خودکشی یک پناهجوی افغان وزیر کشور آلمان را زیر فشار استعفا قرار داد
آلمان ۶۹ پناهجوی افغان را در یک پرواز به کابل بازگردانده بود. یکی از آنها که هشت سال در آلمان اقامت داشت در هتلی خود را حلقآویز کرد. احزاب اپوزیسیون خواهان استعفای وزیر کشور شدهاند.
در پی خودکشی یک جوان افغان که همراه با ۶۸ پناهجوی دیگر از آلمان به افغانستان بازگردانده شده بود، احزاب سیاسی آلمان خواستار استعفای هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان شدند. وزیر کشور آلمان به مناسبت تولد ۶۹ سالگیاش این ۶۹ پناهجوی افغانستانی را اخراج کرده بود. پناهجویی که خودکشی کرد، در نوجوانی به آلمان پناه آورده بود.
در حالیکه آلمان و افغانستان توافق کردهاند که در بازگرداندن پناهجویان افغان به کشورشان حداکثر ۵۰ پناهجو در هر پرواز اعزام شوند، هورست زهوفر روز گذشته، سهشنبه ۱۰ ژوئیه / ۱۹ تیر، هنگام معرفی طرح جدید مهاجرت وزارت کشور آلمان به شوخی اعلام کرد که بهمناسبت تولد ۶۹ سالگیاش، ۶۹ پناهجوی افغان در یک پرواز به کابل بازگردانده شدند. زهوفر اما افزود که این اقدام به دستور او نبوده است.
صبح روز چهارشنبه ۱۱ ژوئیه / ۲۰ تیر مقامات افغانستان به وزارت کشور آلمان اعلام کردند که یکی از پناهجویان بازگرداندهشده در کابل خودکشی کرده است.
این جوان افغان که پس از هشت سال اقامت در آلمان مجبور به بازگشت به کشورش شده بود در هتلی که از سوی سازمان بینالمللی مهاجرت در اختیار پناهجویان قرار داده شده بود خود را حلقآویز کرد. سازمان بینالمللی مهاجرت هم خودکشی او را تأیید کرده است.
مقامات افغانستان گفتهاند که این جوان ۲۳ ساله زمانی که به آلمان رفته بود زیر سن قانونی قرار داشت.
هورست زِهوفر از حزب «سوسیال مسیحی» (CSU) است که همواره متحد حزب دموکرات مسیحی (CDU)، متعلق به آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان بوده است. این دو حزب و حزب سوسیال دموکرات دولت ائتلافی را در آلمان تشکیل دادهاند.
در روزهای اخیر اختلاف بین زهوفر و مرکل بر سر قوانین پذیرش پناهجویان چنان افزایش یافت که دولت ائتلافی در خطر فروپاشی قرار گرفت، اما سرانجام این دو به توافق رسیدند. بازگرداندن پناهجویانی که پیشتر به عنوان پناهجو در یک کشور دیگر اروپایی ثبتنام کردهاند از طریق مرز اتریش به آلمان؛ تسریع روند رسیدگی به پرونده پناهجویان؛ بستن پیمانهای جدید با کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای پذیرفتن پناهجویانی که از آلمان اخراج میشوند؛ پشتیبانی از کشورهایی که به عنوان «دروازه اروپا» پذیرای پناهجویان هستند؛ و تهیه پیشنویس قانون مهاجرت در سال جاری میلادی؛ از جمله توافقهای صورت گرفته است.
در پی سخنان روز گذشته هورست زهوفر درباره اخراج ۶۹ پناهجوی افغان و خودکشی یکی از آنها فشار احزاب سیاسی آلمان بر او شدت گرفته است.
بهجز دو حزب «سوسیال مسیحی» و دموکرات مسیحی که متحد هم هستند، حزب دست راستی و ضدخارجی «آلترناتیو برای آلمان» (AFD) نیز واکنشی نشان ندادهاند، اما بقیه احزاب اپوزیسیون و همچنین حزب سوسیال دموکرات که در ائتلاف دولت شرکت دارد از زهوفر انتقاد کرده و خواهان استعفای او شدهاند.
آلمان در حالی پناهجویان افغان را در توافق با دولت افغانستان به کشورشان بازمیگرداند که شرایطی امنیتی این کشور در سالهای اخیر بدتر شده است. سال گذشته زمانی که در یک عملیات انتحاری در کابل دستکم ۸۰ نفر کشته شدند آنگلا مرکل اعلام کرد که آلمان تنها کسانی را که پیشینه جنایی و بزهکاری دارند به افغانستان بازمیگرداند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.