ترامپ: احساس میکنم بهزودی رهبران ایران با ما مذاکره خواهند کرد
در حالیکه فرمانده سپاه پاسداران هرگونه مذاکره با آمریکا را رد کرده، رئیسجمهوری آمریکا در اظهارات تازهای از امیدواری خود نسبت به ثمربخش بودن چالش با ایران سخن گفت.
دونالد ترامپ در سخنان تازهای نسبت به ورود مقامهای ایرانی به مذاکره با آمریکا اظهار خوشبینی کرد و گفت رهبران ایران با مشکلات زیادی روبهرو هستند. این در حالی است که فرمانده سپاه پاسداران هرگونه مذاکره با آمریکا را رد کرده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا سهشنبه ۳۱ ژوئیه / ۹ مرداد در گردهمایی شهر تمپا در ایالت فلوریدا، در بخشی از سخنان خود به موضوع ایران پرداخت و گفت: «احساس میکنم که آنها به زودی با ما وارد گفتوگو خواهند شد. شاید هم نه، این هم اشکالی ندارد.»
ترامپ دوشنبه ۳۰ ژوئیه / ۸ مرداد در نشست خبری مشترک با جوزپه کونته، نخستوزیرایتالیا اعلام کرد که حاضر است «بدون هیچ قید و شرطی» با حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران دیدار کند.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا چند ساعت بعد تلویحاً توضیح داد این مذاکره بدون پیششرط هم نخواهد بود و شرطهای مذاکره با ایران را «تغییر اساسی در نحوه رفتار دولت ایران با مردم» و آمادگی تهران برای ورود به یک توافق هستهای دانست «که عملاً مانع از تکثیر سلاحهای هستهای خواهد شد».
اظهار آمادگی ترامپ برای مذاکره بدون پیششرط با حسن روحانی بازتاب گستردهای در رسانههای جهان یافت اما رئیسجمهوری ایران تاکنون در اینباره سخن نگفته است.
ترامپ در گردهمایی شهر تمپا توافق هستهای با ایران (برجام) را «نمایش وحشت» نامید و افزود: «امیدوارم که کار با ایران به نتیجه برسد و خوب پیش برود. آنها اکنون با مشکلات زیادی روبهرو هستند.»
شب گذشته، سهشنبه ۹ مرداد، محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، با انتشار نامهای به درخواست ترامپ برای ملاقات با مقامهای ایرانی، واکنش نشان داد و هرگونه مذاکره با او را رد کرد.
جعفری در نامه خود نوشت: «آقای ترامپ ایران کره شمالی نیست که به درخواست ملاقات شما پاسخ مثبت بدهد. بدانید مردم ایران (...) هرگز به مسئولین خود اجازه مذاکره و ملاقات با شیطان بزرگ را نمیدهند.»
فرمانده سپاه پاسداران اظهار آمادگی رئیسجمهوری آمریکا برای مذاکره را «بازی ناشیانه» خواند و افزود: «شما این آرزو را به گور خواهید برد که مقامات جمهوری اسلامی ایران از شما درخواست ملاقات کنند یا اجازه ملاقات با شما را از ملتشان دریافت نمایند.»
در همین حال، هوگان گیدلی، معاون سخنگوی کاخ سفید درباره احتمال گفتوگو با ایران گفت: «چیزی تغییر نکرده... او (ترامپ) آماده ملاقات است، میخواهد به راه حلی دست یابد و هر وقت بیانیهای داشته باشیم به آگاهی شما خواهیم رساند».
روز گذشته (سهشنبه) به جز فرمانده سپاه پاسداران چند تن از مسئولان حکومتی و نمایندگان مجلس نیز درباره پیشنهاد ترامپ اظهارنظر کردند. حمید ابوطالبی، مشاور رئیسجمهوری ایران در صفحه توئیتر خود نوشت: «کسانی که به گفتوگو بهعنوان روش حل اختلافات در جوامع متمدن باور دارند، باید به ابزار آن هم ملتزم باشند.»
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران بر بیاعتمادی ایران به واشنگتن تأکید کرد و علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مذاکره در شرایط کنونی را برای ایران ذلتبار خواند و گفت فرصت مذاکره در زمان دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا از دست رفت.
با این حال، علیاکبر ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، از شورای عالی امنیت ملی خواست موضوع مذاکره مستقیم با آمریکا را بررسی کنند. او گفت ردکردن پیشنهاد باعث خواهد شد «بگویند ایران به دنبال خشونت و جنگ است».
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.