغ میگن امریکاست
- آب اگر قطع بشه، آبادان قیامت میشه
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/06/۳۰-خرداد-آبادان-تظاهرات-مقابل-اداره-آب.mp4"][/video]
یکی از معترضان به ایرنا گفته است چندین سال است که آب آبادان با مشکل روبرو است ولی «مسئولین فقط مشغول تشکیل جلسه و بازدید طرح های نیمه تمام در این خصوص هستند.» علاوه بر این، دیروز سهشنبه اخطاریههایی مبنی بر قطع آب برای منازل ارسال شده است. او پرسده است: «چرا باید برای دریافت آب شور دریا به جای آب بهدشتی و وشیرین قابل شرب ،بها پرداخت کنیم.»
در پی تجمع مردم مقابل اداره آب و فاضلاب آبادان، عبدالله سامری نماینده خرمشهر و مینودشت اعلام کرد بدلیل شوری بیش از حد آب، آب لولهکشی برای مردم آبادان و خرمشهر تا ۱۵ تیر رایگان شده است.
این نماینده وعده داده است هفته آینده در مجلس خواستار تامین اعتبار ادامه طرح آبرسانی غدیر شود تا آب به سد کرخه برسد و کیفیت آب ابادان و خرمشهر افزایش یابد.
اداره آب و فاضلاب آبادان در بیانیهای اعلام کرده است بدلیل کاهش تولید آب در آبادان، سهمیه بندی آب آشامیدنی تا پایان تیر ادامه خواهد یافت.
چهارمین روز اعتصاب رانندگان پایه یک استان خوزستان
اعتصاب رانندگان پایه یک استان خوزستان وارد چهارمین روز خود شد. رانندگان از یکشنبه ۲۷ خرداد در اعتراض به کمی حقوق دست به اعتصاب زدهاند.
جمعی از رانندگان اعتصابی که پیشتر خبر اعتصاب را منتشر کرده بودند، در خبری تکمیلی تعداد رانندگان ماشینهای سنگین که اعتصاب را آغاز کردهاند را ۲۰۰ تن اعلام کرده و افزودهاند حدود ۵۰ تن از رانندگان اعتصابی به خواست افزایش دستمزد رسیده و به سر کار بازگشتهاند و اعتصاب سایر رانندگان ادامه دارد.
بنا بر این خبر، اعتصاب رانندگان در شهرهای عبدالخان الوان، شاوور، شوش، و روستای بیت جوحی و حومه ادامه دارد.
در پی دو روز اعتصاب صورت گرفت: پرداخت بخشی از مطالبات کارگران چوکا
اعتصاب دو روزه کارگران کارخانه کاغذسازی چوکا بعد از ظهر سهشنبه ۲۹ خرداد در پی پرداخت بخشی از مطالبات معوقه کارگران، پایان یافت.
دوشنبه ۲۸ خرداد کارگران کارخانه چوکا دور جدید اعتصاب با خواست پرداخت مطالبات معوقه و در اعتراض به عدم امنیت شغلی را آغاز کرده بودند.
کارخانه با بحران نقدینگی و کمبود مواد اولیه روبروست و تولید در آن متوقف شده است. کارگران نگرانند که با توجه به ادامه بحران نقدینگی کارخانه، پرداخت دستمزدهایشان باز هم به تعویق بیفتد.
حدود هزار کارگر کارخانه «ایران چوکا» روز ۱۵ اردیبهشت نیز در اعتراض به بیش از سه ماه تعویق دستمزد و حق بیمه و عدم امنیت شغلی تجمع اعتراضی به پا کرده بودند.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) نوشته است بعد از ظهر سهشنبه کارفرما به هر یک از کارگران یک میلیون تومان پرداخت کرده است.
تجمع کارگران فولاد اهواز به برای آزادی همکاران دربند
۹ روز پس از دستگیری گسترده کارگران گروه ملی فولاد اهواز، هنوز ۶ تن از آنان در حبس به سر میبرند. کارگران فولاد اهواز چهارشنبه ۳۰ خرداد به قصد تحصن مقابل دفتر نماینده خامنهای در اهواز با خواست آزادی همکارانشان تجمع کردند اما تجمع آنان با ممانعت نیروهای یگان ویژه و عملیاتی مواجه شد. فرماندهی نیروهای یگان ویژه و عملیاتی را امروز همان سرهنگی بر عهده داشت که روز ۲۱ خرداد فرمان حمله به کارگران مقابل استانداری را داده بود.
با شروع دور جدید اعتصاب و تجمع کارگران فولاد اهواز در ۸ خرداد، بیش از ۵۰ کارگر این کارخانه در ۲۰ و ۲۱ خرداد دستگیر شدند.
برای همه کارگران دستگیر شده وثیقه ۵۰ میلیون تومانی صادر شد. بیش از ۴۰ تن از کارگران با قید وثیقه آزاد شدند. اما دادسرا از پذیرش وثیقه برای ۶ تن از کارگران خودداری کرد. کریم سیاحی، محمد فلاحی، عبدالرحمن ساکی، جواد اسکندری، محمد علی جماعتی و سجاد حسین پور هنوز به رغم وعده استاندار خوزستان در زندان به سر میبرند.
