ایران از نسل جدید یک موشک بالستیکی خود رونمایی کرد
دو روز پس از آن که رسانههای آمریکایی از آزمایش موشک کوتاهبرد فاتح ۱۱۰ در مانور سپاه خبر دادند، ایران از آزمایش موفقیتآمیز نسل جدید این موشک بالستیکی به نام «فاتح مبین» خبر داد.
ایران میگوید نسل جدید موشک بالستیک فاتح ۱۱۰ به نام «فاتح مبین»، مجهز به جستوجوگر پیشرفته و با قابلیت نقطهزنی در زمین و دریا را با موفقیت آزمایش کرده است. این اقدام دو روز پس از آن صورت میگیرد که رسانههای آمریکایی اعلام کردند سپاه پاسداران در مانور نظامی خود در تنگه هرمز این موشک کوتاهبرد را آزمایش کرده است.
ایران دوشنبه ۲۲ مرداد در مراسمی با شرکت امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نسل جدید موشکهای بالستیک نقطه زن زمینی و دریایی فاتح ۱۱۰ به نام «فاتح مبین» را آزمایش کرد. موشکهای بالستیکی قابلیت حمل کلاهک هستهای را دارند.
رسانههای ایران این آزمایش را «موفقیتآمیز» خوانده و درباره نسل جدید موشک «فاتح مبین» نوشتهاند که این موشک «با سر جستوجوگر پیشرفته و هوشمند (...) قادر است از تمامی موانع و سدهای ضدموشکی عبور کند و در همه ساعات شبانهروز و شرایط محیطی و جنگ الکترونیک دشمن، اهداف خاص مورد نظر را در روی زمین و دریا تشخیص داده و مورد اصابت قرار دهد.»
این رسانهها همچنین گفتهاند که نسل جدید موشک بالستیک «فاتح مبین»، «صددرصد» در داخل تولید شده است.
وزیر دفاع ایران در این مراسم برنامه موشکی ایران را «تدافعی» خواند و گفت: «برای افزایش قابلیتهای موشکی کشور از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نخواهیم کرد و بهطور حتم توان موشکی خود را هر روز افزایش خواهیم داد.»
برنامه موشکی ایران همواره مورد مناقشه بوده است. ۲۷ ژوئن سال جاری (۶ تیر) در نشست شورای امنیت، گزارش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خوانده شد که در آن ضمن تأیید پایبندی ایران به توافق هستهای (برجام) در مورد برنامه موشکی و دخالتهای نظامی ایران در منطقه بهویژه در یمن و سوریه، ابراز نگرانی شده بود.
گوترش از ایران خواسته بود که به مفاد ضمیمه قطعنامه ۲۲۳۱ در مورد موشکهای بالستیک، وفادار باشد. این ضمیمه بخشی الحاقی به قطعنامه صادرشده پس از برجام است و ایران از تاریخ ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ تعهد کرده که آن را اجرا خواهد کرد.
گزارش گوترش در مورد بقایای ۵ موشک شلیکشده توسط شیعیان حوثی به عربستان سعودی بود که مورد بازرسی مستقل سازمان ملل قرار گرفته و تأیید شده بود که دستکم بخشی از موشکها در ایران ساخته شده اما بازرسان سازمان ملل نتوانسته بودند مشخص کنند که این موشکها بعد از تعهد ایران به بخش الحاقی قطعنامه ۲۲۳۱ و بعد از تاریخ ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ به یمن فرستاده شدهاند یا نه.
روز گذشته، یکشنبه ۱۲ اوت / ۲۱ مرداد، ژنرال جوزف ووتل، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا نیز نیروی قدس سپاه پاسداران و قاسم سلیمانی فرمانده آن را مرکز «کارزار توسعهطلبانه و پرهزینه» جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه خوانده و گفته بود: «این نوع فعالیتهای مخرب و بیثباتکننده، امنیت و ثبات منطقهای را برهم میزند و منافع مردم ایران را تأمین نمیکند».
اتحادیه اروپا هم پیش از این، از ایران خواسته بود که از فعالیتهایی همچون آزمایش موشکهای بالستیک که با بخش الحاقی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در تضاد است خودداری کند. با این حال اروپا برخلاف آمریکا مسئله موشکهای ایران را از موضوع توافق هستهای (برجام) جدا میکند.
همچنین، مقامها و رسانههای آمریکایی دو هفته پیش، از انجام مانور نظامی ایران در خلیج فارس در سکوت رسانههای ایران خبر دادند. جمعه گذشته، ۱۰ اوت / ۱۹ مرداد، خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی از آزمایش یک موشک کوتاهبرد ضدکشتی در این مانور نوشت. بنا بر این گزارش، این موشک تنها بر فراز قلمروی آبی ایران در تنگه هرمز به پرواز درآمده و تهدیدی امنیتی ایجاد نکرده است. موشک ضدکشتی یک موشک هدایتشونده برای هدف قراردادن شناورهای بزرگ است. شبکه «فاکسنیوز» نیز به نقل از سه مقام آمریکایی مدعی شد که ایران موشک بالستیک کوتاهبرد زمینبهزمین فاتح ۱۱۰ را در این رزمایش آزمایش کرده است.
بهگفته مقامهای آمریکایی، آزمایش موشکیِ ایران «ساحل به ساحل» بود. موشک از پایگاه سپاه پاسداران در بندر جاسک استان هرمزگان شلیک شد و بیش از ۱۰۰ مایل (۱۶۰ کیلومتر) بر فراز تنگه هرمز پرواز کرد و در یک صحرای ایران فرود آمد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
کارگر
نظر شما را به گوشه ای از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی جلب میکنیم: ▪️صنعت: تعطیل ▪️تجارت: تحریم ▪️صادرات: فقط نفت ▪️واردات: مستعمره چین ▪️معدن: بچه های بالا ▪️اقتصاد: ورشکسته ▪️بازار: رکود ▪️تورم: عادی ▪️مسئول: بی کفایت ▪️بازرس: شریک دزد ▪️مملکت: تو هوا ▪️آب: خشک ▪️خاک: قاچاق ▪️جنگل: تخریب ▪️محیط زیست: ربع بودجه بسیج ▪️شمال: زمین خواری ▪️جنوب: ریزگرد ▪️غرب: کولبر ▪️شرق:محروم ▪️جوون: بیکار ▪️پیر: چندشغله ▪️کارخونه: گفتن نداره ▪️تولید ملی: پراید ▪️ریال: پشکل بز ▪️اعتیاد: بالا ▪️طلاق: بالا ▪️فقر: بالا ▪️جرم: بالا ▪️نشاط: کم ▪️ازدواج: کم ▪️رفاه: کم ▪️ورزش: سیاسی ▪️سیاست: رانتی ▪️رانت: عادی ▪️عادی: اختلاس ▪️اختلاس: بانک اسلامی ▪️بانک اسلامی: ربا و نزول ▪️سپاه: دولت ▪️دولت: وعده ▪️کارگر: زیرخط فقر ▪️خط فقر: بالای حقوق اداره کار ▪️بهداشت: شاکی ▪️آموزش و پرورش: شاکی ▪️فرهنگ: شاکی ▪️هنر: شاکی ▪️اجتماع: شاکی ▪️اسلام: آخوند ▪️آخوند: خدا @ordoyekar