ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معترضان عراقی جاده بصره به ایران را بستند

عده‌ای دیگر از معترضان در بصره نیز در برابر میدان نفتی نهر بن عمر تجمع کردند. آنها می‌گویند آب شور است و شغلی ندارند و فساد گسترده و دولت بی‌کفایت است.

دست‌کم ده‌ها معترض در برابر یک میدان نفتی بزرگ در جنوب عراق گرد آمدند. عده‌ای نیز جاده بصره به سوی ایران را مسدود کردند. آنها به فساد و سطح نازل خدمات عمومی دولت مرکزی معترضند.

معترضان جاده بصره به شلمچه را مسدود کردند، ۱۱ شهریور / دوم سپتامبر ـ عکس: AFP

پلیس عراق اعلام کرد که حدود ۱۵۰ معترض یکشنبه ۱۱ شهریور / دوم سپتامبر در برابر ورودی اصلی میدان نفتی نهر بن عمر در جنوب منطقه نفت‌خیز بصره تجمع اعتراضی برپا کردند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، معترضان سعی داشتند با شکاندن حصارها به داخل این میدان نفتی قدم بگذارند.

مردم خشمگین به بی‌کفایتی دولت در خدمات‌رسانی و سطح بالای فساد معترض اند. آنها به ویژه با مشکل آب آشامیدنی طرف هستند. آب آشامیدنی بصره چنان شور شده که ساکنانش آن را غیرقابل نوشیدن توصیف می‌کنند.

حسن علی، یکی از سازماندهندگان این اعتراض می‌گوید:

«اجازه نخواهیم داد میدان نفتی به کارش ادامه دهد مگر اینکه آب آشامیدنی گوارا در اختیارمان قرار بدهند. نه خدماتی وجود دارد، نه شغلی، نه حتی آب پاکیزه. جان‌مان به لب‌مان رسیده.»

شرکت دولت نفت بصره گفت که این اعتراض‌ها خللی در تولید این میدان نفتی ایجاد نکرده است. نهر بن عمر روزانه حدود ۴۴ هزار بشکه نفت تولید می‌کند.

مسدودکردن جاده منتهی به ایران

عده‌ای دیگر از معترضان مسیر اصلی در «کرمه علی» از بصره به سوی ایران و نیز بغداد را مسدود کردند. به گفته مقام‌های پلیس، آنها خواهان جلوگیری از حرکت کامیون‌ها به سوی مرز شلمچه بودند.

گزارش‌ها حاکی از برخورد شدید نیروهای امنیتی با معترضان است. برخی رسانه‌ها همچون «العربیه» عربستان سعودی از تیراندازی نیروهای ویژه ارتش به سوی معترضان خبر می‌دهند.

بسیاری از معترضان در بصره خواهان پایان‌یافتن مداخله ایران در امور داخلی این کشور و وابستگی احزاب حکومتی به تهران هستند. ایران نیز چندی پیش صادرات نفت به عراق و آب ورودی برخی رودخانه‌های مشترک به آن کشور را قطع کرد.

مقتدی صدر، روحانی شیعه که ائتلاف غیرمنتظره او با سکولارها و کمونیست‌ها (ائتلاف سائرون) در انتخابات عراق پیروز شد، یکی از منتقدان جدی نفوذ ایران در عراق است. بسیاری از معترضان از حامیان او توصیف می‌شوند.

اعتراض‌های عراق از ۱۷ تیر در بصره به خاطر قطع برق و کمبود آب آشامیدنی آغاز شد و به چندین شهر دیگر از جمله بغداد کشید. مقتدی صدر از اعتراض‌ها حمایت کرده و آنها را «انقلاب گرسنگان» خوانده.

اعتراض‌های بصره جمعه گذشته نیز ادامه یافت و صدها معترض عراقی به سمت ساختمان مرکزی فرمانداری محلی بصره سنگ پراندند. آنها تلاش کردند به داخل ساختمان نفوذ کنند.

احزاب سیاسی عراق در تلاشند تا حکومتی ائتلافی تشکیل دهند. اما پیچیدگی‌های سیاسی در عراق مانع تحقق این موضوع شده است.

بر اساس گزارش‌های تأییدنشده‌ای که خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) آنها را بازتاب داده، علی سیستانی، مرجع بزرگ شیعیان عراق چهارتن را از قبول پست نخست‌وزیری منع کرده است. این چهار تن «حیدر العبادی» نخست وزیر فعلی، «طارق نجم» از اعضای برجسته حزب دعوت اسلامی عراق، «فالح فیاض» رییس برکنار شده تشکیلات حشد شعبی و «هادی عامری» رهبر ائتلاف «فتح» و فرمانده سپاه بدر معرفی شده‌اند.

عبادی برای تشکیل دولت با صدر ائتلاف کرده بود. اختلاف‌های او با ائتلاف فتح، ائتلاف حامیان شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران پس از اخراج فالح فیاض بالا گرفته است.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.