#اعتراضات – از میان آنها: شکایت شورای صنفی دانشگاه علم و صنعت از سرپرست خوابگاه حکیمیه
ادامه اعتصاب کارگران راهآهن تبریز، تجمع جوانان بیکار مقابل فرمانداری هویزه، و درخواست کارکنان راهآهن اراک برای برکناری مدیرکل خبرساز بود.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که پنجشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۷ صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
تجمع اهالی هویزه مقابل فرمانداری در اعتراض به بیکاری
چهارشنبه ۲۶ تیر گروهی از مردم و جوانان بیکار هویزه مقابل فرمانداری تجمع کردند. تجمعکنندگان که نسبت به عملکرد ساعدی نماینده هویزه در مجلس معترض بودند مانع خروج او از جلسه شدند.
به نوشته سازمان حقوق بشر اهواز، این تجمع در اعتراض به بیکاری جوانان عرب و دادن فرصتهای شغلی به غیرعربها برگزار شده است.
هویزه علاوه بر معضل بیکاری و فقر مانند سایر شهرهای خوزستان با مشکل کمآبی و نبود آب آشامیدنی سالم روبروست.
تجمع شامگاه چهارشنبه ۲۶ تیر مقابل فرمانداری چند ساعت پس از آن برگزار شد که دهها تن از اهالی این شهر از جمله کودکان در اثر آلودگی میکروبی شبکه آب هویزه به اسهال مبتلا و روانه بیمارستان شدند. به گفته رئیس مرکز بهداشت اهواز، بیش از ۲۵ نفر ازاین افراد به "اسهال خونی مبتلا بودهاند.
شورای صنفی دانشجویان علم و صنعت از سرپرست خوابگاه دانشجویی شکایت کرد
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به دلیل نقض حریم خصوصی دانشجویان، و اقدام به درگیری فیزیکی، از سرپرست خوابگاه دانشجویی حکیمیه شکایت کرد و خواستار برخورد قانونی با او شد.
در نامه شورای صنفی دانشجویان علم و صنعت به دکتر فیلی رئیس حراست دانشگاه آمده است نوری سرپرست خوابگاه حکیمیه بارها بدون اجازه وارد اتاق دانشجویان شده، از اتاق فیلم گرفته و با دانشجویان درگیری فیزیکی داشته است.
کارکنان راهآهن اراک خواستار برکناری مدیر کل و رئیس اداره حراست شدند
جلالالدین کوکنار مدیرکل راهآهن اراک و فراهانی رئیس حراست راهآهن اراک به سبب مشارکت در چند پرونده فساد مالی در دادگاه محکوم شدهاند اما همچنان بر سر کارند.
حدود ۳۰۰ تن از کارکنان راهآهن اراک در نامهای به دری نجففآبادی امام جمعه این شهر از مدیرکل و همدستان او برائت کرده و از امام جمعه خواستهاند پیش از آن که «دشمنان نظام و رسانههای معاند» بتوانند با علنی کردن این پرونده به «نظام مقدس» ضربه بزنند، آن را رسانهای کند.
تاریخ نامه منتسب به ۲۹۷ تن کارکنان راهآهن اراک خطاب به دری نجفآبادی امام جمعه این شهر ناروشن است اما چنانچه از متن آن پیداست، اسناد و مدارکی هم به آن منضم بوده است.
کارکنان راهآهن اراک نوشتهاند از دو سال پیش متوجه فساد مالی جلالالدین کوکنار مدیرکل، و در عین حال فرمانده بسیج، و همدستان او بودهاند اما جهت تکمیل مدارک و طی روال قانونی در این باره سکوت کردهاند.
به نوشته آنها، جلالالدین کوکنار مدیرکل ، و رئیس اداره حراست به دلیل دست داشتن در چندین پرونده فساد در دادگاه محکوم شدهاند و حکم اخراج رئیس حراست نیز صادر و به کارگزینی ابلاغ شده اما اجرا نمیشود.
امضاکنندگان نامه خواستار برکناری جلالالدین کوکنار مدیرکل و فراهانی رئیس سابق حراست راهآهن اراک شدهاند.
