ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفیر روسیه در اسرائیل: نمی‌توانیم ایران را از سوریه بیرون برانیم

سفیر مسکو در تل‌آویو نقش ایران در سوریه را «بسیار بسیار مهم» خواند. به گفته او، مسکو نه ایران را از سوریه بیرون می‌راند، نه از حملات هوایی اسرائیل جلوگیری می‌کند.

سفیر روسیه در اسرائیل می‌گوید که مسکو توان بیرون‌راندن نیروهای وابسته به تهران از خاک سوریه را ندارد؛ درست همان‌طور که نمی‌تواند جلوی حملات هوایی اسرائیل به پایگاه‌های نظامی ایران را بگیرد. مدت‌هاست که اسرائیل خواهان خروج نظامیان ایران از سوریه است و با روسیه بر سر این موضوع مذاکره می‌کند.

حمله اسرائیل به بلندی‌های جولان ـ تصویر آرشیوی

آناتولی ویکتوروف دوشنبه ۳۰ ژوئیه / هشتم مرداد با دفاع از مداخله نظامی ایران در سوریه گفت:

«آنها نقش بسیار بسیار مهمی در تلاش‌های متصل و هماهنگ ما برای نابودی تروریست‌ها در سوریه انجام می‌دهند. به همین خاطر است که در این دوره زمانی، خواسته‌های مبنی بر بیرون راندن هیچ دسته‌ای از سربازان خارجی از جمهوری عربی سوریه را واقع‌گرایانه نمی‌دانیم.»

بشار اسد، رئیس دولت دمشق اکنون بر حدود دو سوم خاک سوریه مسلط است. اما اوایل سال گذشته میلادی تنها ۱۷ درصد سوریه را در کنترل داشت. اسد این پیشروی را مدیون حمایت دو متحد اصلی است: روسیه و ایران.

آخرین پیروزی‌های اسد در جنوب غربی سوریه، در مرز این کشور با منطقه تحت کنترل اسرائیل در بلندی‌های جولان رخ داده است. ارتش سوریه با حمایت روسیه توانست قسمت اعظم استان‌های درعا و قنیطره را در کنترل بگیرد. این موضوع به نگرانی‌های اسرائیل از حضور نیروهای سپاه قدس پاسداران، حزب‌الله لبنان و شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران در مرزهایش دامن زده است.

اسرائیل در جنگ‌های ۱۹۶۷ توانست ۱۲۰۰ کیلومتر مربع از بلندی‌های جولان را اشغال کند و بعداً این قسمت را به خاک خود ضمیمه کرد. تنها ۳۰ درصد بلندی‌های جولان تحت اشغال اسرائیل نیست و از سوی سوریه اداره می‌شود.

اما ویکتوروف در گفت‌وگو با شبکه ۱۰ تلویزیون اسرائیل گفت که تنها سربازان ارتش سوریه در منطقه مرزی با اسرائیل حضور خواهند داشت.

هفته گذشته یک مقام اسرائیلی به خبرگزاری رویترز گفته بود که روسیه پیشنهاد عقب‌نشینی نیروهای ایران به ۱۰۰ کیلومتری مرز جولان را مطرح کرده اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل آن را کافی ندانسته است. اسرائیل خواهان خروج نظامی ایران از سوریه است و مسکو را دراین‌باره تحت فشار گذاشته.

سفیر روسیه در تل‌آویو در گفت‌و‌گو با شبکه اسرائیلی نفوذ روسیه بر ایران را تصدیق کرد: «ما می‌توانیم با شرکای ایرانی‌مان بسیار صادقانه سخن بگوییم و تلاش کنیم آنها را به انجام دادن یا ندادن کاری تشویق کنیم.» اما زمانی که از او پرسیده شد آیا روسیه می‌تواند نیروهای ایران را از سوریه بیرون براند، ویکتوروف چنین پاسخ داد: «نه، نمی‌توانیم.»

حمله‌های اسرائیل به سوریه

هرچند اسرائیل رسماً موضع بی‌طرفی در قبال جنگ سوریه اتخاذ کرده، بارها پایگاه‌های نظامی وابسته به سپاه قدس و حزب‌الله لبنان یا محموله‌های تسلیحاتی متعلق به آنها را هدف حملات هوایی قرار داده. این پایگاه‌ها در مناطقی هستند که پدافندهای هوایی روسیه حضور دارند. اسرائیل و روسیه از ۲۰۱۵، پس از حضور نظامی روسیه در سوریه یک خط تماس مستقیم نظامی برقرار کرده‌اند تا از برخورد تصادفی نیروهایشان با یکدیگر جلوگیری کنند.

ویکتوروف درباره حملات اسرائیل به سوریه نیز گفت که «نمی‌توانیم به اسرائیل دیکته کنیم چه بکند... نقش روسیه این نیست که به اسرائیل آزادی مطلق برای انجام کاری بدهد یا این کشور را از انجام کاری منصرف کند.»

تنش‌ها بین اسرائیل و ایران اردیبهشت بالا گرفت. بامداد پنجشنبه ۱۰ مه / ۲۰ اردیبهشت اسرائیل اعلام کرد که  ایران ۲۰ راکت به سمت مواضع این کشور در بلندی‌های جولان اشغالی شلیک کرده است. سپس ارتش اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای رسماً اعلام کرد که در پاسخ به این حملات، جنگنده‌های نیروی هوایی این کشور بیش از ۳۰ پایگاه نظامی ایران در سوریه را مورد هدف قرار دارند.

فرودگاه نظامی «تیفور» در نزدیکی حمص نیز یکی از پایگاه‌هایی است که چندین بار هدف حملات اسرائیل قرار گرفته. تاکنون چندین عضو سپاه در این حمله‌ها کشته شده‌اند.

ارتش اسرائیل اعلام کرده است که چند روز پیش برای نخستین بار سامانه دفاع موشکی «فلاخن داود»، یک محصول صنایع دفاعی آمریکا و اسرائیل برای مقابله با راکت‌های میان‌برد ساخت ایران را در بلندی‌های جولان و در مرز با سوریه فعال کرده است.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • امید

    این اولین حمله ی راکتی سپاه از خاک سوریه بود به نظر شما اسراییل کوچلو زیر سایه راکت‌های حزب‌الله ،ایران غزه سوریه ،یمن دوام می‌آورد