دادستان کرج تایید کرد: کشته شدن یک نفر در جریان اعتراضات در گوهردشت
حاجیرضا شاکرمی، دادستان کرج کشته شدن یک جوان در جریان اعتراضهای اخیر در گوهردشت را تایید کرده اما گفته او با شلیک تیری از سوی تجمعکنندگان کشته شده است.
دادستان کرج کشته شدن یک نفر در جریان اعتراضات اخیر در شهر گوهردشت کرج را تایید کرده است.
خبرگزاری تسنیم، نزدیک به نهادهای امنیتی روز یکشنبه ۱۴ مرداد از قول حاجیرضا شاکرمی نوشته است که فرد جان باخته، با شلیک تیری از سوی تجمعکنندگان کشته شده است.
پیش از این منابع حقوق بشری از کشته شدن یکی از معترضان اعتراضات اخیر در ایران خبر داده و او را رضا اوتادی ۲۶ساله معرفی کرده بودند. سایت ایرانوایر نیز در گزارشی نوشته است آقای اوتادی در میان جمعیت در جستوجوی برادرش بوده است. همچنین در ویدئویی که درباره کشته شدن این فرد منتشر شده، از قول یکی از نزدیکان او آمده است: «میگویند با کسی خصومت داشته اما اینطور نیست. او با کسی مشکل شخصی نداشت و با شلیک ماموران کشته شده است. فقط به خواهر رضا اجازه دادند که جنازهاش را برای تایید هویت ببیند و گفتهاند اسمش به عنوان یک شورشی ثبت شده و جنازه تحویل داده نمیشود.»
گفته میشود پلیس امنیت خانواده اوتادی را تهدید کرده است که درباره کشته شدن او با رسانهها گفتوگو نکنند.
دادستان کرج اما کشته شدن «یک جوان ۲۶ساله» در گوهردشت را به گردن «تجمعکنندگان در آشوبهای چند شب گذشته» انداخته و گفته است: «در پی آشوبهای چند شب گذشته در گوهردشت کرج تیری از سوی تجمعکنندگان به جوانی که بین آنها بوده شلیک شده است.»
به گفته شاکرمی تعدادی تیر نیز به مأموران حاضر شلیک شده و این جوان از پشت مورد اصابت تیر قرار گرفته و کشته شده است.
دادستان عمومی و انقلاب کرج همچنین گفته است جزییات این موضوع در حال بررسی است و سه نفر از نیروهای انتظامی استان البرز هم با سنگ و چاقو مصدوم شدند.
این اولین بار نیست که مقامات امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی کشته شدن افراد در جریان اعتراضات را به تجمعکنندگان و معترضان نسبت میدهند.
در جریان اعتراضات سال ۸۸ به نتیجه انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری، کشته شدن ندا آقاسلطان به معترضان نسبت داده شد. همچنین در ادامه این اعتراضات یکی از معترضان به نام صانع ژاله به عنوان بسیجی معرفی و کشته شدن او نیز به معترضان نسبت داده شد.
در جریان اعتراضات سراسری دی ماه ۹۶ نیز برخی مقامهای امنیتی شلیک به افراد را به معترضان نسبت دادند در حالی که بر اساس ویدئوهای منتشر شده از این اعتراضها نیروهای لباس شخصی با حمایت نیروی انتظامی به روی معترضان آتش گشودند.
دور جدید اعتراضها در ایران اما از محله شاپورنو اصفهان و چند شهر دیگر روز سهشنبه ۹ مرداد آغاز شد. راهپیمایان به گرانی و نابهسامانی اقتصادی و بیکاری اعتراض دارند و شعارهایِ تندی علیه نظام مستقر در ایران و مقامات ارشد جمهوری اسلامی سر میدهند.
این اعتراضات نیز تاکنون به عوامل خارجی نسبت داده شده است و عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور گفته است: «دشمنان فکر میکنند ۵۰ تا ۲۰۰ نفر در یک جا جمع بشوند اوضاع داخل کشور به هم میخورد، اما بدانند از این خبرها نیست».
به گفته او، این تجمعات «اثرگذار» نیست.
اعتراضهای کارگران، معلمان و سایر حقوقبگیران به تعویق مزدها و تنزل مداوم سطح زندگی که در ماههای گذشته ادامه داشته، با سقوط ارزش پول ملی گسترش یافته و اقشار دیگری از جمله موج افشای پروندههای فساد و سو استفاده مقامات دولتی و حکومتی از منابع ملی یکی دیگر از عوامل گسترش نارضایتیها در ایران است.
- در همین زمینه
نظرها
sattar beheshti
محمد خاتمی در سخنان خود از مواردی چون «ایجاد و تقویت فضای همبستگی ملی»، «وحدت ملی»، «تغییر نگاه رسانه ملی»، «ایجاد فضای باز و امن وآزاد سیاسی»، «محدود کردن دایره غیرخودی»، «برداشتن حصر»، «آزادی تمام زندانیان سیاسی وعقیدتی»، «اعلام عفو عمومی»، «رفع محدودیتهای بیجا»، «پایان دادن به افراط و تندروی»، «شنیدن اعتراض مردم»، «پاسخگویی دولت»، «زنده نکه داشتن اعتماد مردم» و «تشکیل دادگاهها با هیات منصفه مردمی» به عنوان راهحلهای بیرون رفتن از بحران نام برده است!!. سوال :اگر حکومت اینها را انجام دهد و شرایط آمریکا هم مبنی بر قطع صدور بمب و موشک انجام دهد که دیگر یکروز هم دوام نخواهند آورد.
nader
اصولگرا و اصلاح طلب ! دیگه تمومه ماجرا! حکومت نظامی و چماقداران و چاقوکشان نمیتوانند مردم بیکار و بجان آمده از فساد و سرکوب و موشک و بمب و گرانی خاموش کنند.
آقایی
درست مثل ندا آقا سلطان - توشط یک بسیجی جنایت کار و قاتل - به خون غلطید.