ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عربستان و عراق بازار نفت ایران در اروپا را به دست گرفتند

از آغاز سال جاری میلادی صادرات ایران به اروپا ۳۵ درصد کاهش یافته در حالی که میزان صادرات عربستان سعودی دو برابر شده و صادرات عراق نیز ۳۰ درصد افزایش یافته است.

پیش از آغاز تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران، عراق و عربستان سعودی، دو رقیب اصلی ایران در اوپک با افزایش کیفیت نفت خام خود سهم‌شان را در بازار اروپا بیشتر کرده‌اند.

عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، در پی خروج آمریکا از برجام، ایران از ابتدای ماه نوامبر با محدودیت در بخش انرژی مواجه است.

نفت خام ایران را بیشتر، پالایشگاه‌های چین، هندوستان، ژاپن و کره جنوبی خریداری می‌کنند اگرچه این کشور مشتریانی نیز در ترکیه و اتحادیه اروپا دارد. خریدارانی که به دنبال جایگزینی برای نفت ایران هستند به سادگی محصول دیگری را نمی‌توانند انتخاب کنند.

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید: «زمانی که تحریم‌های نفتی علیه ایران به‌اجرا گذاشته شوند، در ترکیب با مشکلات تولید نفت در دیگر کشورها، حفظ عرضه جهانی به شدت چالش‌برانگیز خواهد شد و ممکن است به قیمت از دست رفتن ظرفیت اضافه‌تولید اضطراری مورد نیاز منجر شود. بنابراین،در آن زمان چشم‌انداز بازار می‌تواند بسیار کمتر از امروز آرام باشد.»

کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، با اشاره به پیشنهاد عربستان سعودی مبنی بر آمادگی‌اش برای پوشش کسری صادرات نفت ایران، ۱۹ اوت / ۲۸ مرداد به تولیدکنندگان اوپک گفت: «به هیچ کشوری و تحت هیچ شرایطی اجازه داده نخواهد شد تا سهم دیگر اعضا را در تولید و صادرات نفت بگیرد و در کنفرانس وزارتی اخیر اوپک هم هیچ مجوزی برای چنین کاری داده نشده است.»

اما نگاهی به جریان‌های تجاری نشان می‌دهد که دست‌کم در اروپا، عربستان سعودی و عراق در حال حاضر موفق به انجام این کار شده‌اند.

از آغاز سال جاری میلادی صادرات ایران به اروپا ۳۵ درصد کاهش یافته و به ۴۱۵ هزار بشکه در روز رسیده است. در حالی که میزان صادرات عربستان سعودی دو برابر شده و صادرات عراق نیز ۳۰ درصد افزایش یافته است.

وقتی از یکی از پالایشگاه‌ها پرسیده می‌شود که کدام نفت باکیفیت می‌تواند جایگزین شود، پاسخ می‌دهند: «عربستان سعودی، بصره (عراق) و اورال (روسیه)».

عراق و عربستان سعودی تولید نفت خود را از آغاز سال جاری میلادی به ۲۴۵ هزار بشکه در روز افزایش داده‌ و قیمت رسمی فروش نفت خام سبک خود را برای مشتریان آسیایی کاهش داده‌اند.

ایران پنجمین صادرکننده نفت جهان با عرضه حدود ۱,۵ میلیون بشکه در روز است که ممکن است مشتریانش مجبور شوند که به جایگزین‌های احتمالی نفت ایران به‌راحتی پول پرداخت کنند.

چین با روزانه ۶۵۰ هزار بشکه بزرگترین واردکننده نفت ایران است و شاید با نادیده‌گرفتن تحریم‌های آمریکا، به واردات نفت خام از ایران ادامه دهد. بر اساس قیمت کنونی نفت در بازار، چین سالانه ۱۵ میلیارد دلار نفت از ایران وارد می‌کند.

هندوستان در نیمه نخست سال جاری روزانه به طور متوسط ۵۵۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است. دهلی نو به پالایشگاه‌های دولتی‌ گفته که در صورت دریافت‌نکردن معافیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، باید آماده یافتن عرضه‌کنندگان جایگزین باشند.

واردات نفت کره جنوبی از ایران نیز در ژوئن امسال به ۴۰ درصد سطح آن نسبت به ژوئن سال گذشته رسید.

بزرگترین بانک ژاپن (بانک MUFG) هم اعلام کرده است که برای پیروی از تحریم‌های ایالات متحده، تمام مبادلات مالی مربوط به ایران را متوقف خواهد کرد.

اروپا یکی از بزرگترین واردکننده‌های نفت ایران در نیمه نخست امسال بود و ایتالیا و ترکیه در صدر فهرست واردکنندگان. اما بانک تجارت و سرمایه‌گذاری سوئیس (BCP) اعلام کرده است که به پیروی از تحریم‌های آمریکا، تأمین مالی محموله‌های وارداتی ایران را متوقف می‌کند و بسیاری از پالایشگاه‌های نفت اروپا به همین خاطر خرید نفت از ایران را متوقف کرده‌اند. به ویژه پالایشگاه‌های نفتی یونان و اسپانیا که خرید نفت خام از ایران را کاهش داده‌اند.

اما ترکیه، یکی از خریداران اصلی گفته است که واردات نفت از ایران را کاهش نخواهد داد.

آمریکا ۱۸ اردیبهشت / ۲۱ آوریل سال جاری از توافق هسته‌ای (برجام) خارج شد و سپس دور اول تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی را از ۱۵ مرداد / ۶ اوت آغاز کرد.

دور دوم تحریم‌های آمریکا که بیشتر تحریم‌های نفتی را شامل می‌شود از ۵ نوامبر / ۱۴ آبان به‌ اجرا در خواهد آمد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شهروند درجه سه

    در عوض نظام مقدس با بصیرت ولی امر مسلمین جهان نه تنها خسارت جنگ را از عراق نگرفت ضمن اشتغال به حرفه مقدس ویرانگری ایران، با سرمایه ملت فتنه گر ایران مشغول بازسازی عراق است . سفیر نظام مقدس در بغداد هم گفت با اینکه در تحریم هستیم ولی بازسازی عتبات ادامه خواهد داشت ! بحول و قوه الهی ! ثواب دارد ! دکان سلسله جلیله روحانیت است دیگر !