اسرائیل باز هم به فرودگاه دمشق حمله موشکی کرد
محمولهای از تهران به فرودگاه دمشق رسیده و تخلیه شده بود که حمله موشکی اتفاق افتاد. از خسارات و تلفات احتمالی خبری در دست نیست. احتمال دارد یک انبار تسلیحاتی منهدم شده باشد.
در ساعتهای پایانی دوشنبه ۲۵ ژوئن/ ۵ تیر فرودگاه بینالمللی دمشق هدف حمله موشکی ارتش اسرائیل قرار گرفت. خبرگزاری رسمی سوریه و تلویزیون دولتی این کشور درباره جزئیات این حمله سکوت کردهاند.
ارتش سوریه بعد از یک سال وقفه، بر خلاف توافق آتشبسی که با مشارکت روسیه، اردن و ایالات متحده آمریکا شکل گرفت، حملات خود به درعا در جنوب غربی این کشور، در مرز با اسرائیل و اردن و در نزدیکی بلندیهای جولان را آغاز کرده است. روز گذشته در اثر بمباران مواضع شورشیان مخالف اسد هزاران خانواده آواره شدند. همزمان با این تحولات در مرز با اسرائیل، تلویزیون دولتی سوریه از حمله موشکی اسرائیل به فرودگاه بینالمللی دمشق خبر داده است.
رسانههای روسی اعلام کردهاند که دو محموله هوایی از تهران به دمشق رسیده و تخلیه شده بود که ارتش اسرائیل فرودگاه دمشق را با دو موشک هدف قرار داد. اسرائیل بارها اعلام کرده که جمهوری اسلامی از طریق فرودگاه دمشق سلاح و نفر و مهمات برای شبهنظامیان شیعه مستقر در سوریه ارسال میکند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه خبر حمله موشکی اسرائیل به فرودگاه بینالمللی دمشق را تأیید کرده است. دیدهبان حقوق بشر سوریه که در لندن مستقر است میگوید موشکهای اسرائیلی انبار تسلیحات حزبالله در اطراف فرودگاه دمشق را منهدم کردهاند. خبرگزاریهای روسی اما میگویند صدای چند انفجار شنیده شده و خسارتهای جزئی به بار آمده و کسی هم کشته نشده. به گزارش رسانههای روسی سامانه دفاع هوایی ارتش سوریه موشکها را رهگیری و منهدم کرده است.
یکشنبه گذشته ارتش اسرائیل اعلام کرد که با پرتاب موشک پاترویت یک فروند پهپاد ایرانی را که در حال نزدیک شدن به مرز اسرائیل بود منهدم کرده است.
اسرائیل بارها خواهان خروج ایران از سوریه شده است. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل تعداد شبهنظامیان شیعه تحت امر ایران مستقر در سوریه را ۱۸ هزار نفر برآورد کرده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ۱۷ مه / ۲۷ اردیبهشت در دیدار با بشار اسد در شهر سوچی روسیه اعلام کرد که بهزودی نیروهای خارجی از سوریه خارج میشوند و میتوان پروسه سیاسی را که آغاز شده، به پیش برد.
الکساندر لاورنتینوف، فرستاده پوتین به سوریه نیز فردای این دیدار گفت: «این سخنان درباره همه گروههای نظامی خارجی موجود در سوریه، از جمله آمریکاییها، ترکها، حزبالله و ایرانیها است.»
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز ۲۸ مه / ۷ خرداد گفت که تنها نیروهای دولتی سوریه باید در مرز جنوبی سوریه، در نزدیکی اردن و اسرائیل حضور داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.