اسرائیل یک جنگنده سوری را هدف قرار داد
به ادعای دمشق، اسرائیل یک جنگنده را در حریم هوایی سوریه بر فراز دره یرموک هدف قرار داده. اسرائیل اما میگوید این جت سوخو دو کیلومتر داخل حریم هواییاش شده بود.
همزمان با پیشروی بیشتر نیروهای دمشق در نزدیکی مرز جولان، یک جنگنده سوری پس از ورود به حریم هوایی اسرائیل هدف موشکهای پتریوت قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، ارتش اسرائیل سهشنبه ۲۴ ژوئیه / دوم مرداد اعلام کرد که پیشروی یک جت جنگنده سوخوی سوری را زیر نظر داشته و وقتی این جنگنده دو کیلومتر به حریم هوایی اسرائیل وارد شده، به سمت آن شلیک کرده است.
سوخوی سوریه هدف دو موشک پتریوت پدافند هوایی اسرائیل قرار گرفت. پیش از اعلام خبر هدف قرارگرفتن این جنگنده، شاهدان عینی به خبرگزاری «رویترز» از برخاستن آژیر هشدار در نزدیکی بلندیهای جولان خبر داده بودند.
این دومین حادثه از نوع خود طی سی سال گذشته در مرز اسرائیل و سوریه است. هنوز مشخص نیست که این هواپیما سقوط کرده یا سرنوشت سرنشینان آن چه شده است.
ارتش اسرائیل همچنین از افزایش درگیریها در سوریه از ابتدای صبح سهشنبه و نیز افزایش فعالیت نیروی هوایی ارتش دمشق خبر داده است. ارتش اسرائیل کماکان در وضعیت آمادهباش قرار دارد.
اما خبرگزاری دولتی سوریه این روایت را تکذیب کرد. به گفته دمشق، جنگنده سوری در مرزهای هوایی سوریه قرار داشته و در حال بمباران مواضع «گروههای تروریست مسلح در صیدا در لبه دره یرموک» بوده است.
خبرگزاری دولتی سوریه حمله اسرائیل به جنگندهاش را نشانه «حمایت اسرائیل از گروههای تروریستی» دانسته اما مشخص نکرده که آیا جت سوری سرنگون شده است یا نه. ارتش سوریه سهشنبه در مرز با اسرائیل در نبرد علیه گروههای شورشی پیشرویهایی کرده است.
پیشروی نیروهای دمشق در منطقه مرزی با اسرائیل
بشار اسد، رئیس دولت دمشق در هفتههای اخیر کنترل مناطق زیادی را در جنوب سوریه، در استانهای درعا و قنیطره از دست شورشیان سوری خارج کرده است.
رسانه دولتی سوریه سهشنبه نیز از پیشروی ارتش دمشق خبر داد و گفت که نیروهای سوری کنترل بخشهایی از حوضه رود یرموک را از گروه «دولت اسلامی» (داعش) بازپس گرفته و اکنون مشغول پاکسازی منطقه از مین و تلههای انفجاری است.
رود یرموک که به اردن میریزد، در نزدیکی بلندیهای جولان با مرز اسرائیل قرار دارد. اسرائیل نسبت به حضور نیروهای وفادار به اسد، به ویژه شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران و حزبالله لبنان نگران است.
روسیه برای رفع نگرانی اسرائیل پیشنهاد عقبنشینی ایران به ۱۰۰ کیلومتری مرز جولان را داده است اما به گزارش رویترز بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل با این پیشنهاد مخالفت کرده است. او خواهان پایان حضور نظامی ایران در سوریه است.
دیروز نیز اسرائیل دو موشک برای منهدمکردن راکتهای ورودی به مرزهایش شلیک کرد. این راکتها در نبرد بین ارتش سوریه و داعش شلیک شده بود و به سمت اسرائیل رفت.
اسرائیل در جنگهای ۱۹۶۷ توانست ۱۲۰۰ کیلومتر مربع از بلندیهای جولان را اشغال کند و بعداً در ۱۹۸۱ این قسمت را به خاک خود ضمیمه کرد. جامعه جهانی ضمیمهشدن جولان به اسرائیل را به رسمیت نشناخته و نیروهای این کشور در این منطقه «اشغالگر» توصیف شده اند.
تنها ۳۰ درصد بلندیهای جولان تحت اشغال اسرائیل نیست و از سوی سوریه اداره میشود.
نظرها
نظری وجود ندارد.