#اعتراضات ــ از میان آنها: اعتراض صدها کارگر کیانتایر به تعویق مطالبات و بیکاری
تدام اعتصاب در بازار تهران و اصفهان، بیکاری کارگران کیانتایر، اعتراض کارگران پالایشگاه ایلام و اعتراض به بیآبی در آبادان در صدر خبر اعتراضات قرار داشت.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که پنجشنبه هفتم تیر صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
صدها کارگر کارخانه کیانتایر با ۷ ماه مزد معوقه بیکار شدند
صدها کارگر کارخانه کیانتایر که ۷ ماه است مزد نگرفتهاند، بیکار شدند. کارگران قرار است بیمه بیکاری دریافت کنند اما پرداخت حق بیکاری آنها چهار ماه دیگر آغاز میشود.
یکی از کارگران کیانتایر پنجشنبه ۷ تیر گفته است «ما حدود ۷ ماه است حقوق دریافت نکردهایم و ادامه این روند برای کارگران حتی برای ۴ ماه غیرممکن است.»
کارخانه لاستیکسازی کیانتایر در سال های دهه ۱۳۸۰ به بخش خصوصی واگذار شد و تا پیش از روبرو شدن با بحران نقدینگی و مواد اولیه ۱۲۰۰ کارگر آن در سه شیفت کار میکردند.
در پی بروز بحران، اداره کارخانه به گروه دولتی «هیات حمایت از صنایع» واگذار شد تا اینکه سرانجام ۲۴ تیر سال گذشته خط تولید کارخانه به دلیل نبود مواد اولیه متوقف شد.
اسحاق جهانگیری معاون رئیسجمهوری اسلامی دستور داده بود ۴۴ میلیارد تومان وام بانکی در اختیار کارخانه قرار گیرد، اما به دلیل بدهی کارخانه به نظام بانکی، هیچ بانکی حاضر به پرداخت وام به کارخانه نبود.
کارگران ایرانتایر در یک سال گذشته بارها تجمع اعتراضی برپا کردهاند.
کارگران در بهمن ۹۶ در ادامه اعتراضات خود به تهران رفتند و چند روز مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کرده و خواستار راهاندازی تولید و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند.
تبعات ورشکستگی کارخانه کیانتایر دامن بازنشستگان این کارخانه را نیز گرفت. حدود ۳۷۰ کارگر بازنشسته کارخانه کیانتایر که سنوات بازنشستگی آنها پرداخت نشده است بارها تجمع و اعتراض کردهاند.
این کارگران بازنشسته که در مجموع حدود ۲ میلیارد تومان از شرکت طلبکارند چهارشنبه ۶ تیر نیز مقابل کارخانه در جاده ساوه تجمع کردند.
خبرگزاری کار ایران(ایلنا) پنجشنبه ۷ تیر در ارتباط با آخرین تحولات کیانتایر به نقل از رضا قیاسی سرپرست فرمانداری ملایر نوشته است کارفرمای کیانتایر در جلسهای که برای بررسی وضعیت کارخانه و کارگران آن در فرمانداری برگزار شده گفته است توان پرداخت مطالبات معوقه کارگران را ندارد.
سرپرست فرمانداری ملایر به کارگران وعده داده است چنانچه کارخانه از لیست سیاه بانک مرکزی خارج شود و تسهیلات بانکی دریافت کند مطالبات معوقه کارگران پرداخت خواهد شد در غیر اینصورت کارگران میتوانند از کارفرما شکایت کنند و با رای دادگاه اموال کارخانه را در ازای مطالبات خود مصادره کنند.
سه کولبر در اثر تیراندازی مأموران مرزی کشته و زخمی شدند
در اثر تیراندازی ماموران در مرزی پیرانشهر ۳ کولبر در دو حادثه جداگانه کشته و زخمی شدند.
شامگاه سهشنبه ۵ تیرماه مأموران مرزی بر روی کولبرانی که در نزدیکی پاسگاه گلاله در مرز پیرانشهر در حال عبور بودند آتش گشودند. به گزارش مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان تیراندازی در مکانی به نام «آردی» صورت گرفته و در پی آن یک کولبر به نام شوانه محمودزاده فرزند صوفی عمر از اهالی روستای شینآباد جان باخته است و «ناصر عبدول» ٢٥ ساله از اهالی روستای کهنهلاجان به شدت مجروح شده و نیروهای مرزی نیز او را دستگیر کرده اند.
نیروهای این پاسگاه شامگاه ۳ تیر نیز به سوی جمعی از کولبران شلیک کردهاند که به زخمی شدن کولبری به نام عمر صبریپور انجامیده است.
شوانه محمودزاده کولبری که سهشنبه ۵ تیرماه جان خود را از دست داد ۲۵ ساله و دارای همسر و یک فرزند بود. ناصر عبدول که از ناحیه ران زخمی و دستگیر شده نیز متأهل و پدر یک فرزند است. به گفته شاهدان، این کولبر تنها چند قابلمه حمل میکرده است.
