درخواست رؤسای کمیسیونهای اقتصادی و برنامه مجلس برای تغییر سریع تیم اقتصادی دولت
در پی بحران ارزی و اقتصادی در ایران و گسترش اعتراضات مردمی، رؤسای کمیسیونهای اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس به روحانی نامه نوشته و گفتهاند که تیم اقتصادی دولت توان مدیریت اقتصادی را ندارد.
با گسترش بحران ارزی و اقتصادی در ایران مسئولان حکومتی تلاش دارند این بحران را مهار کنند. در نامهای که رؤسای کمیسیونهای اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس به حسن روحانی نوشتهاند از رپیس جمهوری اسلامی خواستهاند هر چه سریعتر تیم اقتصادی خود را که توان مدیریت بحران را ندارد، تغییر دهد.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی چهارشنبه ۶ تیر از نامه مشترک خود و غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه به حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی خبر داد و گفت: «این وضعیت ناشی از عملکرد نامناسب مسئولان است لذا (...) در نامهای به رئیسجمهور خواستار تغییر فوری تیم اقتصادی دولت شدیم.»
پورابراهیمی تأکید کرد که «تیم اقتصادی دولت متناسب با شرایط کنونی کشور امکان همراهی نظام را به جهت فائق آمدن در مشکلات ندارد».
وضعیت اقتصادی ایران بد است. در ماههای اخیر قیمت ارز بهشکل بیسابقهای افزایش یافت و گرانی کالاها و اجناس بیشتر شد. این وضعیت اقتصاد ایران را دچار رکود کمسابقهای کرده و موجب بروز ناآرامیهای اجتماعی شده است. در دو روز اخیر گروه کثیری از بازاریان در تهران و چند شهر دیگر در اعتراض به چنین وضعیتی به خیابانها آمده و دست به تظاهرات زدند. مسئولان امنیتی کشور نیز به روال همیشگی با معترضان برخورد کرده و گروهی از آنها را بازداشت کردند.
حسن روحانی روز گذشته (سهشنبه) در همایش سراسری قوه قضائیه وضعیت کنونی اقتصاد کشور را چندان نامناسب ندانست و گفت: «در هیچ شرایطی حتی بدترین شرایطی که دشمنان بخواهند برای ما پیش بیاورند، مردم در نیازمندیهای ضروری روزمره خود از جمله مواد غذایی مشکل نخواهند داشت.»
با این حال، حمدرضا پورابراهیمی میگوید: «تیم اقتصادی دولت مدیریت لازم را برای حل مشکلات اقتصادی ندارد. به دلیل عدم همخوانی تیم اقتصادی دولت با شرایط کنونی اقتصاد، مشکلاتی ایجاد شده است.»
در حالیکه مقامهای حکومتی ایران اعتراضات اخیر را «توطئه دشمنان» میدانند، پورابراهیمی نیز همچون دیگر مسئولان مسئله «دشمن» را مطرح کرد و گفت «فضای سیاسی و روانی که دشمن ایجاد کرده نیز موجب مشکلات اقتصادی شده» و «در حوزه اقتصادی دشمن از خلاء سوء مدیریت استفاده کرده و فضا را علیه جمهوری اسلامی ایران تشدید کرده است».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بروز مشکلات اقتصادی را به دلایل اقتصادی ندانست و بخش عمدهای از آن را ناشی از «رویکرد مدیریتی، فضای سیاسی، سوداگری و دلالی» خواند.
برخی از مسئولان تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران را از عوامل وضعیت بد اقتصادی ایران میدانند. آمریکا ماه گذشته از برجام خارج شد و در پی آن تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کرد. با تحریمهای جدید وضعیت حضور شرکتهای خارجی در ایران نیز با ابهام مواجه شد و بسیاری از این شرکتها از ایران خارج شدند و بسیاری از طرحها و پروژههای اقتصادی مشترک خوابیدند. ایران همچنین نگران آن است که نتواند نفت خام خود را بفروشد. جمهوری اسلامی و اروپا در تلاشند تا بتوانند برجام را حفظ کنند.
حسن روحانی روز گذشته وعده داد که در چنین شرایطی «مردم در نیازمندیهای ضروری روزمره خود از جمله مواد غذایی مشکل نخواهند داشت».
بیشتر بخوانید:
نظرها
تکرار تاریخ
ما میگیم شاه نمیخوایم نخست وزیر عوض میشه ما میگیم خر نمیخوایم پالون خر عوض میشه خانه از پایبست ویران است. مشکل اصلی، خامنهای و لات و لوتهای اطراف اوست. خود روحانی در حد بازگذاشتن دست اطرافیان دزدش توان دارد، مسائل مهم و مشکلات امروزی از ناکارآمدی و فساد خامنهای است، نه دله دزدهای دولتی. آنها در حد آفتابه دزدند فقط.
آرمان
تکرار تاریخ گفتند و با اجازه این را اضافه کنم که ریشه ساختار این حکومت است. با رفتن این و آمدن آن درست نمی شود. سید علی هم ول کن نیست تا وضع بدتر و وخیم تر ازاینها شود و بنیاد حکومتش برافتند، « بحول و قوه الهی» !