آغاز تخلیه شورشیان قنیطره به شمال سوریه
آژانس پناهندگان سازمان ملل خواستار ایجاد یک گذرگاه امن برای عبور ۱۴۰ هزار آواره جنگ در جنوب غرب سوریه شده است
بنا به گزارش خبرگزاری دولت سوریه “سانا”، تخلیه شورشیان قنیطره به مناطق شمالی تحت کنترل مخالفان، از امروز جمعه ۲۰ ژوئن/۲۹ تیر آغاز شده است. همزمان، آژانس پناهندگان سازمان ملل،خواستار ایجاد یک گذرگاه امن برای عبور ۱۴۰ هزار آواره جنگی در جنوب غربی سوریه شده است.
پس از توافق میان شورشیان و دولت سوریه، شامگاه پنجشنبه ۱۰ اتوبوس بیرون روستای ام باطنه در جنوب استان قنیطره مستقر شدهاند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه، که در لندن مستفر است، گفته که این اتوبوسها شورشیان را از چندین نقطقه در استان قنطره سوار خواهند کرد. قرار است اتوبوسها رهسپار ادلب شوند.
هنوز مشخص نیست چه تعداد شورشی مسلح و چه تعداد غیرنظامی از این منطقه تخلیه خواهند شد. به نقل از فرماندار قنیطره، تاکنون ۴۵ اتوبوس برای تخلیه شورشیان تدارک دیده شده است.
ارتش سوریه، در ماه ژوئن توانست بخش زیادی از استانهای درعا و قنیطره را در جنوب سوریه تصرف کند. قنیطره استانی استراتژیک در جنوب سوریه است که در امتداد بلندیهای جولان اشغالی قرار دارد.
پس از بمباران بیوقفه قلمروهای باقیمانده در کنترل شورشیان در جنوب سوریه، مخالفان مسلح اسد مجبور شدند به طرح تخلیه دولت سوریه تن دهند.
روز گذشته، بر اساس توافق بین سپاه قدس و گروه هیأت تحریرالشام، شیعیان ساکنان دو شهرک کفریا و الفوعه با بیش از ۱۰۰ اتوبوس از شمال غربی سوریه به استان حمص که تحت کنترل ارتش سوریه قرار دارد منتقل شدند.
همزمان با آغاز تخلیه شورشیان از قنیطره، سازمان ملل متحد از همه طرفهای جنگ داخلی سوریه خواسته امکان عبور ۱۴۰ هزار نفر در جنوب غربی این کشور را فراهم کنند. آژانس پناهندگان سازمان ملل همچنین اعلام آمادگی کرده تا با سوریه و روسیه مذاکره کند تا آنها مراکزی را برای تسهیل بازگشت پناهندگان سوری ایجاد کنند.
وزارت دفاع روسیه چهارشنبه ۱۸ ژوئیه/ ۲۷ تیر با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که از بازگشت پناهجویان و آوارگان سوری به کشورشان حمایت میکند.
به گفته آندری ماهچیچ، سخنگوی آژانس پناهندگان سازمان ملل، در نیمه نخست سال ۲۰۱۸، حدود ۱۳ هزار پناهجوی سوری از کشورهای همسایه به سوریه و حدود ۷۵۰ هزار نفر از آورگان داخلی به شهرهای خود بازگشتهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.