ادامه اعتراض به بیآبی در آبادان، تقابل معترضان با آخوندهای دولتی
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/06/7-تیر-ادامه-اعتراض-در-آبادان.mp4"][/video]
اعتراض به آلودگی آب و نبود آب آشامیدنی در آبادان ادامه دارد. در کلیپی که گفته می شود مربوط به پنجشنبه ۷ تیر است، دیده میشود معترضان باز مقابل اداره آب و فاضلاب آبادان تجمع کردهاند.
دو آخوند حکومتی هم در محل حاضرند و تلاش میکنند با این وعده که مشکل آب تا پانزدهم تیر حل میشود مردم را قانع کنند به تجمع پایان دهند.
واکنش مردم خشمگینانه است. یکی از معترضان میگوید: فکر کن من انسان نیستم، سگ هستم. ولی می خواهم آب بخورم. چطور تا پانزدهم صبر کنم؟
اعتراض کارگران پالایشگاه گاز ایلام(ارکان ثالث) به تبعیض و فقدان ایمنی محیط کار
کارگران بخش تعمیرات پالایشگاه گاز ایلام که به واسطه شرکت پیمانکاری ارکان ثالث در پالایشگاه کار میکنند به کمی دستمزد، فقدان ایمنی محیط کار و تبعیض میان کارکنان رسمی با پیمانی اعتراض دارند.
آنها در پیامی به کانال نیروهای پیمانکاری وزارت نفت در تلگرام نوشتهاند با آن که حین کار در معرض خطر مسمومیمت ناشی از نشت گاز ترش قرار دارند دستمزدشان بسیار پائین است و از هیچگونه تسهیلات و مزایایی برخوردار نیستند.
آنها پرسیدهاند چرا باید از طریق واسطه و پیمانکار در پالایشگاه کار کنند حال آن که او را تنها سالی یک بار به هنگام امضای قرارداد میبینند؟
اعتصاب بازاریان پنجشنبه ۷ تیر برای پنجمین روز متوالی در برخی بازارها ادامه یافت. تصاویری از مغازههای بسته در راسته طلافروشها، سبزهمیدان، بازار کفاشها، بازار آهن شادآباد، بازار پارچهفروشها، چهارراه سيروس و بازار سلطانی تهران منتشر شده است.
تصاویری نیز حاکی از ادامه اعتصاب در بازار ملت و بازار هنر طلافروشان اصفهان است.
کلیپی هم از مغازههای بسته در بازار قطعات یدکی اراک منتشر شده است.
اعتصاب بازاریان یکشنبه سوم تیر در اعتراض به افزایش نرخ ارز در تهران آغاز شد و به سرعت به اعتراض و تظاهرات وسیع علیه رکود و گرانی با شعارهایی علیه حکومت از جمله مرگ بر دیکتاتور، سوریه را رها کن فکری به حال ما کن تبدیل شد. اعتصاب بازار تهران در ادامه چند شهر دیگر را نیز فراگرفت.
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/06/7-تیر-باز-آهن-شادآباد.mp4"][/video]
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/06/7-تیر-بازار-طلافروشان-تهران.mp4"][/video]
روز چهارشنبه نیروهای گارد ویژه و نیروهای انتظامی با چراغ سبز خامنهای، روحانی و لاریجانی رئیس قوه قضائیه به مغازهداران حمله کردند.
تصاویری در در فضای مجازی پخش شده که نشان میدهد نیروهای گارد ویژه مغازهها و اتومبیلها را تخریب میکنند.
شمار دستگیرشدگان صدها تن برآورد می شود.
آیا بازاریان متحد مزدبگیران هستند؟
موضع کاسبان و بازاریان نسبت به مزدبگیران، و برای نمونه مطالبات معلمان چیست؟
یک معلم، در پی اعتصاب بازاریان با ذکر یک خاطره به این پرسش پاسخ داده است. متن پیام یک معلم به نقل از کانال تلگرامی معلمان:
«یادمه در زمان دولت خاتمی، با یک گروه فرهنگی همراه بودم. در خیابان جمهوری نزدیک چهار راهی نیروی ضدشورش به جمع ما حمله کرد و من مجبور شدم وارد یک آجیل فروشی بشوم. کمی این پا و اون پا میکردم که صاحب فروشگاه پرسید چی میخای؟ گفتم فرهنگیام و از دست مامورها در رفتم. عصبانی شد و گفت آشغال، گمشو بیرون و.... وقتی اومدم بیرون چند تا از فرهنگیها خونین و مالین و بیکفش و..... بودن، ولی فهمیدم بازاریها فعلا با ما همراه نیستند. اما به نظرم الان حرف ما را میفهمند!»
اعتراض به صدور احکام قضایی برای دانشجویان به دانشگاه نوشیروان بابل رسید
اعتراض به صدور احکام قضایی برای دانشجویان که هفته گذشته در دانشگاه تهران آغاز شده و به چند دانشگاه دیگر گسترش یافت، به دانشگاه نوشیروان بابل نیز رسید.
گروهی از دانشجویان این دانشگاه چهارشنبه ۶ تیر در اعتراض به صدور احکام سنگین قضایی برای دانشجویان و فعالان صنفی تجمع کردند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.