روسیه: نیروهای ایرانی از جولان عقب کشیدند
در حالیکه روسیه گفته بود توان بیرونراندن نیروهای ایرانی از خاک سوریه را ندارد، نماینده پوتین در سوریه اعلام کرده که ایرانیها سلاحهای سنگین خود را ۸۵ کیلومتر از مرز با اسرائیل دور کردهاند.
فرستاده روسیه در سوریه چهارشنبه یکم اوت / ۱۰ مرداد اعلام کرد که ایران سلاحهای سنگین خود را به ۸۵ کیلومتری مرز اسرائیل در بلندیهای جولان منتقل کرده است.
رژیم بشار اسد با حمایت روسیه، ایران و شبهنظامیان حزبالله لبنان مواضع شورشیان در جنوب غرب سوریه را از دست آنها خارج کرده و نیروهای طرفدار دمشق را در نزدیکی مرز با اسرائیل مستقر کرده است.
خبرگزاری تاس روسیه بهنقل از الکساندر لاورنتیف، فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در سوریه نوشت: «نیروهای ایرانی و شبهنظامیان شیعه از منطقه مرزی با اسرائیل عقب کشیدند و اکنون در آنجا نیستند.»
لاورنتیف افزود، نیروهای ایرانی که بهعنوان مشاور نظامی در سوریه حضور دارند میتوانند در میان نیروهای دولتی سوریه در نزدیکی مرز اسرائیل بمانند، «اما هیچ واحدی از تجهیزات سنگین و تسلیحاتی که بتواند از فاصله خطر قرمز ۸۵ کیلومتری، اسرائیل را تهدید کند، وجود ندارد.»
اسرائیل حضور نیروهای ایرانی و حزبالله لبنان در مرزهای جولان را بهعنوان تهدیدی مستقیم علیه کشور خود میداند.
هفته گذشته یک مقام اسرائیلی به رویترز گفته بود که روسیه پیشنهاد عقبنشینی نیروهای ایران به ۱۰۰ کیلومتری مرز جولان را مطرح کرده اما بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه آن را کافی ندانسته است.
بهگفته این مقام اسرائیلی، نتانیاهو به لاوروف گفته است که «ما به ایران اجازه نمیدهیم حتی تا ۱۰۰ کیلومتری مرز مستقر شوند».
اسرائیل پیش از این خواهان خروج کامل نظامی ایران و حزبالله از سوریه شده و مسکو را دراینباره تحت فشار گذاشته بود.
آناتولی ویکتوروف، سفیر روسیه در اسرائیل روز گذشته، دوشنبه ۳۰ ژوئیه / ۸ مرداد، در مصاحبه با شبکه ۱۰ تلویزیون اسرائیل اعلام کرد که مسکو توان بیرونراندن نیروهای وابسته به تهران از خاک سوریه را ندارد؛ درست همانطور که نمیتواند جلوی حملات هوایی اسرائیل به پایگاههای نظامی ایران را بگیرد.
اسرائیل بارها پایگاههای نظامی وابسته به سپاه قدس و حزبالله لبنان یا محمولههای تسلیحاتی متعلق به آنها را هدف حملات هوایی قرار داده و دهها نفر از نیروهای سپاه را کشته است. این پایگاهها در مناطقی هستند که پدافندهای هوایی روسیه حضور دارند.
اسرائیل در جنگهای ۱۹۶۷ توانست ۱۲۰۰ کیلومتر مربع از بلندیهای جولان را اشغال کند و بعداً این قسمت را به خاک خود ضمیمه کرد. تنها ۳۰ درصد بلندیهای جولان تحت اشغال اسرائیل نیست و از سوی سوریه اداره میشود.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.