اجلاس سازمان همکاری اسلامی برای کمک به صلح در افغانستان در جده آغاز شد
علمای مسلمان از ۵۷ کشور جهان در جده گرد آمدهاند که راهی برای صلح و ثبات در افغانستان بیابند. ایران به جده دعوت نشده. طالبان اجلاس دو روزه سازمان همکاری اسلامی را تحریم کرده است.
سازمان همکاری اسلامی به ابتکار عربستان سعودی برای پایان دادن به جنگ داخلی در افغانستان که از ۱۷ سال پیش تاکنون ادامه دارد در جده آغاز به کار کرد. در این اجلاس ۵۷ کشور شرکت دارند. ایران در این اجلاس حضور ندارد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس اجلاس دو روزه سازمان همکاری اسلامی بدون ایران و با شرکت ۵۷ کشور اسلامی سهشنبه ۱۰ ژوئیه/ ۱۹ تیر در جده آغاز به کار کرد.
سازمان همکاری اسلامی با انتشار بیانیهای اعلام کرده که علمای مسلمان از کشورهای اسلامی در اجلاس دو روزه جده «راههایی برای دستیابی به صلح و ثبات و امنیت در افغانستان» را به بحث میگذارند.
شاه حسین مرتضوی به نمایندگی از محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان در اجلاس جده شرکت دارد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا دوشنبه ۹ ژوئیه/ ۱۸ تیر به طور غیرمنتظره وارد افغانستان شد. پمپئو اعلام کرده بود که در این سفر در گفتوگو با محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان بر حمایت ایالات متحده آمریکا از مذاکرات صلح با طالبان تأکید خواهد کرد. پمپئو گفته بود یک بار دیگر به رئیس جمهور افغانستان یادآوری میکند که آمریکا حاضر است در مذاکرات با طالبان نیز شرکت داشته باشد.
پیش از این وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده بود که ایالات متحده آماده «حمایت، تسهیل و مشارکت» در مذاکرات صلح دولت افغانستان با طالبان است.
حدود سه هفته قبل پادشاهی عربستان سعودی با انتشار بیانیهای به امضای ملک سلمان، پادشاه عربستان از آتشبس دولت افغانستان با طالبان حمایت کرد. رقابت با قطر و روابط دوستانه با پاکستان فرصت مناسبی برای عربستان سعودی و امارات در نقشآفرینی در افغانستان فراهم آورده است. فرماندهان نظامی آمریکا هم خواهان آغاز مذاکرات صلح در افغانستاناند. محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان هم در صدد است که با کمک عربستان سعودی، طالبان را بر سر میز مذاکره بیاورد. طالبان دولت افغانستان را به رسمیت نمیشناسد و ترجیح میدهد مستقیماً با دولت آمریکا وارد مذاکره شود. یکی از خواستههای طالبان خروج نیروهای خارجی از افغانستان است.
طالبان با انتشار بیانیهای اجلاس سازمان همکاری اسلامی در جده را به عنوان کنفرانسی که «متجاوزان خارجی» برگزار میکنند محکوم کرده است. در این بیانیه طالبان تأکید کرده که به «جهاد» بر ضد نیروهای آمریکایی در افغانستان ادامه میدهد.
پیش از این طالبان افغانستان، کنفرانس مذهبی علما در اندونزی و عربستان سعودی را به عنوان یک اجلاس آمریکایی تحریم کرده بود. یک ماه قبل بیش از ۳۰۰۰ نفر از علمای افغانستان در خیمهای در حوالی کابل گرد آمده بودند. آنها با صدور فتوایی حملات انتحاری را حرام اعلام کرده بودند که خود هدف یک حمله انتحاری قرار گرفتند. در حمله انتحاری به نشست علمای افغانستان در ماه گذشته در کابل بیش از ۸ نفر کشته شدند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.