ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تنش میان اروپا و ایران بر سر ترور «کلاهی» در هلند و بازداشت دیپلمات ایرانی در آلمان

ایران می‌گوید دیپلمات بازداشتی‌اش در ایام مرخصی در آلمان دستگیر شد. این وزارتخانه ترور محمدرضا کلاهی در هلند را نیز توطئه برای تخریب رابطه با ایران دانست.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره مستقیم به پرونده قتل محمدرضا کلاهی، متهم انفجار دفتر نخست وزیری ایران در سال ۱۳۶۰ و همچنین دیپلمات بازداشتی ایران، این حوادث را توطئه‌ای برای تخریب رابطه ایران و اروپا دانست. او گفت هدف از این اقدامات خدشه وارد کردن به دیدارهای تیرماه حسن روحانی در اروپا بود، سفری که قرار بود سرنوشت برجام را رقم بزند.

بهرام قاسمی درباره اتهام بمبگذاری در نشست مجاهدین و ترور کلاهی توضیح داد

دیپلمات ایرانی زمان بازداشت در مرخصی بوده

قاسمی درباره آخرین وضعیت اسدالله اسدی، مشاور سوم سفارت ایران در وین که در ارتباط با اتهام بمب‌گذاری در نشست پاریس مجاهدین در آلمان بازداشت شده، گفت او «در مرخصی» دستگیر شده و همچنان در بازداشت است.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه، «ایشان دیپلمات ایران در وین هستند که در ایام مرخصی‌شان به همراه فرزندان و همسر خود به آلمان رفته بودند و در آنجا دستگیر شدند».

بهرام قاسمی درباره اقدامات ایران برای آزادی او گفته «پیگیری ما از مقامات آلمان در مورد وضعیت ایشان ادامه دارد و امیدواریم هر چه زودتر این سوء تفاهم برطرف شود.»

او دستگیری اسدالله اسدی  ۴۷ ساله را «توطئه»‌ای برای تخریب رابطه ایران با اروپا خواند و گفت:

«فکر می‌کنم بحث هلند و همچنین موضوع آقای اسدی را نیز باید در همین چارچوب دید. ما می‌بینیم که این اتفاق درست در زمانی که ما در وین قرار است مذاکراتی داشته باشیم صورت می‌گیرد و این نشان دهنده این است که عناصری درصدد ایجاد خدشه در روابط ایران و اروپا هستند».

موضع اخیر اسدالله اسدی، همصدا با مواضع پیشین وزارت خارجه ایران بود. ابتدا محمد جواد ظریف، وزیر خارجه این طرح را «فریبکارانه و شیطانی» خوانده بود و به دنبال آن، بهرام قاسمی نیز در میانه تیرماه این رویداد را «سناریو»یی برای تخریب روابط ایران و اروپا «در این مقطع مهم و حساس» دانست و افراد بازداشت شده در بلژیک را «اعضای شناخته شده و عملیاتی» مجاهدین خلق نامید.

این درحالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل خنثی‌شدن طرح احتمالی بمب‌گذاری ایران در نشست سازمان مجاهدین تصادفی ندانسته است.

بازداشت مشاور سوم سفارت ایران در وین در شرایطی رخ داد که قرار بود حسن روحانی، رئیس جمهوری در مورد حفظ برجام با همتای اتریشی‌اش دیدار کند.

۱۱ تیر ماه دادستانی بلژیک اعلام کرد که شنبه ۳۰ ژوئن / ۹ تیر یک زوج بلژیکی ایرانی‌تبار به نام‌های امیر. س ۳۸ ساله و نسیمه. ن ۳۳ ساله که نقشه داشتند به گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در فرانسه حمله کنند، توسط پلیس بلژیک بازداشت شدند.

