محسن هاشمی: وضع حتی بدتر است از زمان پذیرش قطعنامه ۵۹۸
رئیس شورای شهر تهران میگوید در پایان جنگ برخلاف امروز اعتماد عمومی وجود داشت. او هشدار داده که ممکن است اعتراضاتی بزرگتر از دی ۹۶ در راه باشد.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران گفته جمهوری اسلامی تاکنون در چهار دهه گذشته، هیچگاه با چنین بحرانهای حادی مواجه نبوده است. او در سالگرد پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی آیتالله خمینی، شرایط را از زمان نوشیدن «جام زهر» هم بدتر توصیف کرده و احتمال داده ناآرامیهایی شدیدتر از اعتراضات سراسری دی ماه در راه باشد.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در سخنانی در اجلاس مشورتی که با حضور رؤسای شورای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان برگزار شده بود، گفت:
«موضوعی که در این جلسه بنده می خواستم به آن اشاره کنم وضعیت خاص کشور در این شرایط بهخصوص شش ماهه دوم سال جاری و لزوم آمادگی مدیریت شهری برای مواجه با آن است».
فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی هشدار داد که ممکن است در نیمه دوم سال جمهوری اسلامی با بحرانهایی اجتماعی مواجه شود که از اعتراضات سراسری دی ۹۶ هم نیز بزرگتر باشد.
او گفته علاوه بر بحرانهای سیاسی و اجتماعی، در پاییز و زمستان ۹۷ بحرانهای زیست محیطی هم، بهویژه هجوم ریزگردها و کمبود آب، به اوج خود خواهد رسید.
محسن هاشمی گفت شرایط ایران حتی از زمانی که ایران قطعنامه را پذیرفت نیز بدتر است. به گفته او، دستکم در آن دوران با وجود شرایط نامناسب اقتصادی و کاهش شدید درآمد نفتی، ایران به لحاظ سیاست داخلی و اعتماد عمومی در وضعیت مناسبتری قرار داشت، بر عکس وضعیت فعلی.
به باور فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، بر مبنای همین «اعتماد عمومی و وضعیت خوب سیاست داخلی» بود که مسئولان وقت با محوریت هاشمی رفسنجانی توانستند آیتالله خمینی را قانع کنند که قطعنامه ۵۹۸ را بپذیرد و «صلحی پایدار و پیروزی مسالمت آمیز» برقرار شود و «جام زهر» به «شهد شیرین» بدل گردد.
اما رئیس شورای شهر تهران بحرانهای فعلی را «حادترین و عمیقترین» جمهوری اسلامی در ۴۰ سال گذشته خواند. او در سخنرانی اخیرش فهرستی از این بحرانها را برشمارد:
♦ تداوم رکود چندین ساله که موجب بروز بحران اشتغال و کاهش سطح رفاه عمومی گردیده، موجب نارضایتی مردم بخصوص دهکهای پایین جامعه شده است.
♦ کشور با تهدیدات و تحریمهای جدی توسط مثلث ایالات متحده امریکا، رژیم صهیونیستی و برخی دولتهای عربی مواجه است که احتمالا در نیمه دوم سال موجب کاهش درآمد ارزی کشور خواهد شد.
♦ مسایل مطرح شده در افکار عمومی طی دهه اخیر در مورد مفاسد اقتصادی و رانت و سواستفاده از قدرت توسط برخی مسئولان موجب آسیب دیدن سرمایه اجتماعی و کاهش اعتماد عمومی گردیده که مهمترین نقطه ضعف ما در مقایسه با دهه شصت است.
♦ چالش سیاسی که از حوادث سال ۱۳۸۸ در میان نخبگان به وجود آمده نیز هنوز ترمیم مناسبی نگردیده و شکاف میان حاکمیت ونخبگان که قبلا بین اصلاح طلبان وتکنوکرات ها با حاکمیت به وجود آمده بود، با مسایل حاشیهای رییس جمهور سابق، بخشی از جریان دلواپس را نیز دچار چالش با حاکمیت کرده است.
♦ بحرانهای عمومی جامعه، بحران کمبود نقدینگی در شهرداری که ناشی از رکود در بخش ساخت و فقدان درآمدهای پایدار میباشد احتمالاً به ایجاد چالشهای داخلی در مدیریت شهری در تأمین هزینهها، تعدیل نیرو و اختلال در ارائه خدمات منجر خواهد گردید.
محسن هاشمی که پس از برکناری محمدعلی نجفی، تلاشهایش برای تکیه زدن بر صندلی شهرداری تهران با استقبال اعضای شورای شهر مواجه نشد، اکنون به رؤسای شوراهای اسلامی دیگر کلانشهرها پیشنهاد داده تا با هماهنگی نهادهای مسئول نظیر وزارت کشور، یک «مجمع مشورتی» تشکیل دهند.
او هدف این مجمع را آمادگی مدیریت شهری برای رویارویی با بحرانهای اجتماعی و نارضایتیهای مدنی دانست.
