#اعتراضات- از میان آنها: سومین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه
کارگران راهآهن در چند شهر دیگر به اعتصاب پیوستند. تجمع بازنشستگان دانشگاه فرهنگیان در تهران و همچنین ادامه اعتراضات به گرانی در شیراز نیز خبرساز بود.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که یکشنبه چهاردهم مرداد ۱۳۹۷ صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه برای سومین روز پیاپی
کارگران نیشکر هفتتپه برای سومین روز پیاپی اعتصاب کردند. همزمان با اعتصاب کارگران توافقنامه مالکان شرکت برای تقسیم اراضی کشاورزی منتشر شد.
دور تازه اعتصاب کارگران در این مجتمع تولیدی از جمعه ۱۲ مرداد آغاز شده است. نیشکر هفتتپه طی سالهای اخیر شاهد اعتراضهای گسترده به واگذاری این واحد به بخش خصوصی بوده است.
کارگران گفتهاند که در صورتی که موضوع واگذاری و تقسیم زمینهای کشاورزی «صحت داشته باشد»، اعتراضها گستردهتر خواهد شد.
از دیگر خواستههای کارگران پرداخت مطالبات معوق است. مطالبات معوق کارگران رسمی پنج ماه اعلام شده است. کارگران قراردادی و پیمانی نیز حداقل شش ماه است که دستمزد دریافت نکردهاند.
موج تازه اعتصاب کارگران راهآهن
کارگران نگهداری خطوط و ابنیه فنی راهآهن در چند شهر دیگر به اعتصاب کارگران راهآهن پیوستند. اعتصاب این کارگران از یک ماه پیش در شهرهای مختلف آغاز شده است. امروز کارگران در سیرجان، هرمزگان، ایستگاه ابومسلم و سرخس به دیگر همکاران خود پیوستند. کارگران در این ایستگاه با نشستن در مسیر حرکت قطارها، برای دقایقی رفت و آمد قطارها را مختل کردند.
کارگران راهآهن که شمار آنان حدود ۷۰۰۰ تن گزارش شده، خواستار لغو قراردادهای پیمانی و موقت و پرداخت مطالبات معوق خود و همچنین برخورداری از بیمههای حمایتی هستند.
خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا، گزارش کرده که برخی از این کارگران بیش از شش ماه دستمزد معوق طلب دارند.
شرکت راهآهن جمهوری اسلامی امور فنی و نگهداری از خطوط ریلی را به شرکتهای پیمانکاری تامین نیروی انسانی «توسعه و صنعت»، «گسترش آهنراه»، «تراورس» و «جوش گستر» واگذار کرده است.
اعتراض کارگران راهآهن در تبریز موجب لغو قرارداد شرکت راهآهن با ایران تراورس شد.
تجمع بازنشستگان دانشگاهها فرهنگیان
جمعی از بازنشستگان دانشگاه فرهنگیان هم امروز از شهرهای مختلف به تهران آمدند و در مقابل دفتر مرکزی دانشگاه فرهنگیان تجمع کردند.
این فرهنگیان خواستار پرداخت پاداش و مطالبات بازنشستگی خود هستند. یکی از حاضران در تجمع گفته که پرداخت مطالبات کسانی که در سال ۹۶ بازنشسته شدند، هنوز پرداخت نشده است. به گفته او پرداخت پاداش خدمات این گروه ۱۷۶ نفره تنها به ۳۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد اما دولت از تامین آن خودداری میکند.
ششمین روز اعتراضات سراسری و تعطیلی بخشی از بازار تهران
عصر امروز نیز منابع خبری تعطیلی بخشهایی از بازار تهران را گزارش کردند. برپایه گزارشهای منتشر شده مغازهداران بازار آهن تهران عصر امروز مغازههای خود را در اعتراض به گرانی و عدم خرید و فروش بستند. همچنین گزارش شده که عمدهفروشان بازار جوراب تهران هم در اعتراض به «کسادی بازار» دست از کار کشیدند.
در پیوند با همین موضوع گزارشهای تائید نشدهای مبنی بر درگیری پلیس با معترضان منتشر شد.
اعتراضهای پراکنده در شهرهای مختلف ایران برای ششمین روز پیاپی ادامه یافت. شامگاه شنبه ۱۳ مرداد پلیس استان البرز برای مقابله با اعتراضهای مردمی در کرج و گوهردشت رفت و آمد شبانه را ممنوع و برخی از ورودیهای این منطقه را مسدود کرد.
در شیراز نیز صبح امروز یکشنبه ۱۴ مرداد تجمعهای پراکندهای شکل گرفت. در ویدئویی منسوب به تجمع مردمی در منطقه ملاصدار شیراز معترضان شعار میدهند: «مرگ بر دیکتاتور» و «توپ، تانک، فشفشه، آخوند باید گم بشه». همزمان با این تجمع پراکنده حضور ماموران امنیتی و پلیس در شهر نیز «گسترده و پررنگ» گزارش شده است.
در گوهردشت نیز که خبر کشته شدن یکی از معترضان با شلیک پلیس تائید شده، تجمعهای پراکندهای شکل گرفت. شمار ماموران پلیس و لباس شخصیها در گوهردشت نسبت به روزهای پیش افزایش چشمگیری یافته است.
اعتراضهای مردمی به گرانی و بیکاری از یک هفته قبل آغاز شد و به چندین شهر تسری یافت. براساس گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی تا به حال حداقل دو تن از معترضان کشته شدهاند. مقامهای دولتی کشته شدن مرتضی اوتادی در گوهردشت کرج را تائید کردهاند.
همچنین شمار بازداشت شدگان در کرج و دیگر شهرها «پرشمار» گزارش شده است. خبرهای غیررسمی از انتقال حداقل ۵۰ تن از زنان بازداشت شده به زندان قرچک حکایت دارد.
ژیلا بنییعقوب روزنامهنگار در تهران نیز از بازداشتهای گسترده معترضان خبر داده است.
مقامهای دولتی و قضایی ایران در نخستین روزهای اعتراضات، خواسته معترضان را «اقتصادی» و «به حق» دانستند. اما پس از گسترش اعتراضها، همانند دیگر موارد معترضان را «وابسته به دشمن» خواندند که مطالبات «غیراقتصادی» دارند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.