تجمع امروز طبق فراخوان قبلی برگزار شد. در فراخوان آمده بود:
«در اعتراض به عدم تعیین تکلیف همکاران در بندمان و عدم پاسخگویی واضح و شفاف مسئولین قضایی در مورد وضعیت و زمان آزادی برادرانمان و همچنین سکوت مشکوک و عدم پیگیری مسئولین ارشد استانی به وضعیت این عزیزان فردا چهارشنبه مورخ ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ راس ساعت ۹ صبح تا روشن شدن وضعیت عزیزانمان همه با هم در بیت نماینده ولی فقیه در استان خوزستان حضرت آیت الله موسوی جزایری دامت برکاته ،دست به تحصن خواهیم زد.»
خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) به نقل از یکی از معترضان نوشته است کارگران همچنان بر خواستهایی که به اعتصاب و تجمع هفته گذشته مقابل استانداری انجامید یعنی پرداخت مطالبات معوقه و تعیین تکلیف شرکت پافشاری میکنند اما آزادی کارگران زندانی خواست عاجل آنهاست.
کارگران فولاد اهواز مطالبات معوقه دارند و خواستار راهاندازی تولید و تامین امنیت شغلی خود هستند. در پی اعتصاب هفته گذشته کارگران، مسئولان ابتدا اعلام کردند کارخانه مجددا در اختیار سازمان خصوصیسازی وزارت اقتصاد قرار گرفته اما این خبر سپس تکذیب و اعلام شد کارخانه همچنان تحت مسئولیت بانک ملی قرار دارد.
ایرنا نوشته است جزایری نماینده خامنهای در اهواز هنگام تجمع کارگران مقابل دفترش در خوزستان حضور نداشته است.
به گفته کارگران، سرهنگ رسولی فرمانده عملیات یگان ویژه در پی حضور در محل تجمع کارگران، به آنها التیماتوم داده و خواسته است ظرف ۱۰ دقیقه محل را ترک کنند.
چهارمین روز اعتراض در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران چهارشنبه ۳۰ خرداد برای چهارمین روز در اعتراض به صدور احکام قضایی برای دانشجویان و با خواست آزادی دانشجویان دستگیر شده تجمع اعتراضی برپا کردند.
دانشجویان روز سهشنبه ۲۹ خرداد خواستار حضور وزیر علوم در محل تجمع و پاسخگویی او شده بودند. امروز غلامرضا غفاری معاون وزیر در میان دانشجویان حضور یافت.
ایرنا نوشت وزیر علوم در سفر است و معاون او برای شنیدن خواستهای دانشجویان به محل تجمع آنان رفته است.
ایرنا به نقل از وزیر علوم نوشت او درباره دانشجویان بازداشتی با رئیس قوه قضائیه گفتگو کرده و نیز دستور داده است کمیتهای برای پیگیری موضوع تشکیل شود.
یازده تن از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی تهران در جریان اعتراضات سراسری دی ۹۶ دستگیر شدند. دادگاه بدوی سه تن از این دانشجویان را مجموعا به ۱۵ ماه حبس، ممنوعیت خروج از کشور و ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی محکوم کرده و سایر دانشجویان در انتظار صدور حکم هستند.
روز دوشنبه در دومین روز اعتراض دانشجویان، حدود ۲۰ تن از استادان نیز به حمایت از آنان وارد اعتراض شدند.
دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی تهران خواستار لغو کلیه احکام قضایی دانشجویان، حق ادامه تحصیل دانشجویانی که برایشان احکام بدوی صادرشده و عدم برخورد امنیتی و انضباطی با دانشجویان تحصن کننده و تحریم کننده امتحانات هستند.
تجمع اعتراضی بازنشستگان بانک سپه مقابل دفتر مرکزی بانک
گروهی از بازنشستگان بانک سپه چهارشنبه ۳۰ خرداد در اعتراض به کمی مستمری خود و مشکلات معیشتی مقابل دفتر مرکزی این بانک تجمع کردند.
نظرها
شهروند درجه سه
وقتی ولی امر مسلمین جهان فرمودند جمعیت را زیاد کنید (تا دوبرابر زیاد کنید بیش از آن آتش به اختیار !)، گوش نکردید ! خوب، آب کم می آید دیگر ! تازه ایشان فرمودند در این موقعیت مانند موقعیت های دیگر خسته نشوید و از نظام پشتیبانی کنید تا اسرائیل و امریکا را نابود کنیم. این دوتا که به این زودیها نابود نمی شوند ولی نظام مقدس باید همچنان بماند تا ولی امر مسلمین جهان و وابستگان ایشان از آن بهره مند باشند ! به روسها امتیاز بدهیم ! پس آن قرآن را برای چه آوردند !؟