ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

#اعتراضات- از میان آن‌ها: اعتراض کارگران اعتصابی نیشکر هفت‌تپه به وزیر جهاد کشاورزی

علاوه بر این، کارگران شرکت عمران سوله در اعتراض به تعویق مطالبات اعتصاب کردند، و رضا شهابی نیز شایعه دیدار با وزیر کار را تکذیب کرد.

این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که پنجشنبه یکم شهریور ۱۳۹۷ صورت گرفته‌ یا در این روز خبرهای آنها منتشر شده‌اند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید به‌روز شود.

یکم شهریور- اعتصاب در هفت تپه

 ششمین روز اعتصاب در نیشکر هفت‌تپه

کارگران نیشکر هفت‌تپه پنجشنبه اول شهریور در ششمین روز اعتصاب خود محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی را که درحال بازدید از کارخانه پاک چوب واقع در مجاورت نیشکر هفت‌تپه بود به چالش کشیدند.

 قرار است امروز بعد از ظهر جلسه‌ای در فرمانداری شوش برای رسیدگی به مطالبات کارگران برگزار شود. در آستانه برگزاری این جلسه، کارگران هشدار دادند در صورتی که نمایندگان کارگران در این نشست مورد اتهام قرار گیرند یا آسیب ببینند کارگران ساکت نخواهند نشست.

اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه از شنبه ۲۷ مرداد آغاز شده است. کارگران به واگذاری بخش‌های مجتمع به شرکت‌های مختلف، تعویق دستمزد و سایر مطالبات، راکد ماندن بازنشستگی حدود ۴۰۰ کارگر و تغییر نوع قراردادهای کار معترضند.

عدم پرداخت سهم چهار درصدی سازمان تامین اجتماعی از سوی نیشکر هفت‌تپه سبب شده است بازنشستگی حدود ۴۰۰ کارگر که مشمول بازنشستگی هستند به تاخیر بیافتد.

فرماندار شوش وعده کرده بود که تا سه‌شنبه ۳۰ مرداد نتیجه پیگیری‌های خود برای رفع مشکل ۳۴۶ کارگر را با نمایندگان این کارگران در میان بگذارد. اما این وعده در حد حرف باقی ماند.

در دومین روز اعتصاب، ماموران یگان ویژه ضد شورش با شلیک گار اشک آور و با استفاده از باتوم و گاز فلفل به کارگران حمله کردند و پنج تن از کارگران معترض را دستگیر کردند. کارگران دستگیر شده پس از ساعاتی با قید وثیقه آزاد شدند.

تعدادی از کارگران اخراجی شرکت نیز اقدام به خودسوزی کردند.

اسماعیل بخشی نماینده کارگران در پنجمین روز اعتصاب گفت اعتصاب کارگران با هدف جلوگیری از «تکه تکه کردن هفت‌تپه» و «واگذاری آن به بخش خصوصی» صورت می‌گیرد.

بخشی در اشاره به کارگرانی که اقدام به خودسوزی کرده‌‌اند گفت «مسئولان به جای دلجویی و حل مسئله کارگر، به کارگران گفته‌اند که چرا می‌خواستی آبروی ما را ببری».

اعتصاب روز پنجشنبه با شرکت کارگران رسمی، قراردادی و کارگرانی که در آستانه بازنشستگی قرار دارند برگزار شد.

پس از آن که کارگران از حضور وزیر جهاد سازندگی، نماینده شوش در مجلس و مسئولان استانداری و فرمانداری در شرکت جنب نیشکر هفت‌تپه مطلع شدند تعدادی از نمایندگان به همراه گروهی از کارگران روانه آن جا شدند و وزیر را مورد اعتراض و پرسش قرار دادند.

یکی از نمایندگان کارگران در پاسخ سخنان وزیر جهاد کشاورزی که به کارگران توصیه کرد با مسئولان شرکت همکاری و «همگی شرکت را اداره» کنند گفت:

«ایوبی نماینده کارفرما در جلسه‌ای به نماینده کارگران وعده داده است ۲۴ ساعته مشکل کارگران را حل کند. اما ۱۷ روز از آن تاریخ گذشته هیچکدام‌شان خبری ازشان نیست. اصلا شرکت بی‌صاحب است، ما کارگرها داریم کار می‌کنیم.»

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در پی اعتراضات امروز، قرار شده نماینده‌های کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در حضور وزیر جهاد کشاورزی، جلسه‌ای در فرمانداری شهرستان شوش برگزار کنند.

کارگران اعتصابی پیش از برگزاری این جلسه خطاب به وزیر جهاد کشاورزی، استاندار خوزستان، نماینده شوش در مجلس و فرماندار شوش نوشته‌اند اعتصاب و اعتراض آن‌ها صرفاً به منظور حق‌خواهی است و کارگران حامی نمایندگان خود هستند.

در نامه کارگران اعتصابی آمده است اعتراض آنها به دور از تهدید و خشونت انجام شده. آنها در ادامه نوشته اند:

«حالا نوبت مسئولین محترم شهرستان و استان و کشوری است تا حق را برای کارگران مومن و زحمتکش این سرزمین به ارمغان آورند و پایانی دهند بر این ظلم چندساله که زندگی کارگران و خانواده‌ها و مردم منطقه را مدت طولانی است رنج داده است.»

ادامه اعتصاب و اعتراض در شرکت عمران سوله

شرکت عمران سوله سازنده انواع سازه‌های صنعتی واقع در جاده ساوه، از ۳۰ مرداد شاهد اعتصاب و اعتراض کارگران در اعتراض به اخراج، و تعویق ماه‌ها دستمزد است.