دادستانی بلژیک ادعا کرده بود که در خودروی این افراد ۵۰۰ گرم مواد منفجره کشف شده و آن‌ها قصد داشتند این مواد منفجره را در میتینگ مجاهدین خلق در ویل‌پنت در نزدیکی پاریس منفجر کنند. یک کیف حاوی چاشنی انفجاری نیز در خودروی آن‌ها کشف شده است. سایت اینترنتی سازمان مجاهدین خلق این دو نفر را  «امیر سعدونی» و «نسین نومنی» معرفی کرده و گفته است که آن‌ها «خود را هوادار مجاهدین جا زده بودند».

۱۱ تیرماه، در ارتباط با همین پرونده اعلام شد که نیروهای امنیتی آلمان یک دیپلمات ایرانی ساکن اتریش که با این زوج در ارتباط بود توسط بازداشت شده است. در ابتدا وزارت خارجه اتریش درخواستی مبنی بر لغو مصونیت دیپلماتیک اسدالله.الف را به اطلاع سفیر ایران رسید، اما دولت ایران نپذیرفت و سرانجام وزارت خارجه اتریش اعلام کرد «این ایرانی به خاطر صدور حکم بازداشتش در اتحادیه اروپا ظرف مدت ۴۸ ساعت، از مصونیت دیپلماتیک محروم خواهد شد».

اتهام آن‌ها «تلاش برای برنامه‌ریزی یک عملیات تروریستی» عنوان شده است.

ترور کلاهی؛ سفیر هلند تهران را ترک کرد

سخنگوی وزارت خارجه ایران در کنفرانس خبری هشتم مرداد خود به ماجرای قتل یک ایرانی در هلند پرداخته است. اشاره‌ای به پرونده محمدرضا کلاهی، متهم اول انفجار دفتر جمهوری اسلامی در سال ۶۰ که  در شهر آلمیره هلند به قتل رسید.

هلند در این رابطه دو دیپلمات ایرانی را اخراج کرد. در واکنش به این اقدام، وزارت خارجه نیز حدود یک ماه بعد سفیر هلند در تهران را احضار کرد اما برای مدتی اعلام این خبر را مسکوت گذاشت.

اکنون سخنگوی وزارت خارجه ایران می‌گوید: «بعد از اقدام هلند بلافاصله سفیر هلند احضار شد و مراتب اعتراض شدید ایران به وی اطلاع داده شد، به دلایلی که به آن ورود نمی‌کنم بعد از چند هفته در این ارتباط موضع‌گیری کردم و خبر احضار را اعلام کردم و لذا اینکه گفته شود یک ماه بعد از آن اتفاق سفیر هلند احضار شده است، درست نیست. ما بلافاصله بعد از آن اتفاق سفیر هلند را احضار کردیم».

قاسمی علت این تأخیر را در نظر گرفتن «منافع و مصالح کلی» حکومت عنوان کرده است.

هفته گذشته، سفیر هلند با پایان مأموریتش تهران را به مقصد آمستردام ترک کرد. هلند نیز تا کنون سفیر جدید به ایران معرفی نکرده است. این در حالی است که تا پیش از این گفته می‌شد مأموریت سفارت هلند در ایران قرار است گسترش یابد و به عنوان دفتر غیر رسمی اتحادیه اروپا در ایران فعالیت کند.

اما اکنون به دنبال ترور محمدرضا کلاهی، رابطه ایران با هلند پس از این حادثه دچار تنش شده است.

علی معتمد که اکنون روشن شده همان محمد رضا کلاهی است، اوایل دهه ۹۰ میلادی در هلند پناهندگی گرفت و همراه خانواده خود در آلمیره، شهری در نزدیکی آمستردام ، زندگی می‌کرد. او صبح ۱۵ دسامبر ۲۰۱۵ مقابل خانه‌اش توسط سرنشینان اتومبیلی که نقاب بر چهره داشتند به قتل رسید. یکی از همسایگانش که مشاهده کرده بود اتومبیلی با دو سرنشین پس از شلیلک به او بسرعت محل را ترک کرد، پلیس را در جریان گذاشت.

