ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هند واردات نفت از ایران را متوقف می‌کند

هند گفته بود به تحریم‌های آمریکا علیه ایران پایبند نیست، اما منابع هندی می‌گویند وزیر نفت این کشور از پالایشگاه‌ها خواسته که از ماه نوامبر خود را برای کاهش چشمگیر واردات نفت از ایران و حتی توقف آن آماده کنند.

منابع صنعتی هند گفته‌اند وزیر نفت این کشور به پالایشگاه‌های هند ابلاغ کرده که از ماه نوامبر سال جاری خود را برای کاهش چشمگیر نفت از ایران و حتی قطع معاملات نفتی با جمهوری اسلامی آماده کنند. هند که بزرگترین خریدار نفت ایران پس از چین است گفته بود که تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران را نمی‌پذیرد و تنها به تحریم‌های سازمان ملل پایبند است اما اکنون با فشارهای آمریکا می‌خواهد برای محافظت از قرار گرفتن در معرض تحریم‌های نظام مالی آمریکا دست به اقدامات پیشگیرانه بزند. «نایارا انرژی»، شرکت نفتی هند هم اعلام کرده که آماده است تا واردات نفت ایران را از ماه نوامبر متوقف کند.

تلاش آمریکا برای حصر اقتصادی و تحریم نفتی ایران (عکس: آرشیو)

به گزارش رویترز، منابع آگاه گفته‌اند که وزیر نفت هند روز پنج‌شنبه ۲۸ ژوئن / ۷ تیر جلسه‌ای با پالایشگاه‌های این کشور گفته است که به‌دنبال جایگزینی برای نفت ایران باشند.

یکی از این منابع آگاه گفت: «از پالایشگاه‌ها خواسته شد تا با توجه به این‌که همواره وضعیت در حال تشدید است، برای هرگونه رویدادی خود را آماده کنند. این می‌تواند کاهش قابل توجه [واردات نفت از ایران] باشد و یا این‌که هیچ‌گونه وارداتی صورت نگیرد.»

در جریان تحریم‌های قبلی علیه ایران، هند به‌رغم آن‌که مجبور بود واردات نفت خود از ایران، حمل و نقل، بیمه و مبادلات بانکی را که توسط تحریم‌های جهانی محدود شده بود، کاهش دهد، یکی از کشورهای نادری بود که به خرید نفت از ایران ادامه داد. اما این منبع آگاه می‌گوید این بار وضعیت متفاوت است: «هند، چین و اروپا در یک سو قرار دارند و آمریکا در سوی دیگر. ما واقعاً نمی‌دانیم در این لحظه چه کنیم اما باید خود را آماده هر رویدادی بکنیم.»

یکی از مسئولان دولتی گفته بود که واشنگتن ابراز امیدواری کرده که خریداران نفت ایران از ماه نوامبر واردات نفت خود را متوقف کنند. نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز از نارندا مودی، نخست‌وزیر هند خواست تا وابستگی کشورش به نفت ایران را کاهش دهد.

نیکی هیلی که در حال حاضر در دهلی نو به‌سر می‌برد، پیش از آن‌که با نخست‌وزیر هند دیدار کند روز چهارشنبه با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا ملاقات و گفت‌وگو کرد.

چند ساعت بعد از انتشار گزارش رویترز درباره توقف واردات نفت خام هند از ایران، دار مندرا پرادهان، وزیر نفت هند در واکنش به این خبر به رسانه‌های هند گفته است: «دولت هند به منافع ملی خود پایبند است. منابع تأمین نفت مورد نیاز هند در سال‌های اخیر به میزان زیادی گسترش پیدا کرده است. عملاً ما با همه کشورهای تولیدکننده نفت در معامله‌ایم. ما حتی با کشور برونئی هم قرارداد خرید نفت بسته‌ایم. بنابراین به سبب اعمال تحریم‌های آمریکا با کمبود نفت مواجه نخواهیم شد.»

