ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فشار بیشتر بر روحانی: طرح استیضاح وزیران کشاورزی و اقتصاد

پس از اعلام وصول سوال از رئیس جمهوری و استیضاح وزیر کار، حالا مجلس کرباسیان و حجتی را هم به مجلس فراخوانده است.

مجلس دهم سختگیری خود را بر دولت دوازدهم بیشتر می‌کند. هیات رییسه مجلس شورای اسلامی از اعلام وصول طرح نمایندگان برای استیضاح وزیر اقتصاد و کشاورزی خبر داده است.

حسن روحانی خود نیز باید تا ۱۰ مرداد در مجلس حاضر شود

طرح استیضاح دو تن از وزرا در حالی مطرح می‌شود که ۱۰ مرداد ماه امسال طرح سوال از رئیس جمهوری با امضای ۸۰ نماینده کلید خورد و یک هفته پس از آن نیز مجلس با ابقای علی ربیعی، وزیر کار مخالفت کردند.

حال ظرف کمتر از دو هفته، حسن روحانی، محمود حجتی وزیر جهاد و کشاورزی و مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی فرصت دارند تا به مجلس بروند و در برابر نمایندگان حاضر شوند.

این دو وزیر ابتدا باید برای توضیح به کمیسیون‌ها تخصصی مجلس (یعنی کشاورزی و اقتصاد) بروند و اگر نمایندگان قانع نشوند، در صحن مجلس استیضاح شوند. طرح استیضاح کرباسیان با امضای ۳۳ نماینده و حچتی با  ۲۲ به هیأت رئیسه مجلس ارسال شده است.

بعد از بالا گرفتن گمانه‌زنی‌ها درباره تغییر «تیم اقتصادی» دولت به سبب سقوط ارزش ریال در برابر دلار آمریکا و ناآرامی در بازارها، مسعود کرباسیان از جمله وزرایی بوده که احتمال تغییر او مطرح شد. کرباسیان همزمان زیر ذره بین مجلس نیز قرار داشته. مسعود کرباسیان چهارشنبه ۱۳ تیر به کمیسیون اقتصادی مجلس رفت تا به سوال نمایندگان درباره وضعیت بحرانی در اقتصاد پاسخ بگوید اما نمایندگان قانع نشدند. امیر خجسته، نماینده همدان به خبرگزاری «فارس»، وابسته به سپاه پاسداران گفته بود طرح استیضاح وزیر اقتصاد قطعی است.

خبر اعلام وصول طرح استیضاح وزیر اقتصاد درحالی منتشر می‌شود که علی اصغر یوسف‌نژاد عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای‌اسلامی به خبرگزاری تسنیم گفته بود «تاکنون ۵۰ نماینده امضاء خود را از طرح استیضاح کرباسیان پس گرفتند، این طرح ابتدا با ۷۰ امضا تقدیم هیئت‌رئیسه پارلمان شده بود. اگر این طرح از حد نصاب قانونی یعنی ۱۰ امضاء پایین‌تر نیاید امروز در جلسه علنی پارلمان اعلام وصول می‌شود.»

اما محمود حجتی نیز وضعیت بهتری ندارد. اعتراضات دامنه‌دار کشاورزان در یکسال گذشته و انتشار ویدیوی پاسخ توهین‌آمیز وزیر کشاورزی به یک کشاورز گیلانی از او وزیری پرماجرا ساخته. حجتی اسفند ماه سال گذشته نیز به مجلس رفته بود تا نمایندگان درباره ادامه کارش تصمیمگیری کنند. او سرانجام با ۱۱۷ رأی مخالف استیضاح، ۱۰۵ رأی موافق استیضاح و هفت رأی ممتنع وزیر کشاورزی باقی ماند. «ضعف و یا سوء مدیریت در وزارتخانه»، «ابهام در فرآیندکاری و نوع هزینه کرد شرکت‌های زیر نظر وزیر جهاد کشاورزی»، «استفاده از بازنشستگان در وزارتخانه»، «عدم محقق نشدن بخش قابل توجهی از برنامه وزیر جهاد کشاورزی»، «عدم توانایی در تنظیم بازار محصولات کشاورزی»، «ورشکستگی کارخانه‌های شکر» از جمله مواردی بود که مجلس پیش از این در رابطه با دلایل استیضاح مطرح کرده بود. محمود حجتی حالا باید برای دومین بار در کمتر از شش ماه به مجلس برود.

چندی پیش علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از استیضاح علی ربیعی، وزیر کار از نمایندگان خواسته بود زمانی وزرا را به مجلس فرابخوانند که مجلس به تصمیم رسیده باشد و مانند دفعات پیش این طور پیش نرود که استیضاح‌ها رأی نیاورد و مجلس بی‌اعتبار شود.

شدت‌گرفتن اعتراض‌های مردمی به افزایش قیمت دلار، گرانی و بیکاری و بحران اقتصادی رخ‌داده پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای (برجام) و دورنمای بازگشت تحریم‌ها باعث شده است که حسن روحانی، رئیس‌جمهوری برای تغییر تیم اقتصادی کابینه تحت فشار قرار بگیرد.

حسن روحانی خود نیز باید تا ۱۰ مرداد در مجلس حاضر شود اما تا کنون زمان دقیق حضور او در مجلس برای جلسه سوال از رئیس جمهوری اعلام نشده است.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اصلاح شوند

    حچتی با ۲۲ به "حجتی" با ۲۲ به حسن روحانی خود نیز باید تا ۱۰ مرداد در مجلس حاضر شود حسن روحانی خود نیز باید تا ۱۰ "شهریور" در مجلس حاضر شود تصمیمگیری تصمیم‌گیری