دادگاهی که پرونده قتل علی معتمد یک ایرانی ۵۶ ساله در شهر آلمیره هلند را بررسی می‌کرد، جمعه گذشته اعلام کرد که او به احتمال قریب به یقین، همان محمد رضا کلاهی است. کلاهی متهم اول پرونده انفجار دفتر جمهوری اسلامی در ۷ تیر سال ۶۰ است. در این حادثه بنا بر آمار رسمی، ۷۳ نفر از مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی از جمله محمد بهشتی کشته شدند.

کلاهی در ایران به اعدام محکوم شده بود و تحت تعقیب بین‌المللی قرار داشت.

همسر او می‌گوید حکومت ایران در قتل علی معتمد (محمد رضا کلاهی) دست دارد.

دو متهم به قتل پس از چندی دستگیر شدند؛ انور ۲۸ ساله برادر یکی از جنایتکاران حرفه‌ای هلند است و خود نیز نزد پلیس به خلافکاری شناخته شده است. مورئو ۳۵ ساله نیز از تبهکاران حرفه‌ای هلند است.

اکنون انگشت اتهام در رابطه با طرح بمب‌گذاری در نشست مجاهدین در پاریس و همچنین ترور محمدرضا کلاهی  به سوی تهران است. حکومت ایران در این مورد بدسابقه است.  مقاماتی از جمهوری اسلامی در دهه ۹۰ میلادی به سبب ترور رهبران حزب دموکرات کردستان در رستورانی در شهر برلین آلمان به دست داشتن در «تروریسم دولتی» محکوم شدند. در آن هنگام برای مدتی اروپا روابط خود با ایران را به حالت تعلیق در آورد.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ُصدیق

    آقای حسین موسویان که در ترور میکونوس سفیر جمهوری اسلامی در آلمان بود، و بدلیل همکاری با تروریست‌ها از آلمان اخراج شد، اخیراً در نقش یک قدیس راهکار آزادی مردم و احزاب را در سایه انتخابات آزاد ارائه کرده‌اند!!! کاش کسی از ایشان بپرسد اگر آقای موسویان به آزادی و انتخابات آزاد اعتقاد دارند پس همدستی شان در ترور چه بود و اگر اعتقادی به این مسائل ندارند، آیا در فکر فریبی دیگر هستند، یا واقعاً از کرده خود پشیمانند. قبل از روشن شدن این مسائل صحبتهای ایشان با شک و تردید نگریسته می‌شوند!

  • شهروند درجه سه

    بسم اله قاصم جبارین ! برکتهای این نظام تمامی ندارد ! هربار اثرهایش در جایی نمایان میشود ! صدیق جان ! این رفتارهای ضد و نقیض بستگی به مصلحت نظام دارد. حضرت امام در پاریس یک جور فرمایش میکردند، آمدند در بهشت زهرا جور دیگر، بعدها گونه ای دیگر رفترا فرمودند! خودشان فرمودند ولایت فقیه میتواند یکطرفه پیمانهایش با مردم را لغو کند ! این بحرانها هم از برکات این نظام مقدس است. ایمان بیاورید برادر من ! انشااله در آن دنیا عوضش را میگیرد . اینجا را بگذارید برای ولی امر مسلمین جهان و دارو دسته اش !

  • صدیق

    بسم الله قاصم الجبارین! بنام خداوند درهم شکننده سرکشان! این عنوان نامه‌های صادق خلخالی بود! این دنیا ارزش اینهمه ترسیدن را ندارد! یکبار بدنیا می‌آئیم و یک روز می‌رویم، اما ستم مستبدان را برنمی‌تابیم! آنکس که باید بترسد، و دائم در کار ترساندن دیگران است (حاکمیت جمهوری اسلامی) به زودی درهم شکسته خواهد شد. و عمله و اکله فاسدش را هم با خود به گور هزار ساله چاه جمکران خواهد برد. در آن شکی نیست.