ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عربستان سعودی درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت را پذیرفت

با اعلام تحریم نفتی ایران از سوی آمریکا، عربستان سعودی رسماً اعلام کرد که ظرفیت تولید دو میلیون بشکه نفت در روز را در دستور کار خود قرار داده تا بتواند نوسانات عرضه و تقاضا در بازار نفت را توازن بخشد.

شورای وزیران عربستان سعودی در بیانیه‌ای به طور رسمی به درخواست دونالد ترامپ برای افزایش تولید نفت پاسخ داد و گفت آماده چنین اقدامی است. با تحریم نفتی ایران آمریکا و متحدانش قصد افزایش تولید نفت را دارند تا نبود نفت ایران در بازار جهانی جبران شود.

ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا

به‌گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (SPA)، کابینه این کشور سه‌شنبه ۳ ژوئیه / ۱۲ تیر قصد دولت سعودی برای افزایش تولید نفت به‌منظور ثبات بخشیدن به بازار نفت را تأیید کرد.

کابینه دولت سعودی در پی برگزاری نشستی با ملک سلمان بیانیه‌ای صادر کرد و در آن نوشت: «پادشاهی سعودی آماده است تا در صورت لزوم از ظرفیت تولید نفت خود برای مهار نوسانات آینده در عرضه و تقاضای بازار استفاده کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ۳۰ ژوئن / ۹ تیر در توئیتی از تماس تلفنی با ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی خبر داد و گفت او با افزایش تولید نفت «شاید تا دو میلیون بشکه» موافقت کرده‌ است.

به‌گفته خبرگزاری رسمی عربستان سعودی ترامپ و ملک سلمان در مورد «تلاش‌های کشورهای تولیدکننده نفت برای مقابله با هرگونه کمبود احتمالی در عرضه» بحث کردند.

این در حالی است که اعضای اوپک در کنفرانس ۱۷۴ خود به تاریخ ۲۲ ژوئن/ ۱ تیر توافق کردند که تولید روزانه نفت خام را از ابتدای ژوئیه ۲۰۱۸ تا ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند. کشورهای همراه با پیمان کاهش تولید که از ابتدای سال ۲۰۱۷ آغاز شد نیز ۴۰۰ هزار بشکه نفت بیشتر از قبل تولید خواهند کرد.

کابینه عربستان سعودی در بیانیه‌ خود گفته است که ملک سلمان در پاسخ به ارزیابی ترامپ، «ظرفیت تولید دو میلیون بشکه نفت در روز را در دستور کار دولت قرار داده تا در صورت ضرور در واکنش به هر احتمالی با هماهنگی با شرکای تولیدکننده دیگر و به‌منظور تضمین ثبات و توازن بازار آن را به‌اجرا گذارد.»

بر اساس آمار سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت است و روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند. به گفته اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده آمریکا این کشور روزانه ظرفیت تولید اضافی ۱,۵ تا ۲ میلیون بشکه را دارد.

روسیه که عضو اوپک نیست نیز ۲۳ ژوئن / ۲ تیر از افزایش تولید نفت پشتیبانی کرد.

امارات متحده عربی هم روز گذشته، سه‌شنبه ۳ ژوئیه / ۱۲ تیر اعلام کرد که در راستای درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت، این کشور نیز می‌تواند همچون عربستان سعودی به تولید نفت خود بیفزاید.

شرکت ملی نفتی ابوظبی، متعلق به دولت امارات متحده عربی، در بیانیه‌ای اعلام کرد که ظرفیت تولید نفت این کشور ۳,۳ میلیون بشکه در روز است که «تا پایان سال ۲۰۱۸ ظرفیت تولید خود را تا ۳,۵ میلیون بشکه در روز می‌تواند افزایش دهد».

دولت ترامپ کشورها را تحت فشار قرار می‌دهد تا از ماه نوامبر واردات نفت از ایران را قطع کنند. ترامپ، ۸ مه / ۱۸ اردیبهشت‌ اعلام کرد که ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران خارج می‌شود. این کشور اعلام کرده که برای تحدید نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی و نظارت بر برنامه موشکی سپاه پاسداران سخت‌ترین تحریم‌های اقتصادی را علیه ایران اعمال خواهد کرد و تاکنون نیز چندین مورد تحریم علیه ایران را به اجرا گذاشته است.

دونالد ترامپ فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرده که از ۴ اوت / ۱۳ مرداد، از جمله بخش‌های خودروسازی و تجارت طلای ایران تحریم می‌شوند و سپس از ۶ نوامبر / ۱۵ آبان، بخش انرژی و تراکنش‌های بانکی ایران.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران که از دوشنبه ۲ ژوئیه / ۱۱ تیر به سوئیس رفته تا درباره حفظ توافق هسته‌ای با مقام‌های اروپایی گفت‌وگو کند، شامگاه این روز در سوئیس گفت: «آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که می‌خواهند به‌طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آن‌ها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که این اصلاً معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید این کار را بکنید تا نتیجه‌اش را ببینید.»

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران نیز در نامه‌ای که یکشنبه یکم ژوئیه / ۱۰ تیر به سهیل محمد المزروعی نوشت گفت که هرگونه افزایش در تولید توسط هر عضوی از اوپک فراتر از تعهدات مندرج در بیانیه کنفرانس‌های اوپک ناقض توافق مورد بحث است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.