پیش از این سخنان رئیس شورای شهر تهران، حسن هاشمی وزیر بهداشت نیز هشدار داده بود که از آبان امسال، ایران با «طوفان تحریمها» مواجه میشود. نخستین بسته تحریمی واشنگتن علیه ایران از چهارم اوت (۱۳ مرداد) به اجرا در میآید. اما دومین دور و جدیترین دور تحریمها که فروش نفت را هدف قرار خواهد داد از ماه نوامبر یعنی آبان امسال آغاز خواهد شد.
روز گذشته، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری اسلامی از تغییر کابینه خبر داد. واعظی گفت بعد از دیدار علی خامنهای با اعضای هیأت دولت، روحانی در حال بررسی گزینههایی برای چند وزارتخانه است. رئیس دفتر روحانی درباره وزیرانی که تغییر میکنند سکوت کرد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
کریم
رفسنجانی پدر سالها یکی از بانیان ترور خاموش در داخل و خارج از کشور بود، اما چون منافع کشورهای قدرتمند عمدتاً غربی را تأمین میکرد توانسته بود نظام اهریمنی را تا حدودی از بحرانها به سلامت عبور دهد. این کوتوله سیاسی اما آنقدر باهوش نبود که بفهمد ترفندهایش برای همیشه قادر نیست تا او و نظامشان را از خطرات و بحرانهایی که خودشان برای دوام و بقاء بوجود میورند راهگشا باشد و نهایتاً در یکی از تلههای مرگی افتاد که خود و دارو دسته جنایتکارش سالها برای فعالین مدنی و سیاسی ایرانی کار میگذاردند! رفسنجانی پسر نشان داده که از هوش پدر برخوردار نیست، حتی توان افشاء قاتلان پدر را ندارد. قاتلان پدرش بخوبی میدانند که اگر محسن قدرت بگیرد انتقام سختی از آنان خواهد گرفت. پس هرگز چنین امکانی را برایش مهیا نخواهند کرد. بهتر است خودش را زیاد خسته نکند و در فکر گوشه دنجی برای بعد از جمهوری اسلامی باشد. این مسئله در خصوص خاتمی و موسوی هم صدق خواهد کرد با درجات مختلف.
آزادی
انقلاب کردیم که حکومت فردی و تمام عمر به حکومت دوره ای نمایندگان مردم تبدیل شود، بدتر شد ! یک روضه خوان حاکم مطلق شد و کشور را دچار این وضع مصیبت بار کرد ول کن هم نیست تازه باید شکرگزار هم باشیم !
سامان
قاتل رفسنجانی خود خامنه ای است، محسن هاشمی کیست که او انتقام بگیرد ؟ (بقیه پیام درست است)
بابکان
درباره ادعاهای محسن هاشمی: 1 ـ پس از انقلاب آگاهان و دلسوزان بر بازسازی ساختار اقتصادی و پیشرفت در این زمینه توصیه داشتند. ولی خمینی سران حزب جمهوری اسلامی ، موتلفه و مجاهدین انقلاب اسلامی و دیگر همدستانشان ، با توهین به این گونه دلسوزان و آگاهان می گفتند، ما برای مکتبمان انقلاب کردیم نه برای اقتصاد. درهمان حال با نهادسازی بخش بزرگی از سرمایه های کشور از بخش خصوصی و عمومی و دولتی را در دست گرفتند و زمینه این فساد گسترده را فراهم کردند. این وضع وخیم کشور از همان زمان و با آن گونه رفتارها پدید آمده. 2ـ تهدیدهای خارجی از وجود همین حکومت و حاکمان است. نیاز به دشمن دارند تا ملت ایران را در حالت تهدید و جنگ نگه دارند و خود مشغول سؤاستفاده باشند. 3 ـ سؤاستفاده از قدرت و ثروت ملی کارِ همه مقامها، از بالاترین تا پایین است (منهای استثناها) . مسائل مطرح شده در افکار عمومی درباره فسادهای اقتصادی مانند دیگر فسادها، کمی از بسیار است که با دستورهای خامنه ای و تهدیدهای رییس قوه قضائی و دیگرنهادهای سرکوبگر، کوشش میشود تا ازنظر مردم پنهان بماند، مصلحت نظام اینگونه است! نبود آزادی بیان، سرکوب روزنامه نگاران و دست اندرکاران رسانه ها، سانسور و فیلترینگ و پارازیت های ماهواره ای با همه زیانها و هزینه هایش برای همین است. 4 ـ بجای دیدن شکاف میان ملت و حاکمان فاسد (که طبیعی و منطقی است)، نظر وابستگان حکومت ، به شکاف میان خودیها است. خواهان همبستگی خودیها برای حفظ حکومت (اوجب واجبات) و ادامه چپاول هستند. 5 ـ « بحران کمبود نقدینگی در شهرداری» تهران «ناشی از رکود در بخش ساخت و فقدان درآمدهای پایدار» نیست، از فساد و خیانت برخی اعضای شورای شهر و شهرداران وابسته به راس هرم قدرت است. نمونه ی روشن قالیباف است که با تهدید دادستان کل (با دستور خامنه ای) پرونده فساد نجومیش نگشوده بسته ماند.