ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیدار پوتین و ترامپ در هلسینکی

این نخستین بار است که رؤسای جمهور روسیه و آمریکا به طور رسمی با هم دیدار و گفت‌وگو می‌کنند. خروج ایران از سوریه از اندک مواردی‌ست که ممکن است به حصول توافق بینجامد.

ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ، رؤسای جمهور روسیه و آمریکا برای نخستین بار به طور رسمی با یکدیگر در هلسینکی پایتخت فنلاند دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.

یکشنبه ۱۵ ژوئیه: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا یک روز قبل از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه وارد هلسینکی پایتخت فنلاند شد

سرگئی لاوروف و مایک پمپئو وزیران خارجه دو کشور نیز در این اجلاس حضور دارند. ترامپ شامگاه یکشنبه وارد هلسینکی شده است.

الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه، سوءقصد به جان سرگئی اسکریپال در خاک بریتانیا، اتهام حملات سایبری ۱۲ افسر اطلاعاتی روسیه در آمریکا و سرانجام نفوذ ایران در خاورمیانه به ویژه در سوریه از موضوعاتی‌ست که ترامپ و پوتین درباره آن‌ها بحث و گفت‌و گو می‌کنند. ترامپ روز گذشته پیش از عزیمت به هلسینکی در گفت‌وگو با شبکه سی بی اس هشدار داده بود که نباید توقع زیادی از حصول توافق در این دیدار داشت:

«ما بدون آن‌که دنبال نتایج زیادی باشیم، در این مذاکرات شرکت می‌کنیم. اما این احتمال هم وجود دارد که این دیدار نتایج خوبی داشته باشد.»

 دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین اعلام کرده که ترامپ و پوتین بعد از این دیدار در یک کنفرانس خبری مشترک شرکت می‌کنند. هنوز معلوم نیست که آیا رئیسان جمهور آمریکا و روسیه بیانیه مشترکی صادر کنند. خروج ایران از سوریه از اندک مواردی‌ست که ممکن است آن‌ها بر سر آن با یکدیگر به توافق برسند.

روز گذشته (یکشنبه ۱۵ ژوئیه) خبرگزاری رویترز گزارش داد که بیش از ۲۵۰۰ نفر در تظاهراتی در هلسینکی در حمایت از حقوق پناهجویان، محیط زیست و سیادت از حقوق بشر شرکت کرده بودند. همزمان عده‌ای از طرفداران ترامپ هم در یکی از میدان‌های پایتخت فنلاند گرد آمده بودند. قرار است در روز برگزاری اجلاس دست‌کم ۱۶ تجمع مختلف در نقاط گوناگون شهر برگزار شود. شهردار هلسینکی به خبرگزاری رویترز گفته است جای نگرانی نیست. اگر جز این بود نگران‌کننده بود.

فنلاند بعد از ایسلند بالاترین سرانه مطالعه در جهان را دارد. در این کشور به طور میانگین هر شهروند ۱۵ عنوان کتاب در سال می‌خواند.

پیش از این در سال ۱۹۹۷ بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت آمریکا و بوریس یلتسین، رئیس جمهور وقت روسیه در هلسینکی با هم ملاقات و درباره خلع سلاح اتمی گفت‌وگو کردند. در دیدار تاریخی جرالد فورد با لئونید برژنف در سال ۱۹۷۵ در هلسینکی، توافق‌نامه‌ای به امضاء رسید که بعدها مبنای صلح جهانی و حقوق بشر در جهان شد.

برخلاف دوران جنگ سرد، فنلاند دیگر یک کشور کاملاً بی‌طرف نیست: از سال ۱۹۹۵ عضو اتحادیه اروپاست اما به عضویت ناتو در نیامده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.