دختران شینآبادی چه میخواهند؟
تحصن روز چهارشنبه ۲۷ تیر دختران شینآبادی در خیابان پاستور در رسانههای داخلی انعکاس یافت و وزیر بهداشت نیز به آن واکنش نشان داد.
دختران شینآبادی روز چهارشنبه به همراه تنی چند از اعضای خانواده و وکیل خود مقابل دفتر حسن روحانی رئیسجمهور در خیابان پاستور تحصن کردند. آنها بنرهایی در دست داشتند که بر آنها نوشته شده بود:
حسین احمدی نیاز، وکیل دختران گفته است یک هفته برای دیدار با وزیران آموزش و پرورش و بهداشت تلاش کرده اما موفق به دیدار نشده است.
حسن قاضى زاده هاشمى وزیربهداشت پنجشنبه ۲۸ تیر در واکنش به اعتراض دختران شینآبادی گفت امکانات زیادی صرف مداوای این دختران شده و «پزشکان صلاح نمیدانند آنها به خارج اعزام شوند.»
اما روزنامه قانون از دختران پرسیده است: خواست شما چیست؟
پاسخها دختران شینآبادی و حسين احمدي نياز وکیل دختران را در این کلیپ ویدیویی ببینید:
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/07/دختران-شین-آباد-چه-می-خواهند.mp4"][/video]
«دختران شینآبادی» از جمله ۳۷ تن دانشآموزان پیشین مدرسه ابتدایی روستای شینآباد از توابع شهرستان مرزی پیرانشهر در سال ۱۳۹۱ هستند. کلاس درس این مدرسه ۱۵ آذر سال ۹۱ در اثر خرابی بخاری نفتسوز کلاس دچار آتشسوزی شد و ۲۹ تن از ۳۷ دانشآموز آن دچاز سوختگی شدند.
روند معالجه دختران موسوم به «دختران شینآبادی» که به سوختگی شدید دچار شده بودند هنوز در اثر بیتوجهی مسئولان به نتیجه نرسیده است.
ادامه اعتصاب کارگران راهاهن در تبریز؛ کارگران شب در محل اعتصاب ماندند
اعتصاب کارگران راهآهن در تبریز که از روز چهارشنبه آغاز شده، چهارشنبه شب ادامه یافت. اعتصابکنندگان(شامل کارگران راهآهن تبریز، سلماس، و صوفیان) پنجشنبه ۲۸ تیر نیز از رفتن به سر کار خودداری کردند. کارگران به سه ماه تعویق مزد، حق بیمه و سنوات ،عدم تسویه حساب مطالبات گذشته و نبود امنیت شغلی معترضند. شرکت پیمانکاری «گسترش راهآهن» مزد کارگران را نپرداخته و با تنزل ضریب سختی کار، مزایای شغلی کارگران را نیز کاهش داده است.
یکی از کارگرانی که برای شرکت در اعتصاب از سلماس به تبریز آمده بود، نوشتهای در دست داشت که در آن پرسیده شده بود: گرسنگی تا کی؟
در پی خصوصیسازی راهآهن سراسری(رجا)، کارگران به واسطه شرکتهای پیمانکاری با قراردادهای کوتاه مدت به کار گرفته میشوند. اخیرا شرکت تراورس که بخش وسیعی از کارگران راهآهن را بکار گمارده مدت قراردادهای کارگران را از ۶ ماه به ۳ ماه کاهش داده است. حدود سه هزار مهماندار و تعمیرکار قطار نیز در آستانه بیکاری قرار دارند.
مشکل تعویق چند ماه مزد و حق بیمه و عدم امنیت شغلی در راهآهن سراسری فراگیر استو از سال گذشته چند اعتصاب(سراسری) را در پی داشته است. مدیر شرکت حمل و نقل ریلی راهآهن (رجا) در تازهترین واکنش به اعتراضات کارگران، علت اصلی تعویق مطالبات کارگران را بدهی انباشتشده رجا و کمبود بودجه اعلام کرده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.