سی مرداد- تجمع کارگران عمران سوله مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران

پنجشنبه اول شهریور کارگران این شرکت که در محل کارخانه در شهرستان بهارستان (رباط کریم) کار می‌کنند در اعتراض به ۷ ماه تعویق دستمزد اعتصاب کردند. سه‌شنبه ۳۰ مرداد نیز کارگران در اعتراض به اخراج گروهی از همکاران خود مقابل دفتر مرکزی شرکت در خیابان جیحون در تهران تجمع کرده بودند.

«تهران نیوز» درباره اعتصاب اول شهریور کارگران عمران سوله نوشته است کارگران این شرکت در شهرک قلعه میر از اواخر سال گذشته حقوق نگرفته‌اند و در وضعیت دشواری به سر می‌برند. بنا بر این گزارش، دستمزد اسفند ۹۶ کارگران نیز پرداخت نشده است.

خبرگزاری کار ایران (ایلنا) نیز در توضیح تجمع اعتراضی کارگران که روز ۳۰ مرداد مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران برگزار شد نوشته است کارفرما در پی بالا رفتن نرخ ارز و گرانی مواد اولیه «برای کاهش هزینه‌ها» گروهی از کارگران را اخراج کرده است.

شرکت عمران سوله سال ۱۳۶۵ آغاز به کار کرده و سازنده تاسیسات فلزی در حوزه ساختمان و راه سازی است. نیمی از حدود هزار کارگر این شرکت در محل کارخانه واقع در چاده ساوه و نیم دیگر در سایر کارگاه‌ها کار می‌کنند.

رضا شهابی شایعه دیدار با وزیر کار را تکذیب، و تلاش برای زیر سوال بردن استقلال سندیکای شرکت واحد را محکوم کرد

رضا شهابی عضو هیات مدیره و خزانه‌دار سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد تاکنون با هیچ یک از وزرای کار دیداری نداشته است. او نوشت انتشار چنین شایعاتی در راستای «توطئه‌ی سندیکا سازی دولتی» صورت می‌گیرد و هدف از آن تخریب سندیکای شرکت واحد و ایجاد تردید درباره استقلال سندیکای کارگران شرکت واحد است.

در بیانیه‌ای که پنجشنبه اول شهریور منتشر شده شهابی تاکید کرده است:

«اینجانب صراحتا اعلام می کنم تاکنون با هیچ یک از وزرای کار دیداری نداشته‌ام و تاکید می‌کنم مشخصاً در دوران گذراندن زندان و نیز پیش و پس از سفر به ژنو برای دیدار با مسئولان سازمان جهانی کار و نیز در خلال نشست‌ها و دیدار و گفتگوها با اتحادیه‌های کارگری در اروپا، و هیچ وقت دیگری، هیچ دیداری با وزیر وقت، علی ربیعی (یا سرپرست یا وزرای پیشین این وزارتخانه) انجام نداده‌ام.»

شهابی نوشته است سندیکای شرکت واحد حق خود می‌داند جهت پیگیری مطالبات صنفی کارگران شرکت واحد از شیوه‌های گوناگون از جمله نوشتن نامه اعتراضی به مقامات، شکایت به شورای حل اختلاف. وزارت کار و نیز نهادهای جهانی بهره بگیرد اما یک تشکل کارگری مستقل است.

سه روز پیش از انتشار بیانیه رضا شهابی، سندیکای شرکت واحد نسبت به تلاش نهادهای امنیتی – دولتی و وزارت کار و کارفرمای شرکت واحد برای تحمیل یک سندیکای دست ساز به کارگران شرکت واحد هشدار داده بود.

سندیکای شرکت واحد اخیراً اعلام کرده که در ندارک برگزاری مجمع عمومی کارگران است. بیانیه سندیکا حاکی از آن است که همزمان با این تلاش، وزارت کار و کارفرمای شرکت واحد در صدد ایجاد یک سندیکای دست‌ساز همسو با دولت در شرکت واحد هستند.

وزارت کار و کارفرمای شرکت واحد بارها تلاش کرده‌اند جهت تضعیف سندیکای شرکت واحد، تشکل دولتی شورای اسلامی کار را در این سازمان ایجاد کنند اما تاکنون نتیجه‌ای نگرفته‌اند.

در اوایل سال جاری وزارت کار و خانه کارگر در جریان سفر نمایندگان سازمان جهانی کار به ایران از ملاقات آن‌ها با نمایندگان سندیکای شرکت واحد ممانعت کردند و در عوض دو تن از نمایندگان برکنار شده این سندیکا را به دیدار هیات «آی ال او» بردند.

به نوشته سندیکای شرکت واحد، تلاش برای ایحاد سندیکای دست ساز در شرکت واحد جزیی از سیاست جدید حکومت در قبال گسترش مبارزات کارگران و روی‌آوری به ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری است:

«ما می دانیم که با اوج گیری مبارزات جنبش کارگری در دوره اخیر، دولت ایران نه تنها در شرکت واحد بلکه با همکاری خانه کارگر، شوراهای اسلامی کار و دیگر نهادهای دست‌ساز و حمایت عوامل قضایی‌امنیتی و با کمک افرادی  خودفروخته و ضد کارگر، در حال طراحی برای ایجاد اتحادیه‌ها، انجمن‌های صنفی و اینک سندیکاهایی وابسته به خود در نقاط دیگر نیز هست و در این مورد به تمام کارگران و همکاران خود آگاهی و بیدارباش می‌دهیم.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.