۱۹ عضو سپاه پاسداران در درگیری مریوان کشته و زخمی شدند
معاون امنیتی استاندار کردستان «پژاک» را مسئول حمله در منطقه مرزی مریوان خواند. یک وبسایت نزدیک به پکک نیز احتمال حمله تلافیجویانه پس از قتل اقبال مرادی را مطرح کرده.
قرارگاه حمزه سیدالشهدا نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران در اطلاعیهای اعلام کرد که ۱۱ تن از اعضایش در درگیری با یک گروه مسلح کشته شدند.
رضا میرزایی، معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان نیز گفته است که درگیری بین نیروهای سپاه و گروه مسلح ۲:۳۰ بامداد شنبه، ۳۰ تیر در روستای دری در منطقه مرزی مریوان رخ داده. او این گروه مسلح را حزب «حیات آزاد کردستان» (پژاک) معرفی کرده و گفته که آنها به پایگاه بسیج روستای دری حملهور شدهاند. در این حمله ۱۱ عضو سپاه کشته و هشت تن دیگر مجروح شدند.
میرزایی پیش از این گفته بود که هنوز هویت این گروه مسلح مشخص نشده و کسی مسئولیت آن را برعهده نگرفته است.
هرچند معاون امنیتی استاندار کردستان از حمله به پایگاه بسیج خبر داده، قرارگاه حمزه در اطلاعیه خود مینویسد که به دنبال حمله به «پاسگاه مرزی قرارگاه حمزه سیدالشهدا نیروی زمینی سپاه واقع در روستای دری منطقه مریوان در استان کردستان و متعاقباً انفجار زاغه مهمات» نیروهایش کشته شدهاند.
چندین گروه کرد مخالف جمهوری اسلامی در منطقه مرزی کردنشین ایران و عراق فعال هستند.
بنا به اظهارات مخالفان کرد، سپاه هفته گذشته دو درگیری با حزب دموکرات کردستان ایران (حدکا) در پاوه و با «یگانهای مدافع شرق کردستان» (ی ر ک)، شاخه نظامی «جنبش جامعه دموکراتیک و آزاد روژهلات کردستان» (کودار) در منطقه مرزی نودشه داشت. هرچند مشخص نیست آیا طرفین به یک درگیری واحد اشاره داشتهاند یا خیر.
ی ر ک نام دیگری برای پژاک، یکی از شاخههای حزب کارگران کردستان (پ ک ک) در ایران است و کودار بال سیاسی این جنبش.
روابط عمومی قرارگاه نجف نیروی زمینی سپاه شنبه ۲۳ تیر مدعی شد که سه عضو یک گروه مسلح را کشته و یک عضو دیگر را به شدت زخمی کرده و یک نیروی بسیجی بومیاش را نیز از دست داده است.
به گزارش وبسایت خبری «فراتنیوز»، نزدیک به پ ک ک، فرماندهی ی ر ک ۲۶ تیر از کشتهشدن چهار عضو مسلحاش در حمله نیروهای ایرانی در ۲۰ تیرماه، حوالی نودشه خبر داده بود.
کاوه بهرامی، یک فرمانده ارشد حدکا به خبرگزاری «روداو»، وابسته به حکومت اقلیم محلی کردستان عراق هم ۲۳ تیر گفت که نیروهای این حزب با سپاه پاسداران در منطقه پاوه درگیر شدهاند و دو تن از آنها را کشتهاند.
روداو شنبه ۳۰ تیر به نقل از حدکا گزارش داده است که «یک گروه ناشناس» حمله به مریوان را انجام داده اند. فراتنیوز هم در گزارشی به نقل از «منابع آگاه» ادعا کرده که ساعت ۲ بامداد امروز «نیروهای انقلابی کردستان» (احتمالاً اشاره به ی ر ک) به پایگاه نیروهای ایرانی در دری حمله کرده، ۱۵ عضو سپاه را کشته و پنج تن دیگر را زخمی کرده است.
به گفته این وبسایت خبری، کودار پنجشنبه گذشته در بیانیهای در واکنش به قتل اقبال مرادی، عضو شبکه حقوق بشر کردستان و فعال حقوق کردها در کردستان عراق هشدار داده بود که انتقام مرگ هواداران خود را از ایران خواهد گرفت.
پیکر بیجان اقبال مرادی، پدر زانیار مرادی، و عموی لقمان مرادی زندانیان سیاسی کرد محکوم به اعدام سهشنبه شب گذشته در حالی در پنجوین سلیمانیه پیدا شد که محل اصابت سه گلوله بر بدنش وجود داشت.
نظرها
sattar beheshti
- مردم اصفهان که آبشان را با لوله کشی به شهر خاتمی انتقال داده اند و زاینده رود را خشک کردند٫ با پشت کردن به امام جمعه : دشمن ما همین جاست الکی میگن آمریکاست - حکومت اسلامی همه مردم بجان آمده ایران را دشمن میداند. فرقی برایش ندارد: محقق محیط زیست دانشگاه ٫ دختر خیابان انقلاب یا درویش ...همه را میخواهد دستگیر و نابود کند؟! - از نگاه جمهوری اسلامی دروایش «سارق» هستند، فعالین محیط زیست جاسوساند و معترضان اوباش و معتاد.................
کارو
این عملیات نتیجۀ حماقت یک رژیم تروریست خودسر بی اخلاق و رشار از نخوت و غرور کاذب است. وقتی یک فعال حقوق بشر را که هرگز دست به اسلحه نبرده به آن شکل ناجوانمردانه ترور میکنید، در عمل بستر را برای درگیری و خشونت و اقدام متقابل مهیا می کنید. توجه کنید که حزب حیات آزاد کوردستان در آتش بس بود و به اتش بس هم متعهد و پایبند بود. اما انگار جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران تعهدی به آتش بس ندارد و تصور می کند چون «زورش زیاد است» حق دارد در خاک کشوری دیگر دست به ترور بزند و یک فعال سیاسی را به قتل برساند. مسئولیت این ترور به نظر من به طور کامل با رژیم تروریست جمهوری اسلامی است. آن ها باید توضیح بدهند که چرا آتش بس را نقش کرده و دست به ترور شخصیت های سیاسی پژاک مانند اقبال مرادی، صدیق صالح آبادی، کمال پنجوینی زده اند؟ همانطور که باید برای تمام جنایات و تروهایشان به مردم توضیح کافی بدهند.
ميترا
حقيقتا كدام حركت مسلحانه در هر كدام از پاره هاي كردستان به هدف خودش دست يافته؟ حتي ازادشدن شمال عراق در طي جنگ نخست خليج فارس هيچ ربطي به نيروهاي مسلح احزاب نداشت و اولين شهرها با قيام مردمي سقوط كرد و حتي نيروهاي مسلح با تاخير چند روزه وارد برخي از شهرها شدن. با اين همه هنوز در ذهنيت سياسيون كرد حركت مسلحانه تنها كنش سياسي و مبارزاتي دانسته ميشود و عملا به تابويي سنگين تبديل شده بدون هيچ دستاورد مفيد و مانايي؛ فقط سبب تداوم فضاي امنيتي بر شهرها و روستاها شده و هر از چندگاهي درگيري اي كه چند نفر از دو طرف تلف ميشوند.