فشارهای آمریکا برای توقف واردات نفت از ایران پس از آن افزایش یافت که دونالد ترامپ خروج آمریکا از برجام و تحریم‌های جدید این کشور علیه ایران را اعلام کرد. برخی از تحریم‌ها در مهلتی ۹۰ روزه که ۶ اوت /  ۱۵ مرداد سال جاری پایان می‌یابد به‌اجرا گذاشته خواهند شد و برخی دیگر، از جمله تحریم‌های نفتی، در مهلتی ۱۸۰ روزه که ۴ نوامبر / ۱۳ آبان امسال تمام خواهد شد.

زیر فشار تحریم‌های آمریکا شرکت صنعتی «ریلاینس» مالک بزرگترین مجموعه پالایشگاهی هند ۲۲ مه / ۱۰ خرداد اعلام کرده که واردات نفت از ایران را متوقف می‌کند. این شرکت به شرکت ملی نفت ایران اطلاع داد که از اکتبر یا نوامبر سال جاری واردات نقت از ایران را کاهش می‌دهد. همچنین چنانچه ایران و کشورهای اروپایی نتوانند برجام را حفظ کنند، این شرکت واردات نفت از ایران را زودتر از این زمان متوقف خواهد کرد. برخی از شرکت‌های بیمه‌‌ای از ریلاینس خواسته‌اند قبل از ماه نوامبر به مراوداتش با ایران پایان بدهد.

یکی دیگر از منابع آگاه به رویترز گفته است که «نایارا انرژی»، شرکت هندی که توسط «رز‌نفت»، غول نفت روسیه خریداری شده، پس از مذاکره با دولت هند، اعلام کرده که آماده است تا واردات نفت ایران را از ماه نوامبر متوقف کند. این شرکت از این ماه شروع به کاهش واردات نفت خود از ایران به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد کرده است. «نایارا انرژی» معمولاَ ماهانه حدود ۵,۵ تا ۶ میلیون بشکه نفت از ایران خریداری می‌کرد.

بانک دولتی هند نیز به پالایشگاه‌های این کشور اعلام کرده بود که از نوامبر سال جاری پرداخت پول نفت ایران را متوقف می‌کند.

شرکت نفت هند، پالایشگاه‌های منگلور، شرکت‌های پتروشیمی‌ها و «نایرا انرژی، سه خریدار اصلی نفت ایران در هند هستند.

وزارت نفت هند درباره این خبرها واکنشی نشان نداده‌ است.

روز گذشته (چهارشنبه) یک مقام وزارت نفت ایران که نامش اعلام نشد به خبرگزاری تسنیم گفت حذف صادرات نفت و میعانات گازی ایران از بازارهای جهانی به راحتی و در یک دوره زمانی چندماهه، غیرممکن است.

گزینه برای جایگزینی نفت ایران پس از توافق اخیر کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و روسیه بیشتر شده است. اوپک توافق کرد که از ماه ژوئیه یک میلیون بشکه نفت در روز بیشتر تولید خواهد کرد. ایران، عراق و ونزوئلا جبهه مخالفان افزایش سهمیه را تشکیل دادند و در مقابل عربستان سعودی و روسیه که پیشتر نیز از افزایش تولید حمایت کرده بودند، خواستار افزایش تولید روزانه بودند.

دومین منبع آگاه به رویترز گفته است که در بازار گزینه‌هایی برای جایگزینی نفت ایران وجود دارد، از جمله «شرکت‌ها و معامله‌گرانی که مایل به دادن اعتبار ۶۰ روزه هستند». او گفت: «نفت خام در بازار موجود است.»

منبع سوم نیز گفته است شرکت‌های هندی می‌توانند نفت عربستان سعودی، عراق یا کویت را جایگزین نفت ایران کنند و مسئله‌ای پیش نخواهد آمد.

ایران برای افزایش فروش نفت خود به هند، به‌تازگی توزیع عملاً رایگان نفت و تمدید یک اعتبار ۶۰ روزه را ارائه داد.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ در پی تحریم‌های جدید آمریکا صادرات نفت ایران به دو میلیون و ۱۱۴ هزار بشکه در روز کاهش یافته که کمترین میزان طی شش ماه گذشته است.

پانویس:

این گزارش با واکنش وزیر نفت هند به خبر توقف واردات نفت خام این کشور از ایران به روز شد

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.