نتانیاهو: از هیچ تهدیدی نمیهراسیم
نخستوزیر اسرائیل در مرکز نگهداری کلاهکهای هستهای این کشور پیامی برای ایران فرستاد: هر کس ما را تهدید کند، خود را در خطر نابودی قرار میدهد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل چهارشنبه ۷ شهریور/ ۲۹ اوت بعد از بازدید از تأسیسات هستهای دیمونا که گفته میشود محل نگهداری کلاهکهای هستهای این کشور است، در سخنانی اعلام کرد که هر کشوری که اسرائیل را تهدید کند، خود را در خطر نابودی قرار میدهد. خبرگزاری رویترز مینویسد این سخنان اشارهای به زرادخانه هستهای و مخفی اسرائیل است.
نخستوزیر اسرائیل از فرصتی که مراسم تغییر نام تأسیسات هستهای دیمونا به شیمون پرز برای او فراهم آورده بود استفاده کرد و بدون آنکه از جمهوری اسلامی ایران نام ببرد، ایران را تهدید کرد. بنیامین نتانیاهو در سخنانی گفت:
«هیچ توافقی بین سوریه و ایران ما را نمیترساند. از هیچ تهدیدی نمیهراسیم. هر که ما را تهدید به نابودی میکند، خود را در خطر نابودی قرار میدهد و به هر حال به هدف خود نخواهد رسید.»
امیر حاتمی، وزیر دفاع ۴ و ۵ شهریور به سوریه سفر کرد. حاصل این سفر معاهده همکاری نظامی ایران و سوریه بود که بر اساس آن ایران به سوریه برای نوسازی نیروهای مسلح این کشور کمک میکند و به حضور نظامی و مستشاری خود در این کشور نیز ادامه میدهد. اسرائیل و ایالات متحده آمریکا خواهان خروج ایران از سوریهاند.
بنیامین نتانیاهو در بخش دیگری از سخنان خود در تأسیسات هستهای دیمونا گفت:
«در حوزه نظامی، ارتش دفاعی اسرائیل قاطعانه و با تمام قوا به اقدامات خود علیه تلاشهای رژیم ایران برای استقرار نیرو و سلاح پیشرفته در سوریه ادامه میدهد.»
در حال حاضر هشت کشور جهان دارای سلاح هستهایاند. بر اساس معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا حق دارند سلاح هستهای داشته باشند. هند، پاکستان و کره شمالی بر خلاف این معاهده سلاح هستهای دارند. تصور عموم این است که اسرائیل نیز دارای سلاح هستهایست.تخمین زده میشود که این کشور دستکم ۸۵ کلاهک هستهای دارد. مرکز این کلاهکها در تأسیسات هستهای دیموناست که اکنون نتانیاهو در مراسمی آن را به نام شیمون پرز نامید.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در پیامی در توئیتر سخنان نتانیاهو در تأسیسات هستهای دیمونا را تهدید هستهای ایران ارزیابی کرد و نوشت:
«ایران، کشوری بدون سلاح هستهای، از سوی جنگطلبی که در کارخانه تسلیحات هستهای حضور داشته مورد تهدید اتمی قرار میگیرد. بیشرمی خجالتآوری است.»
تأمین امنیت اسرائیل یکی از موضوعات اجلاس هلسینکی و گفت وگوی پوتین با ترامپ پشت درهای بسته بود. پیش از آن هم، در هفتههای گذشته نخستوزیر و وزیر دفاع اسرائیل بارها با مقامات بلندپایه روس از جمله با پوتین درباره ضرورت خروج ایران از سوریه دیدار و گفتوگو کرده بودند. ثمره این گفتوگوها این بود که نیروهای سپاه قدس تا شعاع ۸۵ کیلومتری بلندیهای جولان عقبنشینی کردند. اسرائیل اما میگوید عقبنشینی ایران از جنوب سوریه کافی نیست. ایران باید از کل خاک سوریه خارج شود. بشار اسد اما اعلام کرده که ایران میتواند در سوریه پایگاه نظامی دایر کند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.