ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شکایت اولیای دم کاووس سید امامی از صدا و سیما

وکیل مدافع اولیای دم کاووس سید امامی از شکایت موکلانش علیه رئیس، معاون سیاسی و مدیر شبکه دو و همچنین تهیه‌کننده خبر ۲۰:۳۰ و عوامل تولید برنامه «منطقه ممنوعه» خبر داده است.

وکیل مدافع اولیای دم کاووس سید امامی از شکایت موکلانش علیه رئیس، معاون سیاسی و مدیر شبکه دوم صدا و سیما و همچنین تهیه کننده برنامه خبری ۲۰:۳۰ و عوامل تولید برنامه «منطقه ممنوعه» خبر داده است.

کاووس سید امامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست جان‌باخته در زندان اوین

پیام درفشان گفته است: «مهران و رامین سید امامی به عنوان اولیای دم کاووس سید امامی علیه این افراد و تهیه کننده، عوامل تولید و آمر تهیه برنامه‌ای تحت عنوان منطقه ممنوعه، شکایتی را در دادسرای فرهنگ و رسانه مطرح کردند.»

به گفته این وکیل دادگستری موکلانش تحت عناوین اتهامی نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، افترا، توهین و اقدام علیه امنیت ملی، شکایت خود را علیه افراد مزبور مطرح کردند که این شکایت برای رسیدگی به شعبه نهم دادسرای فرهنگ و رسانه ارجاع شده است.

درفشان گفته است برنامه «منطقه ممنوعه» خلاف قانون اساسی، فرمان هشت ماده‌ای بنیانگذار جمهوری اسلامی برای حفظ حریم خصوصی شهروندان، قانون حقوق شهروندی و همچنین قانون آیین دادرسی کیفری مبادرت به انتشار عکس‌های خصوصی مورث موکلان کرده و این در حالی است که برابر اصل ۲۲ قانون اساسی، حیثیت مردم از تعرض مصون است و برابر اصل ۳۹ قانون اساسی، هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شده به هر صورت که باشد، ممنوع و موجب مجازات است.

همچنین برابر بند شش فرمان هشت ماده‌ای بنیانگذار جمهوری اسلامی «هیچ کس حق ندارد … تجسس از گناهان غیر نماید یا اسراری که از غیر به او رسیده ولو برای یک نفر فاش کند و تمام اینها جرم و گناه است.»

در بند هفت همین فرمان حتی تعرض به آبروی ضد انقلاب ممنوع شده است.

بند هشت قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی مصوب ۱۵ اردیبهشت سال ۸۳ نیز مقرر داشته از افشای مضمون نامه‌ها و نوشته‌ها و عکس‌های فامیلی و فیلم‌های خانوادگی و ضبط بی‌مورد آنها خودداری شود.

صدر ماده واحده آن هم مقرر داشته متخلفان از این قانون برابر قوانین موضوعه مجازات می‌شوند.

به گفته درفشان، با اینکه کاووس سید امامی به اتهام جاسوسی دستگیر شده اما قبل از اثبات اتهام و حتی صدور کیفرخواست در زندان جان باخته است و برابر گزارش وزارت اطلاعات و سخنان وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی که به عنوان تنها نهاد قانونی مبارزه با جاسوسی اعلام شده است، هیچ دلیلی مبنی بر وجود اتهام جاسوسی برای فعالان محیط زیستی وجود ندارد.

در برنامه منطقه ممنوعه اما گفته شده سید امامی با تشکیل موسسه میراث پارسیان با تیم سفارش شده از طرف سرویس‌های جاسوسی غرب بر روی بحران‌های محیط زیستی ایران به ویژه مسأله آب و چگونگی قحطی و خشکسالی تحقیقات گسترده‌ای انجام می‌داد و با پوشش این فعالیت‌ها اقدام به شبکه‌سازی و جذب نیرو می‌کرد.

تحقیقات زیست محیطی از مراکز نظامی و امنیتی و تصویربرداری از سایت‌های موشکی نظامی و امنیتی از دیگر اتهاماتی است که در این برنامه علیه سید امامی مطرح شده است.

همچنین در دقیقه ۵:۵۴ این فیلم ادعا شده که «این خودکشی (علت مرگ کاووس سید امامی در بازداشتگاه اوین خودکشی اعلام شده است)، پالس و پیام امنیتی برای مخاطب مورد نظر سید امامی مخابره کرد» و در دقیقه ۶:۴۵ این برنامه آمده است: «سید امامی مهمترین اطلاعات امنیتی و نظامی این کشور را به دشمنان می‌فروخت.»

وکیل مدافع اولیای دم کاووس سید امامی گفته است اساسا امکان پخش چنین برنامه‌ای خلاف ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی کیفری است.

کاووس سید امامی استاد دانشگاه و از فعالان محیط زیستی است که اوایل بهمن ۹۶ به همراه چند نفر دیگر بازداشت و ۱۹ بهمن در زندان اوین درگذشت.

دادستان تهران اتهام این فعالان محیط زیستی را جاسوسی در حوزه محیط‌‌ زیست اعلام کرده و گفته بود این افراد در قالب اجرای پروژه‌های علمی و محیط ‌زیستی نسبت به جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی کشور در حوزه‌های استراتژیک اقدام می‌کردند.

پخش اعترافات افراد از صداوسیمای جمهوری اسلامی در روز‌های گذشته و با پخش تصویر و صدای مائده هژبری، ایستاگرامری که ویدئوهای رقص خود را منتشر می‌کرد در میان افکار عمومی به موضوعی داغ تبدیل شده و موجی از انتقادهای گسترده‌ از صداوسیما را به راه انداخته است. این در حالی است که مسئول روابط عمومی صداوسیما مسئولیت این ماجرا را به گردن قوه قضاییه و «خواست مردم» انداخت اما قوه قضاییه صدور دستور قضایی برای پخش این اعترافات را تکذیب کرد و خبرهایی از احضار محمدحسین رنجبران، مسئول روابط عمومی صداوسیما منتشر شد. در ادامه این ماجرا غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه ضمن دفاع از این برنامه گفت که آن را نیروی انتظامی و بدون اطلاع قاضی پرونده تهیه کرده و مائده هژبری حتی یک شب هم بازداشت نبوده است.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.